Flygdestinationer Costa Rica

Populära städer att besöka i Costa Rica

Boka din resa till Costa Rica

Expedia erbjuder flyg till Costa Rica för att uppfylla alla resenärers behov. Oavsett vilken flygresa du letar efter så hittar du den på Expedia. Hitta flyg till Costa Rica och destinationer i hela världen och upptäck hur lätt det är att boka flyg på Expedia.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Costa Rica på grund av covid-19?
Om du ännu inte har slutfört din bokning ska du läsa igenom alla villkor som gäller för flygbolaget du har valt. Om du redan har bokat flyg till Costa Rica kan du gå till vår kundtjänstportal. Där hittar du information om olika policyer kring covid-19 som kan påverka din bokning och vad du har för möjligheter.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Costa Rica med flexibel avbokningspolicy?
Vi är medvetna om att planerna plötsligt kan ändras, så att boka en flexibel flygbiljett med Expedia är alltid en god idé. Kryssa bara i rutan “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer”, så är en billig flygbiljett till Costa Rica snart inom räckhåll.
Finns det några allmänna tips för resande till Costa Rica under coronaviruspandemin?
Coronaviruspandemin har orsakat många förändringar i hur man reser. Om du håller på att planera en resa till Costa Rica kan de här tipsen hjälpa dig att hantera de nya utmaningarna.

 • Innan du bokar flyget bör du undersöka om det råder några resebegränsningar, både på din avreseort och på destinationen. Granska de senaste uppgifterna från myndigheter och flygbolag.
 • Bär munskydd när du går igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Säkerhetspersonalen skulle dock kunna be dig att ta av skyddet för att bekräfta din identitet.
 • Istället för att lämna över ditt elektroniska eller fysiska boardingpass till personalen på flygplatsen ska du själv placera det på läsaren. Håll därefter upp boardingpasset så att det kan inspekteras visuellt.
 • Du får ta med dig en behållare med handdesinfektionsmedel på max 100 ml i ditt handbagage. Du måste ta ut behållaren ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • Lägg dina personliga föremål, som nycklar, plånbok och mobil, i ditt handbagage istället för på en bricka för att minska tiden i säkerhetskontrollen.
 • Om du bär med dig matvaror på flyget ska du förvara dessa i en genomskinlig plastpåse och lägga påsen på brickan i säkerhetskontrollen. Då är det mindre risk för att personalen tar i din väska för att öppna och inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Costa Rica?
Ett av de vanligaste sätten att hitta billiga flygresor till Costa Rica är att vara flexibel med datumen. Sök efter flygresor och klicka därefter på länken “Flexibla datum” över sökresultaten, så kan du jämföra priser för dagar omkring de du har valt. De billigaste flygbiljetterna till Costa Rica de senaste sju dagarna kostade . Du brukar kunna hitta bästa möjliga erbjudande om du bokar i god tid.
Vad kostar ett flyg till Costa Rica?
Priset på en resa med flyg tur och retur till Costa Rica låg på mellan och de senaste sju dagarna. Du hade kunnat boka en billig enkel resa från () för så lite som .
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Costa Rica?
Vilken flygplats du flyger till i Costa Rica beror på din avreseort och vart du ska bli av. Här är en lista över några av de vanligaste flygplatserna i området:

 • San José (SJO-Juan Santamaria International) – 1380 flyg per månad.
 • Liberia (LIR-Daniel Oduber Intl.) – 216 flyg per månad.
 • Quepos (XQP) – 60 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Costa Rica?
Under veckan som gick kostade ett flyg till Costa Rica mellan och .
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Costa Rica?
är en perfekt månad att hitta bra priser på resor till Costa Rica. Håll i åtanke att i Sverige är flygen dyrare när skolorna har lov.
Vilka är de bästa sakerna att göra i Costa Rica?

 • Börja ditt äventyr i Costa Rica i den livliga staden San Jose. Här finns mycket att se och göra, från fascinerande sevärdheter som La Paz-vattenfallen till mat, underhållning och mycket mer.
 • När det är dags att planera din resa får du komma ihåg att det råder ett tropiskt monsunklimat i San Jose. Ta en titt på hur temperaturerna ska vara innan du åker.
 • Besök Copey härnäst. Staden ligger cirka 45 kilometer sydöst om San Jose, och här upptäcker du bland annat Parque Nacional Los Quetzales, som är en av traktens populäraste sevärdheter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Costa Rica på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Costa Rica.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Costa Rica med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Costa Rica. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Costa Rica.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Costa Rica under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Costa Rica erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.