Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester på Mykonos

De idylliska stränderna och den internationella kulturen på Mykonos gör denna grekiska ö till ett favoritresmål bland både familjer och ungdomar.

Ön Mykonos är känd för sina pittoreska byar, sina familjevänliga stränder och sitt lokala kök. De flesta som väljer resor till Mykonos flockas till de livliga strandorterna, men det finns även några sevärdheter inåt landet, bland annat staden Ano Mera med sitt kloster från 1500-talet.

De populäraste aktiviteterna på ön är annars att bada, sportdyka och åka båt och det finns flera företag som arrangerar rundturer och lektioner. Du kan hinna med mycket här, även om du bara reser hit under en weekend. I Ornosviken finns en av de populäraste stränderna i området och den ligger bara några minuter med bil eller buss från själva Mykonos stad.

De flesta besökarna väljer att bo i eller i närheten av Mykonos stad på grund av dess internationella livsstil. Hit kan du åka på weekendresor med särskilda weekendpaket. Strosa runt i staden och titta på de karakteristiska vitkalkade husen och det rena vattnet i viken. Besök de berömda väderkvarnarna på Mykonos som blickar ut över staden från toppen av en kulle. De 400 år gamla väderkvarnarna kan ses på flera kilometers håll.

Det finns gott om hotell, vandrarhem och semesterlägenheter i staden, liksom ett stort utbud av olika matalternativ. Eftersom Mykonos är en populär ö bland festande ungdomar finns det även gott om nattklubbar och barer här. Familjer med yngre barn kanske föredrar att hålla sig utanför stadens centrum, på resorter med en lugnare och mer avslappnad stämning.

Öns idylliska renommé lockar till sig ett stort antal turister och under sommarmånaderna juli och augusti ökar invånarantalet kraftigt. Början av högsäsongen, maj och juni, är det perfekta tillfället för en resa till Mykonos, då vädret är varmt och det är mindre folk på stranden. Sommarvädret på Mykonos är oftast varmt och torrt, medan det faller en hel del regn på vintern.

Många europeiska flygbolag har flighter till öns internationella flygplats under hela sommarsäsongen. Det finns även flera båtföretag som kör mellan Mykonos, det grekiska fastlandet och omgivande öar. När du befinner dig på ön är det enkelt att besöka de flesta sevärdheterna till fots eller med taxi. Det finns även ett prisvärt och regelbundet system med bussar och du kan också hyra bil, moped eller cykel.


Populära hotellerbjudanden i Mykonos

Se alla 679 boenden i Mykonos
Leto Hotel 847 kr
Leto Hotel

Leto Hotel

Mykonos Town Waterfront, Mykonos
   
  4,3
  av 5, från 175 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med direkt tillgång till stranden ligger centralt i Mykonos, nära Mykonos gamla hamn och Mykonos arkeologiska museum. Panagia Paraportiani och Mykonos väderkvarnar ligger också en kvarts promenad härifrån.

  Nissaki Boutique Hotel
  Nissaki Boutique Hotel

  Nissaki Boutique Hotel

  Platis Gialos Beach, Mykonos
    
   4,8
   av 5, från 267 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil nära flygplatsen ligger 0,3 km från Platis Gialos strand och mindre än 5 km från Mykonos väderkvarnar och Panagia Paraportiani. Paradise Beach och Mykonos arkeologiska museum ligger också 5 km härifrån.

   Myconian Korali
   Myconian Korali

   Myconian Korali

   Main Street, Mykonos Town, Mykonos
     
    4,8
    av 5, från 166 recensioner
    5.0 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil nära stranden ligger en kvarts promenad från Megali Ammos strand och Mykonos väderkvarnar. Panagia Paraportiani och Mykonos arkeologiska museum ligger också 2 km härifrån.

    Mycocoon Hostel Mykonos 1 870 kr
    Mycocoon Hostel Mykonos

    Mycocoon Hostel Mykonos

    Kaminaki, Mykonos
      
     4,1
     av 5, från 54 recensioner
     2.0 av 5.0

     Detta vandrarhem nära stranden ligger nära både Mykonos gamla hamn och Mykonos arkeologiska museum. Panagia Paraportiani och Mykonos väderkvarnar ligger också en kvarts promenad härifrån.

     Mykonos Adonis Hotel
     Mykonos Adonis Hotel

     Mykonos Adonis Hotel

     Chora, Mykonos
       
      4,6
      av 5, från 166 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta familjevänliga hotell ligger nära flygplatsen i Mykonos, endast fem minuters promenad från Fabrica-torget, Megali Ammos strand och Tria Pigadia. Agricultural Museum och Mykonos väderkvarnar ligger dessutom tio minuter härifrån.

      Myconian Ambassador Hotel Relais & Chateaux
      Myconian Ambassador Hotel Relais & Chateaux

      Myconian Ambassador Hotel Relais & Chateaux

      Platis Gialos, Mykonos
        
       4,8
       av 5, från 333 recensioner
       5.0 av 5.0

       Detta hotell på stranden i Mykonos ligger mindre än 5 km från Platis Gialos strand, Mykonos väderkvarnar och Panagia Paraportiani. Paradise Beach ligger 4,8 km härifrån.

       Semeli Hotel
       Semeli Hotel

       Semeli Hotel

       Mykonos Town, Mykonos
         
        4,6
        av 5, från 240 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil i Mykonos ligger tio minuters promenad från Matoyianni Street, Mykonos väderkvarnar och Panagia Paraportiani. Mykonos arkeologiska museum ligger 0,8 km härifrån.

        Mykonos Bay Resort & Villas
        Mykonos Bay Resort & Villas

        Mykonos Bay Resort & Villas

        Megali Ammos, Mykonos
          
         4,7
         av 5, från 211 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell vid stranden ligger centralt i Mykonos, en kvarts promenad från Megali Ammos strand och Mykonos väderkvarnar. Panagia Paraportiani och Mykonos arkeologiska museum ligger också 2 km härifrån.