Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Kapstaden

Se alla 3 saker att göra i Kapstaden

Att göra i Kapstaden under ditt besök

Kapstaden är en stad som har allt: underbar natur fantastiska stränder ett fascinerande djurliv och en mycket intressant historia. Dessutom har staden en blomstrande kultur- och restaurangscen som inte lämnar någon besviken! Det finns massor av saker att göra i Kapstaden.

En annan sida av Kapstaden

Största delen av Kapstadens befolkning bor i så kallade townships och ett organiserat besök till dessa kåkstäder kan vara en mycket givande upplevelse. Här får du en inblick i hur en stor del av Sydafrikas svarta befolkning lever. Rundturerna börjar ofta med ett besök på District Six Museum

där du får lära dig mer om Sydafrikas historia och apartheidpolitiken innan turen går vidare till någon av kåkstäderna. Här får du ofta besöka skolor kliniker hem den lokala puben eller kyrkan. En annan av alla populära Kapstaden-aktiviteter är ett besök på Robben Island fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad i 19 år.

Gourmandens Kapstaden – här blir alla smaklökar tillfredsställda

Kapstaden bjuder på fantastiska maträtter och ofta dessutom till riktigt bra priser. Kvalitén på maten hör till den bästa i Sydafrika mycket tack vare att i princip allt är närproducerat. Inne i centrum längs med gatan Long Street finns ett stort utbud av etniska restauranger och ett pulserande nattliv. Vill du istället njuta av utsikten över havet medan du äter kan du bege dig till hamnområdet V&A Waterfront. Här finns massor av restauranger uteserveringar och barer tillsammans med över 450 butiker. Vill du prova på lite annorlunda mat ska du ta dig till Bo Kaap-området där du kan testa Kap Malay-maten. Malayerna muslimska slavar fördes till Kapstaden via holländska Ostindiska kompaniet. När deras kokkonster blandades med Kapbornas uppstod Kap Malay-köket.

Ett besök i Kapstaden kompletteras gärna med en utflykt till någon av alla vingårdar som ligger en bit utanför staden.

Kapstaden – en stad med närhet till både djur och natur

Trots att Kapstaden är en relativt stor stad är naturen och djurlivet alltid nära. En mycket populär aktivitet i Kapstaden är ett besök till Taffelberget stadens 1 087 meter höga berg. Härifrån är utsikten hisnande och en vandringstur på toppen genom den rika floran och faunan är en fantastisk upplevelse. Nöjer du dig med att promenera uppe på toppen tar du linbanan upp och ner men vill du istället få ett riktigt träningspass finns också vandringsleder runt om berget. Eftersom denna utflykt är ganska väderkänslig gäller det att passa på så fort vädret är vackert! Om du gillar djur och vill ha chansen att uppleva en lite annorlunda art på nära håll ska du bege dig till Boulders Beach cirka 40 kilometer utanför centrum. Här finns nämligen en liten koloni av åsnepingviner! Fortsätter du längre söderut kommer du till Godahoppsudden där Atlanten möter Indiska oceanen.

Två skilda sätt att uppleva Kapstaden på

För att ta del av allt som finns att göra i Kapstaden med omgivning kan det vara bra att åka med någon av bussturerna med hop-on/hop-off som gör turer såväl i centrum som ända bort till Godahoppsudden. Ett annat lite mer spektakulärt sätt att se staden på är att göra en helikoptertur över staden och längs med kusten.

Karta

Discover neighborhoods in Kapstaden

Victoria & Alfred Waterfront

På Sydafrikas mest välbesökta destination hittar du utmärkt shopping, restauranger och fantastisk utsikt över vattnet.

ShoppingTurerRestauranger

Camps Bay

Om du planerar en resa till Camps Bay kan du räkna med att mötas av storslagna solnedgångar och kristallblått vatten, utmärkt dykning, vackra bergslandskap och strandresaturanger, som gör detta till en av Kapstadens populäraste strandförorter.

BergStränderSafarin

Centrala Kapstaden

De magnifika bergsvyerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Kapstaden. Besök berömda sevärdheter som Castle of Good Hope och Long Street, och hoppa på tunnelbanan på Woodstock station eller Esplanade station om du vill se mer av staden.

BergMuseerTurer

Sea Point

Stränderna och den vackra havsutsikten tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Sea Point. Komplettera din resa med att besöka Milton Beach eller Sea Point Swimming Pool.

BergSightseeingVingård

Green Point

Resenärer brukar tycka om cocktailbarerna i Green Point, och Cape Town Stadium är en viktig sevärdhet väl värd ett besök.

LyxDrinkarSafarin

Hout Bay

Hout Bay är bland annat känt för fisk- och skaldjursrestaurangerna, havsutsikten och läget vid vattnet. Passa på att besöka Hout Bay eller Bay Harbour Market när du ändå utforskar området.

SimningKorallrevFisk och skaldjur