Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Vancouver

Välkommen till Vancouver

Vancouver ligger i det sydvästra hörnet av Kanada. Staden är omgiven av vatten på tre sidor och fick sitt namn från den brittiske kaptenen George Vancouver. Vancouver är känt för att vara en storstad mitt i naturen. Med en hyrbil i Vancouver kan du utforska dess vilda natur på egen hand!

Vancouver har ett dramatiskt läge, omgiven av höga berg och havet, men det finns mer än bara naturupplevelser som lockar. Staden är även känd för sin trevliga befolkning och för att den alltid rankas högt på listor över de bästa platserna att bo på. Att hyra bil i Vancouver är en bra idé om du vill utforska den här vackra och välkomnande staden.

Hämta din bil i Vancouver på flygplatsen

När du kommer med flyg till Vancouver landar du på Vancouver International Airport (YVR), som ligger söder om staden. Passa på att boka en bil i Vancouver genom Expedia innan du åker – då slipper du köer och pappersarbete på flygplatsen. Biluthyrningsföretagen finns praktiskt samlade bara några steg bort på bottenvåningen i parkeringshuset mittemot terminalen. När du hämtat din bil är du fri att åka till ditt boende i Vancouver eller att ge dig ut på upptäcktsfärd på en gång.

Trafiken i Vancouver kan vara trögflytande under rusningstid, så ett råd är att undvika att köra i centrum tidigt på morgonen eller under sen eftermiddag. Annars är det smidigt att ta sig runt i staden med bil. Vancouvers vägnät är uppbyggt efter ett rutsystem som liknar det i New York, fast i Vancouver löper streets från norr till söder och avenues går från öst till väst. Biluthyrning i Vancouver är ett bekvämt val som tar dig längre!

Utforska Vancouver med bil

Vancouver är en dynamisk stad där det finns mycket att se. Här finns ett stort teaterutbud, och Vancouver är även Nordamerikas tredje största centrum för filmproduktion efter Los Angeles och New York – den har därför fått smeknamnet Hollywood North. Vancouver har även kallats för Grannskapens stad, då varje stadsdel har sin särskilda karaktär som ofta är knuten till de folkgrupper som immigrerat till Kanada. I South Granville och Kerrisdale finns det till exempel spår av brittisk och irländsk kultur. Det är ett rent nöje att utforska stadens mångfald och blandning av matkulturer.

Ta bilen ut i naturen

Med sitt milda klimat och sin spektakulära natur är Vancouver en stad som bjuder på en uppsjö av friluftsaktiviteter. Vancouver var värd för de olympiska vinterspelen 2010 och bjuder på skidåkning i världsklass. Vintertid kan du passa på att ta bilen till Whistler om du vill spänna på dig skidorna. Resten av året är det trevligt att vandra i bergsområdena som ligger runt Vancouver, eller paddla havskajak vid kusten. Varför inte bada eller fiska? Med en hyrbil i Vancouver kan du tillbringa dina dagar med precis vad du vill och hitta avskilda höjdpunkter som annars varit utom räckhåll. Varför inte passa på och boka en paketresa till Vancouver? Då kan du kombinera hyrbil med flyg och boende till ett förmånligt pris.

Upptäck Vancouver

Utforska Vancouver med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!