Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Semester i Riga

I Riga finns historisk arkitektur och fina parker, men staden är också känd för musik och festivaler.

Riga är huvudstaden i Lettland i Baltikum och ett utmärkt resmål för weekendresor från Sverige. Floden Daugava delar staden i två delar och mycket av det du vill besöka under din resa till Riga ligger på den östra sidan av floden.

Bege dig till Gamla stan och utforska de medeltida gatorna i detta världsarv. I stadens hjärta ligger rådhustorget, Ratslaukums. Områdets vindlande gator leder fram till stadens främsta sevärdheter, bland annat Svarthuvudenas hus (Melngalvju nams) och Ockupationsmuseet, Latvijas Okupācijas muzejs. Många besöker S:t Peterskyrkan under resor till Riga och tar hissen upp till toppen av tornet för att få en spektakulär utsikt över staden. Beundra barock- och gotikbyggnaderna vid Katedraltorget, Doma laukums, där du kan njuta av god mat och dryck på utomhuskaféer och barer.

Från Doma laukums är det bara en kort promenad till Livutorget, som får liv på sommaren, då det finns en ölträdgård och liveunderhållning här. På vintern kommer barnen att gilla isrinken som spolas upp på torget. Fortsätt till parken Bastejkalns, ett lugnt grönområde med en kanal. Här ligger också Frihetsmonumentet till minne av de soldater som stred i det lettiska frihetskriget.

Musik spelar en stor roll i kulturlivet i Riga. Du får inte missa tillfället att lyssna på en opera eller se en balettföreställning på Lettlands nationalopera. Passa på att åka hit under en weekend med ett särskilt weekendpaket i samband med ett evenemang du vill vara med på. RITMI-festivalen är en årlig jazzfestival, där bland annat Bobby Darin och Robert Glasper har medverkat.

Maten i Riga har hämtat inspiration från tyska, polska och ryska smaker. Här får du smaka på stora fat med piragi, den östeuropeiska varianten av klimp, eller rätter som baseras på fläskkött, kål och potatis. På Centralmarknaden, Centraltirgus, hittar du billiga frukter och grönsaker och lokala läckerheter som till exempel rökt ål. Marknaden öppnade 1930 och ligger i ombyggda hangarer för zeppelinare.

Det går utmärkt att ta sig runt i staden till fots eftersom gatorna inte är kuperade. Det finns också ett billigt kollektivtrafikssystem med spårvagnar och bussar som stannar till vid alla större sevärdheter.


Populära hotellerbjudanden i Riga

Se alla 243 boenden i Riga
Wellton Centrum Hotel & Spa 509 kr
Wellton Centrum Hotel & Spa

Wellton Centrum Hotel & Spa

33 Kaleju Street, Riga
   
  4,4
  av 5, från 1 809 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med spa i Gamla stadskärnan ligger fem minuters promenad från Saint Johns kyrka och Saint Peter's Church. Lielā Ģilde och Mazā Ģilde ligger också tio minuter härifrån. Rigas centralstation ligger på 9 minuters gångavstånd och till Riga Passajirskaia station promenerar du på 11 minuter.

  Wellton Riga Hotel & SPA 616 kr
  Wellton Riga Hotel & SPA

  Wellton Riga Hotel & SPA

  Valnu street 49, Riga
    
   4,4
   av 5, från 1 120 recensioner
   4.5 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil ligger i Gamla stadskärnan, tio minuters promenad från Saint Johns kyrka, Saint Peter's Church och Lielā Ģilde. Frihetsmonumentet och Pulvertornis ligger dessutom tio minuter härifrån. Rigas centralstation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Riga Passajirskaia station promenerar du på 9 minuter.

   Dodo Hotel 215 kr
   Dodo Hotel

   Dodo Hotel

   1 Jersikas Str., Riga
     
    3,8
    av 5, från 352 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell i Latgale ligger mindre än 3 km från Lettlands vetenskapsakademi, Frihetsmonumentet och Saint Peter's Church. Saint Johns kyrka och Pulvertornis ligger också 3 km härifrån. Riga Passajirskaia station ligger på 19 minuters gångavstånd och till Rigas centralstation promenerar du på 24 minuter.

    Grand Poet Hotel by Semarah 1 270 kr
    Grand Poet Hotel by Semarah

    Grand Poet Hotel by Semarah

    Raina blvd 5/6, Riga
      
     4,8
     av 5, från 121 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil i Centrs ligger fem minuters promenad från Bastejkalns, Frihetsmonumentet och Pulvertornis. Lielā Ģilde och Mazā Ģilde ligger också tio minuter härifrån. Rigas centralstation ligger på 13 minuters gångavstånd och till Riga Passajirskaia station promenerar du på 16 minuter.

     Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga 750 kr
     Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga

     Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga

     55 Elizabetes Street, Riga
       
      4,3
      av 5, från 1 327 recensioner
      4.5 av 5.0

      Moderna höghus i hjärtat av centrala Riga, bara 400 meter från gamla stan och intill Esplanadparken.

      Rixwell Old Riga Palace Hotel 382 kr
      Rixwell Old Riga Palace Hotel

      Rixwell Old Riga Palace Hotel

      Minsterejas 8/10, Riga
        
       4,0
       av 5, från 1 663 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell med spa i Gamla stadskärnan ligger tio minuters promenad från Menzendorffs hus, Saint Peter's Church och Saint Johns kyrka. Mazā Ģilde och Lielā Ģilde ligger också tio minuter härifrån. Rigas centralstation ligger på 12 minuters gångavstånd och till Riga Passajirskaia station promenerar du på 14 minuter.

       Tallink Hotel Riga 620 kr
       Tallink Hotel Riga

       Tallink Hotel Riga

       Elizabetes 24, Riga
         
        4,3
        av 5, från 854 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell i Centrs ligger en kvarts promenad från Bergs Bazaar, Frihetsmonumentet och Saint Johns kyrka. Pulvertornis och Saint Peter's Church ligger också en kvarts promenad härifrån. Rigas centralstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Riga Passajirskaia station promenerar du på 10 minuter.

        Radisson Blu Daugava Hotel 644 kr
        Radisson Blu Daugava Hotel

        Radisson Blu Daugava Hotel

        24 Kugu Street, Riga
          
         4,1
         av 5, från 820 recensioner
         4.5 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell ligger vid floden i Riga, ungefär två kilometer från Lettlands nationalbibliotek, Svartbrödrahuset och Rīgas Doms. Tris Brali och Riga slott ligger dessutom 2 km härifrån. Rigas centralstation ligger på 28 minuters gångavstånd och till Riga Passajirskaia station promenerar du på 29 minuter.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.