Biluthyrning i Grekland

Jämför hyrbilsfirmor för att få stora rabatter och boka ett paket med flyg, hotell och hyrbil, så kan du spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta hyrbilar.

Populära städer i Grekland

När man tänker på Grekland tänker man kanske främst på historia och tempelruiner, men också på klarblått vatten och vackra städer vid havet. Om du vill kombinera dessa två världar på semestern kan det vara behändigt att hyra bil i Grekland. På så sätt kan du ta dig från ditt hotell vart du än vill i din egen takt. Biluthyrning i Grekland är enkelt att ordna, vare sig du bokar innan du reser eller när du kommit fram.

En klar fördel med hyrbil är att du slipper ta buss eller annan transport till ditt hotell. Du kan helt enkelt boka din hyrbil när du bokar ditt flyg. Du kan också välja att boka hotell, flyg och bil tillsammans i en paketresa. Vår bränslepolicy innebär att du hämtar och lämnar bilen med full tank, och där är inga dolda kostnader.

Med hyrbil i Grekland kan du sen använda orten du bor i som utgångspunkt och utforska området däromkring. Du kanske vill göra en längre resa och bila utmed kusten. Om du bokar hotell längs vägen kan du resa runt och se hela Grekland.

Hyra bil Grekland: sevärdheter runt hela landet

Det är ett relativt litet land, så med bil i Grekland kan du ta dig från Aten till Thessaloniki på omkring fem timmar, och du kan då se så mycket som möjligt av den fantastiska kustlinjen på vägen. Bor du på fastlandet kan du ta med din hyrbil till någon av öarna med färja och sedan resa runt på ön för att hitta den perfekta stranden. Det kan vara ett perfekt sätt att undvika större folkmassor och istället hitta en oupptäckt pärla som kanske ligger lite avsides. Är du mer intresserad av historia kommer du knappast hinna med att se allt vad Grekland har att erbjuda: allt från Akropolis till Apollontemplet i Delfi.

Sightseeing med barn i bilen

Om du reser med hela familjen vill du förmodligen undvika att spendera timmar i bilen, men att hyra bil kan vara ett bra sätt att hitta något som passar hela familjen. Du kan testa olika stränder och badplatser för att hitta något som passar er perfekt eller hitta aktiviteter för barn i alla åldrar. På Kreta finns till exempel ett naturhistoriskt museum med utställningar och mycket annat. Många orter har också vattenparker, och med bil kan du smidigt ta familjen dit från hotellet och sedan vidare till restaurang eller shopping.

Affärsresa med bil i Grekland

Om du planerar en resa med jobbet kan det verkligen löna sig att hyra bil i Grekland, inte minst för att du då enklare kan ta dig dit du behöver utan att behöva förlita dig på allmän transport. Du kan också göra affärsresan till en riktig semester genom att bila till olika orter av intresse på din fritid, eller kanske besöka en närliggande strand för lite välförtjänad avslappning.


Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Grekland?
Kontrollera hyrbilsreglerna för att vara på den säkra sidan, men majoriteten av alla bokningar ger dig rätt till en fullständig återbetalning, om du hör av dig till oss åtminstone sex timmar innan den planerade upphämtningen. Det förekommer dock vissa undantag. Du hittar mer information i bokningsbekräftelsen och i vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Grekland?
Om du väljer en minibil i Grekland kan du köra mellan sevärdheterna i den vanligaste hyrbilskategorin. Den effektiva bränsleförbrukningen och den nätta storleken gör de här bilarna perfekta för stadstrafik, men du behöver förstås inte hålla dig till den här kategorin. Du kan till exempel välja en medelstor modell, eller varför inte en riktig lyxbil?
Varför ska man hyra bil i Grekland med Expedia?
Om du är ute efter en hyrbil i Grekland kan det inte gå fel med Expedia. Med våra exklusiva erbjudanden och medlemspriser kan du få förvånansvärt mycket rabatt, och med hyrbilsföretag att välja bland har du tillgång till ett fantastiskt utbud. Har du inget emot att spara ännu mer? Slå då ihop alla dina olika bokningar till en paketresa. Vi gör det lättare för dig att planera din resa, från flyg och boende till hyrbil och aktiviteter.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Grekland med Expedia?
Med Expedia är det lätt att jämföra priser, erbjudanden och leverantörer samt hitta recensioner. Kombinera bokningen av hyrbil i Grekland med din flyg- eller hotellbokning för att få ett ännu bättre pris.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Grekland?
Vanligtvis behöver du vara minst 21 år för att få hyra bil i Grekland. Notera dock att somliga hyrbilsbolag debiterar en tilläggsavgift om föraren är under en viss ålder. Reglerna och villkoren skiljer sig beroende på leverantör, så kolla upp detta innan du genomför bokningen. Vill du hyra särskilda fordonstyper, som en stadsjeep eller en lyxbil, kan det dessutom vara en annan åldersgräns som gäller.
Vad behöver man för att hyra bil i Grekland?
Merparten av alla hyrbilsföretag kommer att kräva åtminstone två saker: ditt körkort och ditt kreditkort. Om du ska välja bort den ordinarie försäkringen kan du också behöva bevisa att du har en annan försäkring. Gå igenom villkoren ordentligt så att du vet vad som behövs när det är tid att hämta ut fordonet.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Grekland?
Gå till vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina uppgifter och boka ett fordon som faller dig i smaken. Oavsett om du har tänkt stanna kvar i Grekland eller vill upptäcka ett större område kan Expedia hjälpa dig att hitta en långtidshyrbil till ett enastående pris.
Var kan jag hyra en bil i Grekland om jag är under 25?
Ålderspolicyer skiljer sig mellan olika företag, så du behöver läsa på lite. Har du lyckats hitta en biluthyrare i Grekland som hyr ut till förare under 25 år? Vad bra! Tänk då på att extra avgifter kan tillkomma. Allt du behöver veta finns i företagets villkor.
Vilken försäkring ska man välja när man hyr bil i Grekland?
Efter att du har valt ditt fordon ska du gå igenom hyrbilsleverantörens villkor och regler ordentligt för att hitta all viktig information.

Upplev nya platser med Expedia