Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Biluthyrning i Platanias

Som en av Kretas ständigt populäraste turistorter har Platanias mycket att erbjuda, inte minst när det gäller bad, vattensporter och färgsprakande uteliv. Om du även vill se mer av det autentiska Kretas sköna natur och pittoreska byar eller lära dig mer om öns spännande historia bör du överväga att hyra bil i Platanias.

Med en hyrbil blir din resa till Platanias en upptäcktsfärd som sträcker sig över hela Kreta. Om det grekiska köket lockar kan du besöka närliggande byar som Xamoudochori eller Vlacherniotissa, kända för sin fina olivolja. Pittoreska Rethymno väntar också med sin medeltida stadskärna och sitt venetianska fort som skyddade staden mot Osmanska riket.

Ett besök till palatset i Knossos är i princip obligatoriskt när man besöker Kreta för första gången. Här utforskar du Kretas palatskultur och storhetstid under bronsåldern, men också det mytologiska hemmet till Minotauros, monstret som var till hälften man och till hälften tjur, som vaktade palatsets labyrint.

Du hyr bil i Platanias

För att hyra bil i Platanias måste du vara minst 21 år, men vissa biluthyrningar i Platanias kan också sätta den lägre åldersgränsen vid 25 år. Det finns också i många fall en övre åldersgräns på 70 år. Därtill måste du ha haft körkort i minst två år. Om ditt körkort utfärdades inom Europeiska ekonomiska gemenskapen – det vill säga i ett EU-land, Norge, Island eller Lichtenstein – behöver du inget internationellt körkort för att hyra bil i Platanias.

Det finns gott om upphämtningsplatser för hyrbil i Platanias, men många resenärer upplever att det är smidigast att boka en hyrbil att hämta på flygplatsen samtidigt som de bokar sin flygbiljett till Platanias. I sådant fall väntar din bil på dig när du landar och du tar dig snabbt och smidigt till ditt hotell i Platanias. Det blir dessutom inga dolda kostnader när du bokar med en av våra samarbetspartner, eftersom bilen både hämtas och lämnas med full bensintank.

Utbudet hyrbilar i Platanias är mycket stort. Budgetresenären väljer exempelvis gärna en fyradörrarskupé med klimatkontroll – vanligtvis det billigaste alternativet i Platanias. Den romantiska lyxsemestern blir komplett med en tjusig cabriolet, medan kompisgänget, barnfamiljen och möhippan finner allt från en rymlig kombi till en extrautrustad stadsjeep eller rejäl minibuss.

Med hyrbil i Platanias

De grekiska trafikreglerna är mycket lika de svenska. Alkoholgränsen är 0,5 promille, liksom i större delen av Europa. Hastighetsgränsen är 50 km/tim i bostadsområden, 110 km/tim på motortrafikleder och 120 km/tim på motorvägar. När du utforskar Kreta är det dock mycket liten chans att du når upp i dessa högre hastigheter, eftersom du kommer att röra dig mycket på smalare landsvägar.

Skulle du trots allt röra dig på det lite större vägarna, så var beredd på att dessa ibland har en mittfil som kan användas för omkörning. Observera dock att denna fil används av bägge färdriktningarna! På grund av tidigare års korruption får inte grekisk polis ta emot betalning för en trafikbot. En polis som ber om kontanter strider således mot lagen.

Vanliga frågor om biluthyrning i Platanias

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Platanias?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Platanias .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Platanias?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Platanias .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Platanias?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Platanias?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Platanias

Utforska Platanias med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!