Afrika

Reseguide

En gång i tiden sågs Afrika som en mystisk och mörk kontinent, men idag finns här många populära och exotiska resmål för resenärer från hela världen.

Det moderna Afrika lockar äventyrare, fotografer, historieälskare och nästan vem som helst. Se majestätiska djur, kulturella underverk, kakaoodlingar, natursköna landskap, stränder och fascinerande städer på din resa till Afrika och Indiska oceanen.

Savannerna mitt på kontinenten lockar turister som vill se "the big five": Buffel, elefant, leopard, lejon och noshörning. Se vilda djur på safari i Botswana, Tanzania, Sydafrika och andra länder. Ta med dig en bra kamera och ta bilder på de afrikanska djuren att visa där hemma. Du kan även få se giraffer, alpstenbockar, zebror och andra djur som man oftast bara kan se på djurparken.

Besök Tanzania och se det storslagna berg som inspirerade Ernest Hemingway att skriva Snön på Kilimanjaro. För erfarna klättrare är det en minnesvärd bedrift att ta sig upp till toppen. På lite lägre höjd kan du utforska Sydafrikas Wild Coast eller Namibias Fish River Canyon.

Fortsätt din resa till Afrika och Indiska oceanen till vackra Marocko och besök Hassan II:s moské i Casablanca. Besök kasbaher, medinor och souker i hela landet. Åk på jeepsafari i Atlasbergen från Marrakech eller rid kamel i Sahara och övernatta under bar himmel vid en oas.

Afrika är världens största producent av kakaobönor. Besök kakaoodlingar i Elfenbenskusten, Ghana och andra länder med franska rötter.

Sydafrika, som en gång i tiden var brittisk koloni har tydliga västerländska influenser. Landet säger sig idag ha kommit över apartheidsystemet och hyllar blandningen av brittiska och inhemska kulturer. Många platser i landet hyllar Nelson Mandela, som kämpade för lika rättigheter för alla landets medborgare. Njut av den storslagna utsikten från Table Mountain över Kapstaden och den oländiga kusten.

Fortsätt din resa till Afrika till havs, till Madagascar på östkusten. Här finns många ovanliga och fascinerande djur som fladdermöss, tanrekar och ett dussintal arter lemurer. Missa inte den röda klippformationen Tsingy Rouge, och snorkla eller dyk i Indiska oceanens vatten vid Nosy Be.

På andra öar i Indiska oceanen kan du tillbringa din semester på härliga resorter. Besök Maldiverna för ändlösa vita stränder och kristallklara salta bad. Utforska några av Seychellernas över 100 öar och hitta din egen privata favoritstrand. Njut av de vackra stränderna på Mauritius och fortsätt inåt ön på en upptäcktsfärd bland botaniska trädgårdar och naturreservat.

Resor till Afrika är fyllda av spännande och varierade upplevelser och du kommer garanterat att vilja komma tillbaka gång på gång.

Populära städer i Afrika

Victoria and Alfred Waterfront presenterar en sjö eller ett vattenhål
Kapstaden
Berg, Hav och Turer
Boka din resa till Kapstaden för att upptäcka stadens naturliga och kulturella attraktioner, som Taffelbergets höjder, den unika kapholländska arkitekturen och det glittrande havet.

Saker att besöka

  • Castle of Good Hope
  • Pan African Market
  • Good Hope Centre
Kairo som inkluderar historisk arkitektur
Kairo
Museer, Historisk och Kaféer
Upptäck en av världens främsta antika civilisationer på museerna och i pyramiderna i Egyptens dynamiska och överraskande moderna huvudstad.

Saker att besöka

  • Tahrir-torget
  • Pyramiderna i Giza
  • Sfinxen i Giza
Johannesburg som visar en solnedgång, en stad och skyline
Johannesburg
Shopping, Safarier och Kaféer
Stadskärnan håller på att förändras i denna huvudstad – det här är en stad som växer för att ge uttryck för det moderna Sydafrika.

Saker att besöka

  • SAB World of Beer
  • Johannesburg Zoo
Marrakech presenterar performance art såväl som en liten grupp av människor
Marrakech
Shopping, Trädgårdar och Kulturella aktiviteter
Marockos kulturcentrum är även känt för sina karaktäristiska röda byggnader och livliga, stämningsfulla marknader.

Saker att besöka

  • Koutoubia-minareten
Tunisien som visar marknader såväl som en liten grupp av människor
Tunisien
Kaféer, Historisk och Kulturella aktiviteter
Utforska Tunis virrvarr av antika ruiner, slott, souker och kolonial arkitektur som bidrar till att göra denna nordfrikanska huvudstad till ett så spännande resmål.
Nairobi presenterar skyline, affärsdistrikt och ett höghus
Nairobi
Shopping, Safarier och Natur
När du besöker "Den gröna staden i solen" kan du åka på safari med giraffer, elefanter, lejon och andra vilda djur, inom stadens gränser.