Biluthyrning i Grekland

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Grekland

När man tänker på Grekland tänker man kanske främst på historia och tempelruiner, men också på klarblått vatten och vackra städer vid havet. Om du vill kombinera dessa två världar på semestern kan det vara behändigt att hyra bil i Grekland. På så sätt kan du ta dig från ditt hotell vart du än vill i din egen takt. Biluthyrning i Grekland är enkelt att ordna, vare sig du bokar innan du reser eller när du kommit fram.

En klar fördel med hyrbil är att du slipper ta buss eller annan transport till ditt hotell. Du kan helt enkelt boka din hyrbil när du bokar ditt flyg. Du kan också välja att boka hotell, flyg och bil tillsammans i en paketresa. Vår bränslepolicy innebär att du hämtar och lämnar bilen med full tank, och där är inga dolda kostnader.

Med hyrbil i Grekland kan du sen använda orten du bor i som utgångspunkt och utforska området däromkring. Du kanske vill göra en längre resa och bila utmed kusten. Om du bokar hotell längs vägen kan du resa runt och se hela Grekland.

Hyra bil Grekland: sevärdheter runt hela landet

Det är ett relativt litet land, så med bil i Grekland kan du ta dig från Aten till Thessaloniki på omkring fem timmar, och du kan då se så mycket som möjligt av den fantastiska kustlinjen på vägen. Bor du på fastlandet kan du ta med din hyrbil till någon av öarna med färja och sedan resa runt på ön för att hitta den perfekta stranden. Det kan vara ett perfekt sätt att undvika större folkmassor och istället hitta en oupptäckt pärla som kanske ligger lite avsides. Är du mer intresserad av historia kommer du knappast hinna med att se allt vad Grekland har att erbjuda: allt från Akropolis till Apollontemplet i Delfi.

Sightseeing med barn i bilen

Om du reser med hela familjen vill du förmodligen undvika att spendera timmar i bilen, men att hyra bil kan vara ett bra sätt att hitta något som passar hela familjen. Du kan testa olika stränder och badplatser för att hitta något som passar er perfekt eller hitta aktiviteter för barn i alla åldrar. På Kreta finns till exempel ett naturhistoriskt museum med utställningar och mycket annat. Många orter har också vattenparker, och med bil kan du smidigt ta familjen dit från hotellet och sedan vidare till restaurang eller shopping.

Affärsresa med bil i Grekland

Om du planerar en resa med jobbet kan det verkligen löna sig att hyra bil i Grekland, inte minst för att du då enklare kan ta dig dit du behöver utan att behöva förlita dig på allmän transport. Du kan också göra affärsresan till en riktig semester genom att bila till olika orter av intresse på din fritid, eller kanske besöka en närliggande strand för lite välförtjänad avslappning.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Grekland?
Vi förstår att planer kan ändras i sista stund. Därför har du ofta möjlighet att få en fullständig återbetalning om du avbokar minst sex timmar innan upphämtningstiden. Du borde kunna finna alla uppgifter som behövs i hyrbilsavtalet, men om du inte hittar vad du letar efter där kan du även besöka vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Grekland?
Du kan hitta nästan vad som helst. Vi erbjuder ett enormt sortiment med allt från ekonomi- och standardbilar till premiumalternativ och stadsjeepar. Den mest bokade kategorin i Grekland är minibilar, som passar perfekt för kortare utflykter. Du kan enkelt ta dig fram i stadstrafiken, och du behöver inte vara orolig över att hitta en tillräckligt stor parkeringsplats.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Grekland med Expedia?
Ta en titt på recensionerna och betygen, välj biltyp och jämför erbjudanden från de populäraste leverantörerna. Expedia gör det lätt att hitta rätt bil för semestern. Slå ihop din bokning av hyrbil i Grekland med din bokning av hotell och flyg så kan du ge dig ut på vägarna med mer pengar kvar i plånboken.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Grekland?
Hyrbilsreglerna i Grekland kräver att föraren är minst 21 år gammal. Om du är under en viss ålder kan även vissa begränsningar och extra avgifter tillkomma. Du kan till exempel behöva överstiga en annan åldersgräns om du vill hyra särskilda typer av fordon. Reglerna och villkoren brukar variera beroende på leverantör, så kom ihåg att läsa på innan du slutför bokningen.
Vad behöver man för att hyra bil i Grekland?
De flesta leverantörer kräver två saker: ett giltigt körkort och ett kreditkort i ditt namn. Om du ska välja bort den ordinarie försäkringen kan du dessutom behöva visa att du har en egen försäkring. Gå igenom hyresavtalet noga så att du vet vad som kommer att behövas när det är tid att hämta ut fordonet.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Grekland?
Du kan hyra bil i en månad eller ännu längre i Grekland, så tveka inte att förlänga din välförtjänta resa. Fyll bara i dina resdatum på vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning för att hitta det perfekta fordonet för dig.
Var kan jag hyra en bil i Grekland om jag är under 25?
Ålderspolicyer skiljer sig mellan uthyrare, så det är bra att läsa på lite. Har du hittat en hyrbilsfirma i Grekland som hyr ut till personer under 25 år? Underbart! Tänk då på att ytterligare avgifter kan tillkomma. Allt du behöver veta finns i företagets villkor.

Upplev nya platser med Expedia