Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Boka ett weekendpaket till Grekland och upplev platsen där Europas civilisation grundades

Lär dig mer om rötterna till den västerländska civilisationen och skaffa dig en fin solbränna på en av öarna i denna urgamla nation i sydöstra Europa – boka weekendresor till Grekland idag.

Ingenstans är den klassiska civilisationen så närvarande som i Grekland. Templen från antikens dagar står lika stadigt som dagens moderna byggnader. Njut av tusentals mil av medelhavskust och hundratals vackra öar under din weekend i Grekland, ett av Europas populäraste resmål.

Besök Aten tillsammans med de miljontals andra turister som varje år besöker staden för att se de berömda byggnaderna av klassisk antik arkitektur. Stadens främsta sevärdhet är Akropolis, en stadsdel från 500 år f.Kr. som ligger på en klippa mitt i staden. Upptäck Parthenon, ett grekiskt tempel med marmorpelare på alla fyra sidor. Besök andra arkeologiska platser i Grekland, till exempel Delfis ruiner vid berget Parnassus norr om Aten.

Det grekiska fastlandet har visserligen en lång och vacker kustlinje, men det bästa sättet att njuta av det grekiska havet är att besöka någon av landets öar. Stanna till vid den undersköna byn Firá, som ligger vid vattnet på ön Santorini. Firá är en av de vackraste byarna i världen, med sina hus bestående av snövita väggar och tak täckta med blå kupoler, som sträcker sig uppför den branta havsklippan. Om du bestämmer dig för att utforska ön kommer du att upptäcka att den i själva verket är toppen av en aktiv vulkan.

Santorini omges av 300 meter höga klippor och har därför inga bra strandområden. Bege dig istället till resortön Mykonos om du vill besöka någon av Greklands bästa stränder.

De flesta sammankopplar Grekland med klassisk civilisation och havet. Men glöm inte bort en av landets bästa sevärdheter: Meteoraklostren. Klostren ligger bland de centrala bergen i Greklands inland, och byggdes högt uppe på topparna av höga bergspelare, för att skydda dem mot invaderande arméer. När du besöker klostren ska du klättra upp för trappstegen som har huggits ut i bergspelarna och blicka ut från utsiktsplatserna med utsikt över det klippiga landskapet.

Boka ett weekendpaket till Grekland och flyg till landet via Atens internationella flygplats. Ta en båt eller ett flyg från fastlandet till någon av de hundratals omkringliggande öarna.

Populära hotellerbjudanden i Grekland

Se alla 20 526 boenden i Grekland
Sofitel Athens Airport 1 690 kr
Sofitel Athens Airport

Sofitel Athens Airport

Athens International Airport, Spata-Artemida, Attiki
   
  4,4
  av 5, från 3 602 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta hotell i lyxstil nära flygplatsen ligger 2,8 km från Factory Outlet Airport och 4,1 km från Metropolitan Expo. Mindre än 15 km härifrån hittar du Attica Zoological Park och McArthurGlen Designer Outlet. Athens International Airport station ligger bara 1 minuter härifrån till fots.

  Electra Palace Athens 1 825 kr
  Electra Palace Athens

  Electra Palace Athens

  18 - 20 N Nikodimou Street, Aten, Attiki
    
   4,5
   av 5, från 2 187 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil i Centrala Aten ligger nära Adrianou Street och Syntagmas torg. Akropolis och Akropolismuseet ligger också tio minuter härifrån. Akropolis station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Syntagma station promenerar du på 8 minuter.

   Electra Metropolis Athens 1 951 kr
   Electra Metropolis Athens

   Electra Metropolis Athens

   15 Mitropoleos Street, Aten, Attiki
     
    4,7
    av 5, från 1 035 recensioner
    5.0 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil i Centrala Aten ligger tio minuters promenad från Syntagmas torg, Akropolis och Greklands parlament. Akropolismuseet och Parthenon ligger också en kvarts promenad härifrån. Syntagma station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Monastiraki station promenerar du på 7 minuter.

    Infinity Suites & Dana Villas 1 605 kr
    Infinity Suites & Dana Villas

    Infinity Suites & Dana Villas

    Fira, Santorini, Santorini Island
      
     4,4
     av 5, från 333 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta lägenhetshotell med romantisk prägel i centrala Santorini ligger mindre än 2 km från Petros M. Nomikos Conference Centre och Santorini caldera. Utställning av Theras väggmålningar och Megaro Gyzi ligger också en kvarts promenad härifrån.

     Leto Hotel 1 085 kr
     Leto Hotel

     Leto Hotel

     Mykonos Town Waterfront, Mykonos, Mykonos Island
       
      4,3
      av 5, från 192 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med direkt tillgång till stranden ligger centralt i Mykonos, nära Mykonos arkeologiska museum och Mykonos gamla hamn. Mykonos nya hamn och Mykonos väderkvarnar ligger också 3 km härifrån.

      Azzurro Suites
      Azzurro Suites

      Azzurro Suites

      Fira City, Santorini, Santorini Island
        
       4,3
       av 5, från 229 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell nära flygplatsen ligger mindre än 2 km från Santo Wines och Santorini caldera. Athinios hamn ligger 5 km härifrån.

       Ira Hotel & Spa 977 kr
       Ira Hotel & Spa

       Ira Hotel & Spa

       Firostefani, Santorini, Santorini Island
         
        4,8
        av 5, från 292 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell med spa i centrala Santorini ligger mindre än 2 km från Petros M. Nomikos Conference Centre och Santorini caldera. Utställning av Theras väggmålningar och Megaro Gyzi ligger också en kvarts promenad härifrån.

        Mill Houses Elegant Suites 957 kr
        Mill Houses Elegant Suites

        Mill Houses Elegant Suites

        Firostefani, Santorini
          
         4,6
         av 5, från 527 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell med romantisk prägel i Santorini ligger mindre än 2 km från Petros M. Nomikos Conference Centre och Santorini caldera. Utställning av Theras väggmålningar och Megaro Gyzi ligger också en kvarts promenad härifrån.


         Erbjudanden på paketresor till Grekland