Nya Kaledonien

Reseguide
Besök Nya Kaledonien och upptäck en livlig kosmopolitisk kultur, vacker natur och en fascinerande historia.

Bada, paddla kanot och segla i den vackra lagunen på din semester i Nya Kaledonien. Besök färggranna marknader och restauranger vid vattnet eller öluffa bland lugna regnskogar och undangömda stränder.

Nya Kaledonien är en fransk koloni sedan 1853 där urbefolkningen lever jämsides med inflyttade från Europa, Afrika och Polynesien. Den etniska mångfalden är särskilt stor i huvudstaden Noumea på huvudön Grande Terre. Prova den bästa tillgängliga fisken på fina västerländska restauranger och besök marknaden nära hamnen där du kan köpslå om fin konst, hantverk, färsk frukt och hembakat bröd. Bada i skyddade Baie des Citrons eller Plage de l’Anse Vata. Hyr en kajak och ge dig längre ut eller glid genom vattnet närmare land i en jolle för två.

Tre timmars bilresa norrut tar dig till lugna städer, vackra klippvyer och forsande vattenfall. I sydost finns det tidigare fångcentret Prony, omgivet av skog och porten till öns bästa naturreservat. Reservatet Pic Du Pin i närheten erbjuder fantastiska vandringsleder. Lite längre bort finns Parc de la Rivière Bleue bakom skyddande kauriträd, varav många är över 1000 år gamla. Missa inte den dränkta skogen där trädstammarna höjer sig från det turkosa vattnet.

Ingen resa till Nya Kaledonien är komplett utan ett besök på några av de närliggande mindre öarna. På Loyautéöarna Maré,Lifou och Ouvéa på östra sidan hittar du den perfekta kombinationen av moderna hotell och vacker orörd natur. Leta reda på en egen strand för dagen eller utforska klippgrottor och skrevor. En kortare färjetur söderut tar dig till Île des Pins med idylliska stränder och resorter kring de spöklika lämningarna av ett fängelse från 1800-talet.

Nya Kaledonien ligger i västra Stilla havet, öster om Australien. Flyg till Tontouta Airport från Nya Zeeland, Australien eller Japan. Tack vare det tropiska klimatet kan du boka ett semesterpaket till Nya Kaledonien året om. Temperaturen kan dock bli så hög att den kan uppfattas som obekväm för vissa i januari och februari. Noumea har störst utbud på boende. Om du väljer de mindre öarna innebär det vanligen att du får bo på dyrare privata resorter.

Nya Kaledonien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: