Flygdestinationer Kreta

Populära städer att besöka i Kreta

Förslag på billiga flygresor till Kreta

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 034 kr för enkelflyg och 1 600 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Aegean
Aegean
Aegean
Aegean
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Aegean
Swiss International Air Lines
Air Baltic
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Aegean
Swiss International Air Lines

Boka din resa till Kreta

Flyg till Kreta

Kreta är ett klassiskt favoritresmål och det är inte att undra på att ön har två stora internationella flygplatser. Chania i väster är större och det går flyg dit från Skavsta, Arlanda, Landvetter och Köpenhamn medan du kan flyga till den mindre flygplatsen, Heraklion, från Skavsta.

Flygresan till Kreta tar ungefär fyra timmar. Om du flyger via Aten får du räkna med ytterligare en timme för inrikesflyget. Det är långt mellan flygplatserna och kollektivtrafikförbindelserna går främst inom varje flygplats område snarare än mellan dem, så det är oftast betydligt smidigare att boka flygbiljetter med en mellanlandning så att du hamnar på rätt del av ön från början.

Upptäck Kreta

Det bästa med Kreta är att det finns något för alla. Sydkusten har hundratals stränder av alla storlekar där man kan välja om man vill hitta en avskild liten strand för sig själv eller träffa nya vänner på någon av de större stränderna. Chania är en idyllisk liten stad med många vackra historiska byggnader och är dessutom är en bra utgångspunkt för vandringsutflykter, medan Heraklion är ett livligt kulturcentrum. Agios Nikolaos och Elounda hyser många av öns lyxhotell.

Kreta är Greklands största ö och det finns massor att upptäcka. Hyr en fyrhjuling första dagen och utforska din del av ön. Om du lämnar de största vägarna hittar du snabbt mysiga små byar, spännande ruiner och, framför allt, outforskade stränder och vikar som hämtade från ett vykort.

Det bästa av alla världar

Festen tar aldrig slut på Kreta och såväl nattklubbar som strandfester pågår ofta hela natten. Heraklion och Chania står dessutom som värdar för en rad musik- och kulturfestivaler. På expedia.se kan du läsa mer om vad som pågår just när du ska flyga till Kreta.

För dig som tycker om grekisk mat är Kreta rena paradiset. Öborna är stolta över sina tappningar av traditionella rätter och de har näst intill obegränsad tillgång till de finaste oliverna, färskfångad fisk och kött av högsta kvalitet. Den bästa maten äter du på de mindre familjerestaurangerna, där varje rätt är omsorgsfullt tillagad på ett helt unikt vis. Det finns inte två identiska sätt att laga souvlaki och tsatsiki, utan varje familj har sina egna hemligheter och metoder.

När du landar på Kreta

Bussarna från flygplatserna avgår regelbundet till de närmaste samhällena. Många av hotellen ordnar med skytteltrafik direkt till hotellet men det är ofta dyrare än att ta bussen. Det tar ungefär tre timmar att åka från den ena flygplatsen till den andra. Det är förhållandevis dyrt att åka taxi på Kreta. Om du vet på förhand att du ska åka mellan olika delar av ön sparar du en bra slant på att hyra en bil istället.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Kreta på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Kreta.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kreta med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Kreta. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Kreta.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Kreta under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Kreta erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.