Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Norrtälje

Se alla hyrbilar i Norrtälje

Boka hyrbil med Expedia i Norrtälje

Välkommen till Norrtälje

Norrtälje är dels namnet på en tätort i Roslagen, dels namnet på kommunen som ligger i Stockholms län. Staden Norrtälje är en utmärkt utgångspunkt för dig som både vill strosa runt på dess gator, och också kunna göra utflykter till andra områden. Om du söker efter en hyrbil i Norrtälje kan du både upptäcka de nöjen och sevärdheter som finns i staden, men också utforska närliggande besöksmål. Väljer du en paketresa till Norrtälje kan du dessutom kombinera till exempel hyrbil och boende.

Genom att hyra bil i Norrtälje kan du styra över din tid själv och på egen hand fara omkring och se den vackra skärgårdsmiljön.

Hämta en billig hyrbil i Norrtälje och kör vidare mot nya mål

Du som vill resa med flyg till Norrtälje kan välja att landa på Arlanda, Bromma eller Skavsta i Stockholm, och därifrån resa vidare till Norrtälje. Det finns flera firmor som har biluthyrning i Norrtälje. Om du bokar boende i Norrtälje kan du också ge dig ut på dagsutflykter: exempelvis kan du med bil nå Stockholm eller Uppsala på cirka en timme. Du kan också från centrala Norrtälje köra ungefär 22 minuter på E18 till Kapellskär, och därifrån åka båt över till Åland och fortsätta att bila vidare där.

Kör bil i Norrtälje - underbar skärgård och vild natur

I Norrtälje finns flera badplatser i klassisk skärgårdsmiljö. Exempelvis kan du från Norrtälje resa cirka 18 minuter i nordöstlig riktning mot Vätö, och parkera vid Lundabadet, där du kan sola och bada i söderläge på någon av badets två stränder. Är du badsugen under de kallare årstiderna är det ingen fara – Norrtälje Badhus har 25-metersbassäng med en temperatur kring 28 grader, samt bastu, ångbad och bubbelpool.

I Norrtälje kommun finns flera naturreservat som kan bjuda besökaren på unika naturvyer. Ett av dem är Rönnskärs udde, som ligger drygt 2,5 mil nordost om Norrtälje. Från parkeringen når du en stig som leder mot stenhällar som möter Ålands hav och där många fåglar passerar. Fågellivet är som intensivast under hösten, men den vackra havsutsikten och det spännande landskapet kan du naturligtvis se under hela året.

Norrtälje ingår också i Roslagsleden, en vandringsled som börjar i Danderyd och är närmare 19 mil lång. Du kan till exempel börja etappen från Vigelsjö och fortsätta därifrån till ledens slut i Grisslehamn. Oavsett vilken etapp du färdas längs kommer du möta anrika byggnader och se vacker natur.

Kultur och historia i Norrtälje

För en dos kultur kan du slinka in på Norrtälje Konsthall och gå på konstvisning, eller betrakta verken på egen hand. Utställningarna och konstnärerna växlar under hela året. Runt om i Norrtälje finns också ett flertal offentliga konstverk, en del tillfälliga och en del permanenta.

Vill du lära dig mer om historien bakom stadens byggnader, viktiga händelser och människorna som förr bodde här, kan du gå på stadsvandring i Norrtälje. En guide berättar då allt som är värt att veta om stadens vinklar och vrår.

Upptäck Norrtälje

Utforska Norrtälje med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!