Nässjö

Reseguide
Den småländska naturen, med naturslingor, skog, badplatser, floder och stengärdesgårdar är närmre än man tror, med både tåg och flyg.

I Nässjö finns naturen alltid runt hörnet. Naturreservat, friluftsområden, ekomuseer, vandringsleder, cykelpaket och badsjöar är bara en liten del av kommunens utbud, men vad som gör att Nässjö står ut bland andra småländska pärlor är hur snabbt och lätt du reser dit. Med tåget tar din resa till Nässjö endast två timmar från Malmö och mindre än tre timmar från Göteborg och Stockholm.Tåget har alltid varit viktigt för Nässjö, vars moderna historia börjar först 1864 när den nybyggda Södra stambanan gjorde lilla Nässjöbyn till en viktig järnvägsknut. Nässjö växte så att det knakade och har idag 16 600 invånare. Det tidigare samhället uppkom dock redan på 1100-talet och tog sitt namn från det faktum att kyrkan låg på ett näs i nuvarande Ryssbysjön.Idag väljer man att resa till Nässjö framförallt för den vackra naturens skull. Lövhults friluftsområde och naturreservat är ett välkomnande utflyktsmål oavsett vandringserfarenhet och -förmåga. De varierade lederna passar amatörer såväl som vandringsexperter och du finner även ett rullstolsanpassat promenadstråk. Den som verkligen vill vandra och se Småland får inte missa Höglandsleden, mer än 38 mil fantastisk småländsk natur, varav sju mil går genom Nässjö, med start i Lövhult.Naturälskaren får inte heller missa Emåns Ekomuseum i Bodafors, där du lär dig mer om Emån, ett av Europas artrikaste flodområden, och korsar hela 12 olika naturtyper på museets fyra kilometer långa vandringsslinga.En weekend i Nässjö har naturligtvis också något att erbjuda den som inte vandrar. Sommartid hyr du cykel på Nässjö turistbyrå och får samtidigt förslag på en lämplig rundtur, till exempel den två mil långa Sjöarna runt. När du cyklar runt Nässjös många sjöar kan du passa på att bada. För en barnvänlig badplats med brygga och hopptorn besöker du framförallt Stensjön.Den som inte vill motionera, men likväl vill komma nära naturen, har också möjlighet att besöka Skullaryds Älgpark där en safarivagn tar dig ända fram till djuren.När du anländer med bil, eller hyr bil på Jönköping Airport, har dessutom ett perfekt läge för att utforska norra Småland, med dagsutflykter till Gränna, Jönköping och Husqvarna!

Hotell Högland
Hotell Högland
4 out of 5
Esplanaden 4, Nassjo
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 290 kr per natt mellan 23 juli och 24 juli
1 290 kr
per natt
23 juli - 24 juli
Detta hotell med miljövänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Nässjö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och gratis parkeringsservice. De ...
8,4/10 Very Good! (875 recensioner)
Sov gott, men ät nån annanstans
"Hotellet är bekvämt och personalen hjälpsam och trevlig, men restaurangen var en stor besvikelse. Den borde inte hållit öppet under renoveringen av köket. Endast kalla och ljumma rätter på menyn, slarvigt upplagda på faten, och med innehåll som lämnade mycket övrigt att önsaka."

Recension från 10 juli 2024

Hotell Högland
Stuga på Nässjö Golfklubb
Stuga på Nässjö Golfklubb
2.5 out of 5
Norra Målen 9, Nassjo
Priset är 600 kr per natt mellan 25 juli och 26 juli
600 kr
per natt
25 juli - 26 juli
Denna stuga med golfbana ligger i Nässjö. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, en golfbana och konferensrum. De populära sevärdheterna Nässjö golfklubb ...