Madagaskar

Reseguide
Madagaskar
Andlöst vackra Madagaskar är känt för friluftsäventyr, fantastisk natur och några av världens mest sällsynta djurarter.

Ön erbjuder varierande natur- och friluftsäventyr med ovanliga djurarter, häpnadsväckande landskap, stränder och vattensporter. Landet var fransk koloni i över 50 år, och städerna som går i europeisk stil kompletterar de fantastiska naturupplevelserna perfekt. Madagaskar är världens fjärde största ö och ligger i Indiska oceanen utanför Afrikas kust.

Många gör resor till Madagaskar för att utforska öns fascinerande djur- och växtliv. I Andasibe–Mantadia nationalpark kan du se färgglada grodor och den största av alla lemurarter, indrin, medan Montagne d’Ambre nationalpark lockar med färgskiftande kameleonter och ovanliga orkidéer. I Arboretum d’Antsokay finns över 900 växtarter som används som mat och medicin. Baobaballén är en allé med baobabträd som du inte får missa under din resa till Madagaskar, och i torrskogsekosystemet som kallas Spiny Forest kan du se lustiga bläckfiskträd. Gör en vandringstur runt sjön Itasy där det finns spektakulära vattenfall som forsar fram över säregna klippor.

Madagaskar har en 500 mil lång kust, så det är ett sant paradis för de som gillar strandliv. I Anakao finns stränder med vacker vit sand och i Tsimanampetsotsa nationalpark finns en saltsjö. På stranden Libanona kan du lära dig surfa, och vid Lavanono hittar du riktigt stora vågor. I de kristallklara vattnen i Mitsio skärgård kan du simma bland barracudor, djävulsrockor och sjöstjärnor. Följ med på en båttur från ön Ile Sainte-Marie och håll utkik efter delfiner och knölvalar som gör baklängesvolter i vattnet.

I de karaktärsfulla städerna kan du uppleva en del av Madagaskars franska arv och inhemska kultur. Här finns livliga marknader, och drottningens slott i öns huvudstad Antananarivo är väl värt ett besök. I Antsirabe bjuder duktiga hantverkare ut leksaker, smycken och tyger till försäljning. Kom ihåg att besöka Ambohimanga, Madagaskars allra heligaste plats, som var en kunglig by och begravningsplats.

Madagaskar har ett varmt, tropiskt klimat. Monsunregn och cykloner är vanliga mellan november och mars, medan torrperioden varar från april till oktober. Kontrollera alltid rådande förhållanden innan du påbörjar din resa till Madagaskar.

De flesta internationella flyg till Madagaskar går till Ivato International Airport, 25 minuters bilresa från Antananarivo. På ön är det bäst att resa runt med en organiserad grupp eller hyrd jeep. Det kan vara utmanande och dyrt att resa på Madagaskar, men minnena är ovärderliga.

Populära städer i Madagaskar

Antananarivo
Antananarivo
Slott, Turer och Djurliv
Fly undan till Antananarivo! Upplev djurlivet, slott och monument.
Nosy Be
Nosy Be
Öar, Dykning och Kajakpaddling
Gillar du kajakpaddling och parker? Kom iväg till lyxiga Nosy Be!
Mahajanga
Mahajanga
Avkoppling, Trevliga människor och Restauranger
Dags att resa! Upptäck parkerna, stränderna och det lokala köket i avslappnande Mahajanga.
Nosy Boraha
Nosy Boraha
Span, Öar och Trädgårdar
Upplev avslappnande Nosy Boraha: spaanläggningar, kajakpaddling, stränder och mycket mer!
Toliara
Toliara
Skogar, Småbåtshamnar och Fågelskådning
Toliara kallar! Upptäck skog, småbåtshamnen, trädgårdar och mycket mer.
Andavadoaka
Andavadoaka
- Utsikt mot stranden
Kom iväg till Andavadoaka! Upplev stränderna och mycket mer.

Madagaskar

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: