Flygdestinationer i Bahamas

Populära städer att besöka i Bahamas

Förslag på billiga flygresor till Bahamas

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 842 kr för enkelflyg och 6 799 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines
American Airlines
American Airlines
American Airlines
Finnair
Finnair
British Airways
American Airlines
British Airways
Air Canada

Boka din resa till Bahamas

Flygresor till Bahamas

Bahamas är en delstat i USA som består av cirka 700 korallöar utspridda i ett brett band mellan Florida och Haiti. Huvudstaden Nassau har drygt 200 000 invånare och ligger på ön New Providence. Nassau är en bra utgångspunkt för din resa till Bahamas. Här hittar du fantastisk shopping, med en blandning av trendiga butiker och traditionella små affärer, och du har bra förbindelser med andra öar i delstaten och de otroliga naturupplevelser som väntar där. Bahamas har tolv nationalparker som främst är avsedda att skydda korallreven samt öns nationalfågel flamingon.

Bahamas är känd för att året runt ha ett angenämt subtropiskt klimat, och de varmaste månaderna är juni till oktober, då temperaturen ofta passerar 30-gradersstrecket. Under vinterhalvåret ligger medeltemperaturen runt 20 grader, och badvattnet är alltid behagligt tempererat. Om du bokar hotell i Bahamas väntar en semester i ett äkta västindiskt paradis som många av dina vänner kommer att avundas. Boka ditt flyg till Bahamas tillsammans med ditt hotell så kan du dessutom spara en slant.

Flyg till Bahamas från Sverige

En flygresa till Bahamas huvudstad Nassau från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn tar som kortast runt sjutton timmar, och kräver oftast minst två mellanlandningar. Det finns ett fåtal direktflyg till Bahamas med British Airways från Heathrow i London, men de allra flesta flygresor till Bahamas från Skandinavien involverar ett byte i London, Frankfurt eller Berlin, och ytterligare ett i till exempel Miami eller Atlanta i USA. Sök smart och kombinera olika bolag så kan du hitta billiga flygbiljetter till Bahamas med bolag som Delta, American Airlines och Bahamasair.

Flyg till Nassau Airport

Lynden Pindling International Airport strax utanför Nassau är Bahamas största flygplats och knytpunkt för delstatens flygbolag Bahamasair. Här landar omkring tre miljoner passagerare om året och flygplatsen fungerar som en inkörsport till Bahamas. Terminalen trafikeras av amerikanska, kanadensiska och europeiska flygbolag, med extra avgångar och ankomster under högsäsong.

Det finns ingen kollektivtrafik från Nassau Airport, utan det enda sättet att ta sig från flygplatsen till Nassau är med taxi eller hyrbil. En taxi från flygplatsen till centrala Nassau kostar runt 30 USD, och vill du hyra bil i Bahamas så finns det flera firmor med kontor på flygplatsen.

Om du har tänkt fortsätta din resa från Nassau till andra öar i Bahamas så har färjebolaget Bahamas Ferries sex olika rutter att välja mellan. Oavsett om du väljer att bege dig till Abaco, Andros, Eleuthera, Exuma, Grand Bahama eller Long Island så har du alltid något speciellt att upptäcka.

Abaco lockar sina turister med den över elva kilometer långa sandstranden Guana Cay och Andros är ett naturskönt paradis av mangroveträsk, korallrev och mer avskilda stränder. Surfare från hela världen flockar till Eleuthera, som är en av de enda öarna i Bahamas där man kan surfa, medan många kändisar föredrar den lugna ön Exuma, som är känd bland annat för de vildsvin som ses böka på stranden. Grand Bahama är den nordligaste ön i Bahamas, och här kan du paddla kajak, simma med delfiner eller vandra längs de milsvida stränderna. Sist men inte minst har du Long Island, som är en av Bahamas bäst bevarade hemligheter med sina med grottor, korallrev och klippor.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Bahamas på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal hittar du svaren på vanliga frågor om bland annat hur du avbokar ditt flyg till följd av covid-19. För säkerhets skull ska du även granska villkoren hos flygbolaget innan du slutför flygbokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Bahamas med flexibel avbokningspolicy?
Du behöver bara använda vårt fiffiga filter för ändringsavgifter. Fyll i reseuppgifter och klicka på “Sök”. Därefter kryssar du i rutan “Ingen ändringsavgift” under “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida. Med Expedia är det lätt att hitta ett billigt flyg till Bahamas.
Finns det några allmänna tips för resande till Bahamas under coronaviruspandemin?
Coronavirusutbrottet har fullständigt förändrat mycket i världen, inklusive hur det går till att resa. Följande tips hjälper dig att hantera alla nya utmaningar och göra dig redo för semestern i Bahamas.

 • Innan du slutför bokningen av flygbiljetterna bör du kontrollera om det råder några resebegränsningar, både på din avreseort och på din destination. Läs igenom de senaste uppgifterna från myndigheter och flygbolag.
 • Bär ett munskydd under säkerhetskontrollerna på flygplatsen. Säkerhetspersonalen kan dock be dig att tillfälligtvis ta av dig munskyddet för att bekräfta din identitet.
 • Lämna inte över det elektroniska eller fysiska boardingpasset till säkerhetspersonalen. Istället ska du lägga boardingpasset på skannern och sedan hålla upp det så att det kan inspekteras.
 • Du kan ta med dig en behållare med handdesinfektionsmedel på max 100 ml i handbagaget. Du måste ta ut behållaren ur väskan i säkerhetskontrollen.
 • Lägg personliga föremål, som mobilen, plånboken och nycklarna, i ditt handbagage istället för i en korg för att minska tiden i säkerhetskontrollen.
 • Om du har med dig matvaror ombord bör du förvara dem i en genomskinlig påse och placera påsen på brickan när du går igenom säkerhetskontrollen. Då är det inte lika stor risk för att personalen på flygplatsen rör vid väskan för att inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Bahamas?
Du kan alltid hitta fina erbjudanden här på Expedia, men med vår funktion för flexibla datum blir det ännu lättare. Ange vilka datum du vill flyga och klicka sedan på länken “Flexibla datum” över sökresultaten, så får du en jämförelse av priserna för närliggande dagar. Det bästa priset för en flygresa till Bahamas under den senaste veckan var 6 799 kr.
Vad kostar ett flyg till Bahamas?
Priset på ett flyg tur och retur till Bahamas var mellan 6 799 kr och 8 860 kr under de senaste sju dagarna. Du hade kunnat boka en billig enkelresa från Göteborg (GOT) för endast 5 842 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Bahamas?
Var du reser från och vilket flygbolag du reser med kommer att avgöra vilken av följande stora flygplatser du anländer till:

 • Nassau (NAS-Lynden Pindling Intl.) – 1324 flyg per månad.
 • North Eleuthera (ELH-North Eleuthera Intl.) – 143 flyg per månad.
 • George Town (GGT-Exuma Intl.) – 125 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Bahamas?
Den senaste veckan varierade priserna på flyg till Bahamas från 6 799 kr till 8 860 kr. Vad du får betala beror på flera olika faktorer, såsom avgångstid, kabinklass och hur tidigt du bokar biljetterna.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Bahamas?
För att kamma hem ett fantastiskt erbjudande på flyg till Bahamas bör du boka under Januari, när biljettpriserna är som lägst. När är biljetterna som dyrast? Om du reser från Sverige är det under sommar- och vinterloven.
Vilka är de bästa sakerna att göra i Bahamas?

 • Nassau är en av de största städerna i Bahamas och är full av saker att se och göra. Starta din resa här och besök sevärdheter som Cabbage Beach, ge smaklökarna en upplevelse på restaurangerna och fördjupa dig i stadens unika kultur. Och det är bara början.
 • När det gäller att packa till din resa är det bra att veta hur vädret ska bli. I Nassau råder ett tropiskt savannklimat, men lite egen efterforskning ger dig en klarare uppfattning om temperaturerna under din vistelse.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Bahamas på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Bahamas.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Bahamas med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Bahamas. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Bahamas.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Bahamas under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Bahamas erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Bahamas

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Finnair