Regionen Vallonien

Belgien
Fästningen i Huy presenterar en stad
Njut av naturen, historisk arkitektur och lokala delikatesser i den franskspråkiga delen av Belgien under en helg eller längre vistelse.

Om du söker en trevlig semesterdestination som inte ligger alltför långt bort, är Vallonien det perfekta valet! I Ardennerna får du uppleva vackra slott och charmiga byar.

När Belgien blev självständigt på 1800-talet uppstod begrepp om språklig frihet i landet. Alla tilläts tala vilket språk de ville. I början talades franska i störst utsträckning, men under åren ändrades det bland annat på grund av den flamländska rörelsen, en politisk rörelse som skyddade det nederländska språket. Slutligen skapades två regioner: Flandern och Vallonien.

Boka ett semesterpaket till Vallonien och upplev en av de största sevärdheterna: Ardennerna. Upplev naturen, var med på friluftsaktiviteter eller beundra slott såsom Château de Modave, som ligger i provinsen Liège. Detta medeltida slott med imponerande arkitektur har flera vackra trädgårdar.

En annan plats du inte får missa i Ardennerna är grottorna Grottes de Han, där det finns långa tunnlar med stalaktiter och stalagmiter. Det är en utmärkt plats för att tillbringa några timmar eller en hel dag med din partner eller hela familjen.

Om du söker en stadsupplevelse ska du åka till Liège, en vibrerande stad med mycket att se. Klättra upp på Montagne de Bueren för att få en fantastisk utsikt över staden, ät en typisk Liège-våffla och lär dig mer om den lokala historian på museet Grand Curtius. Du kommer att älska den här platsen!

Under din semester i Vallonien kan du lätt nå de större städerna med bil eller lokaltransport. Om du vill åka till Ardennerna och stanna där är bil det bästa transportalternativet. Det finns regionalbussar om du inte vill köra mellan orterna eller till särskilda sevärdheter.

Res till Vallonien och upplev en charmig region full av kulturell historia och vacker natur. Boka din resa och upplev allt det vackra provinsen har att erbjuda.

Populära städer i Regionen Vallonien

Opéra Royal de Wallonie presenterar interiörer och teaterscener
Liège
Historisk, Slott och Operahus
Kom iväg till Liège! Upplev de historiska sevärdheterna, akvariet och operan.

Saker att besöka

  • Gare de Liege-Guillemins
  • Lieges katedral
  • Opéra Royal de Wallonie
Dinant presenterar en sjö eller ett vattenhål och historisk arkitektur
Dinant
Floder, Budget och Katedraler
Den här staden vid floden i södra Belgien har mycket att erbjuda. Vad sägs som ett anrikt citadell, en gotisk katedral och ett museum tillägnat saxofonens skapare?

Saker att besöka

  • Dinants citadell
  • Rocher Bayard
Mons
Mons
Katedraler, Kyrkor och Promenad
Dags att resa! Upptäck kyrkorna, de historiska sevärdheterna och kulturen i trendiga Mons.
Charleroi
Charleroi
Affärsresor, Promenad och Museer
Det finns mycket mer i Charleroi än bara flygplatsen. Upptäck den här stora staden som ligger alldeles söder om Bryssel.
Namur
Namur
Floder, Cyklar och Turer
Upplev museerna, monumenten och konsten i Namur!
Tournai
Tournai
Katedraler, Floder och Monument
Tournai kallar! Upptäck monument, museer, kultur och mycket mer.