Flygdestinationer Azorerna

Populära städer att besöka i Azorerna

Förslag på billiga flygresor till Azorerna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 240 kr för enkelflyg och 1 839 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
Lufthansa
Lufthansa
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
TAP Portugal
Lufthansa
Swiss International Air Lines

Boka din resa till Azorerna

Flyg till Azorerna

Mitt i Atlanten ligger ögruppen Azorerna. Det tog ett bra tag innan turisterna hittade hit, men under de senaste decennierna har intresset verkligen exploderat. Allt fler upptäcker de charmiga vulkanöarna med den storslagna naturen.

Eftersom Azorerna består av nio öar som ligger relativt långt ifrån varandra finns flera flygplatser, varav vissa är större och andra är riktigt små. Från Arlanda går direktflyg till Azorernas största stad Ponta Delgada på ön São Miguel, men normalt mellanlandar man i Lissabon (Portugal) när man flyger från Sverige. Azorerna tillhör formellt Portugal, men har en hög grad av självstyre.

Ett grönskande paradis

Det är framför allt den vackra naturen som lockar turister till Azorerna. Vulkanöarna är böljande gröna med mjuka kullar och här och var går kilometerlånga stråk av blå hortensia. Det finns även en mängd vackra kratersjöar, till exempel Lagoa de Fogo (”eldsjön”) mitt på São Miguel med turkosskimrande vatten, en underbar sandstrand och höga berg runt om. Mest fascinerande är dock Sete Cidades på samma ö. Det är en enorm vulkankrater som rymmer en hel by och två tvillingsjöar – Lagoa Azul (den blå sjön) och Lagoa Verde (den gröna sjön).

De nio öarna har olika karaktär. På Terceira och Graciosa finns storslagna grottor och bubblande källor, på Flores märkliga klippformationer och en mängd vattenfall medan Santa Maria är känt för sina härliga sandstränder. Det går bra att flyga mellan de olika öarna, även om det kan gå flera dagar mellan flygen till den minsta ön Corvo som bara har drygt 400 invånare.

João Paulo II Airport – Azorernas största flygplats

Den största och mest trafikerade flygplatsen på Azorerna är João Paulo II Airport på ön São Miguel med drygt 900 000 passagerare per år. Den är uppkallad efter påven Johannes Paulus II som reste till Azorerna 1991, men kallas även Ponta Delgada Airport efter staden Ponta Delgada som ligger strax intill. Med tanke på att ön bara har ca 140 000 invånare är det en förvånansvärt stor flygplats med god service. Här finns flera butiker, däribland en souvenir- och presentbutik med framför allt hantverksprodukter från Azorerna, en tax free-butik, flera klädbutiker, en tidningshandel och en väskaffär. Likaså finns det bank, postkontor och uttagsautomater.

Flygplatsen ligger bara 3 km från Ponta Delgadas centrum och man tar sig enkelt dit med taxi eller buss. Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen. Vill man ta sig vidare till någon av de andra öarna går regelbundna flyg. Det finns även färjeförbindelser, men på grund av väder- och havsförhållanden är båttrafiken inte lika tillförlitlig.

Övriga flygplatser på Azorerna

De övriga flygplatserna på Azorerna är mindre och inte lika trafikerade. Horta Airport på ön Faial är den näst största med knappt 200 000 passagerare per år och här finns en restaurang, en tax free-butik och en kläd- och hantverksbutik. Santa Maria Airport på ön Santa Maria är något mindre men har ändå ett par butiker, ett kafé och en restaurang. Den sista flygplatsen med viss servicenivå är Flores Airport på ön Flores medan de övriga öarnas flygplatser är små och enkla.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Azorerna på grund av covid-19?
En mängd flygbolag erbjuder idag större flexibilitet till följd av covid-19. I vår praktiska kundtjänstportal kan du hitta svaren på de vanligaste frågorna om att byta eller avboka flyg. Det är även en bra idé att granska villkoren som gäller för flygbolaget – helst innan du har slutfört bokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Azorerna med flexibel avbokningspolicy?
Numera är flexibilitet viktigare än någonsin när det handlar om att flyga. Därför har vi lagt till alternativet “Ingen ändringsavgift”, som gör det enklare för dig att boka flexibla och billiga flyg till Azorerna. Du hittar filtret till vänster på skärmen, under rubriken “Flexibla ändringspolicyer”.
Finns det några allmänna tips för resande till Azorerna under coronaviruspandemin?
Covid-19 må ha ändrat hur vi reser, men det har inte suddat ut äventyrslusten hos folk. Här följer några tips som hjälper dig att hantera de nya utmaningarna.

 • Känn till alla regler som gäller både på avreseorten och på din destination. Beroende på olika lokala föreskrifter är det kanske förbjudet att resa, så glöm inte att läsa på ordentligt i förväg.
 • När du rör dig på flygplatsen måste du bära munskydd. Personalen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig munskyddet för att verifiera din identitet. Passagerare utan munskydd får kanske inte stiga ombord och kan dessutom bli bötfällda.
 • För att minska smittospridningsrisken ska du själv placera det fysiska eller elektroniska boardingpasset på läsaren och sedan hålla upp det så att det kan inspekteras. Räck inte över ditt boardingpass till personalen i säkerhetskontrollen.
 • Säkerhetspersonalen tillåter att du tar med dig en behållare med handdesinficeringsmedel på max 100 ml i handbagaget. Du ska ta ut behållaren ur din väska när du passerar igenom säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla personliga föremål, som mobil och lösa mynt, ur dina fickor och placera dem i handbagaget istället för i en korg. Då går säkerhetskontrollen fortare.
 • Om du har med dig matvaror ombord bör du förvara dessa i en genomskinlig påse och placera påsen på brickan i säkerhetskontrollen. Då är det inte lika stor risk för att personalen på flygplatsen tar i din väska för att inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Azorerna?
Ett bra sätt att få tag i billiga flygresor till Azorerna är att vara flexibel med datumen. Sök efter ditt flyg och klicka sedan på “Flexibla datum” högst upp i sökresultaten, så kan du jämföra priserna för dagar omkring de du har valt. De billigaste flygbiljetterna till Azorerna den senaste veckan kostade 1 839 kr. Du kan vanligtvis hitta bästa möjliga erbjudande om du bokar i god tid.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Azorerna?
Du har massor av alternativ i Azorerna. När du har kommit fram till vart du ska ta vägen kan du välja bland följande stora flygplatser:

 • Ponta Delgada (PDL-Joao Paulo II) – 751 flyg per månad.
 • Angra do Heroismo (TER-Lajes Intl.) – 412 flyg per månad.
 • Horta (HOR) – 186 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Azorerna?
Under veckan som gick kostade flygen till Azorerna mellan 1 839 kr och 2 633 kr.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Azorerna?
Den billigaste tiden på året att boka ett toppenerbjudande på en resa till Azorerna är i November. Den dyraste årstiden är under semestertider och jullov, så res inte då om du vill spara pengar.
Vilka är de bästa sakerna att göra i Azorerna?

 • Börja din vistelse i Azorerna i den populära staden Corvo Island. Här finns mycket att uppleva, från fascinerande sevärdheter som Corvo Caldera till mat, shopping, uteliv och mycket mer.
 • När du bestämmer vilken typ av kläder du ska ta med dig på din resa bör du ta hänsyn till att det råder ett kustklimat i Corvo Island. För att få veta hur vädret kommer att vara under din vistelse bör du ta en titt på väderleksprognosen när det är dags att packa.
 • När du är redo att utforska regionen kan du hoppa in i en av våra prisvärda hyrbilar och köra till Lajes das Flores. Staden ligger ungefär 35 kilometer söder om Corvo Island och har många intressanta sevärdheter, som Reserva Florestal Natural das Caldeiras Funda e Rasa.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Azorerna?
Sommaren börjar runt den 20 juni i den norra hemisfären, och de varmare månaderna är en perfekt tid att besöka den största staden i Azorerna – Rabo de Peixe. Temperaturerna varierar från 68Fº (20Cº) till 69Fº (21Cº) under den här årstiden, och flest turister ser du i .

❓ Kan jag avboka min flygresa till Azorerna på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Azorerna.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Azorerna med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Azorerna. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Azorerna.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Azorerna under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Azorerna erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.