Biluthyrning i Grekland

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i Grekland

Topperbjudanden på hyrbilar i Grekland

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Grekland
Se alla bilar

När man tänker på Grekland tänker man kanske främst på historia och tempelruiner, men också på klarblått vatten och vackra städer vid havet. Om du vill kombinera dessa två världar på semestern kan det vara behändigt att hyra bil i Grekland. På så sätt kan du ta dig från ditt hotell vart du än vill i din egen takt. Biluthyrning i Grekland är enkelt att ordna, vare sig du bokar innan du reser eller när du kommit fram.

En klar fördel med hyrbil är att du slipper ta buss eller annan transport till ditt hotell. Du kan helt enkelt boka din hyrbil när du bokar ditt flyg. Du kan också välja att boka hotell, flyg och bil tillsammans i en paketresa. Vår bränslepolicy innebär att du hämtar och lämnar bilen med full tank, och där är inga dolda kostnader.

Med hyrbil i Grekland kan du sen använda orten du bor i som utgångspunkt och utforska området däromkring. Du kanske vill göra en längre resa och bila utmed kusten. Om du bokar hotell längs vägen kan du resa runt och se hela Grekland.

Hyra bil Grekland: sevärdheter runt hela landet

Det är ett relativt litet land, så med bil i Grekland kan du ta dig från Aten till Thessaloniki på omkring fem timmar, och du kan då se så mycket som möjligt av den fantastiska kustlinjen på vägen. Bor du på fastlandet kan du ta med din hyrbil till någon av öarna med färja och sedan resa runt på ön för att hitta den perfekta stranden. Det kan vara ett perfekt sätt att undvika större folkmassor och istället hitta en oupptäckt pärla som kanske ligger lite avsides. Är du mer intresserad av historia kommer du knappast hinna med att se allt vad Grekland har att erbjuda: allt från Akropolis till Apollontemplet i Delfi.

Sightseeing med barn i bilen

Om du reser med hela familjen vill du förmodligen undvika att spendera timmar i bilen, men att hyra bil kan vara ett bra sätt att hitta något som passar hela familjen. Du kan testa olika stränder och badplatser för att hitta något som passar er perfekt eller hitta aktiviteter för barn i alla åldrar. På Kreta finns till exempel ett naturhistoriskt museum med utställningar och mycket annat. Många orter har också vattenparker, och med bil kan du smidigt ta familjen dit från hotellet och sedan vidare till restaurang eller shopping.

Affärsresa med bil i Grekland

Om du planerar en resa med jobbet kan det verkligen löna sig att hyra bil i Grekland, inte minst för att du då enklare kan ta dig dit du behöver utan att behöva förlita dig på allmän transport. Du kan också göra affärsresan till en riktig semester genom att bila till olika orter av intresse på din fritid, eller kanske besöka en närliggande strand för lite välförtjänad avslappning.

Vanliga frågor och svar