Santa Fe

Argentina
Bild från Silvio Moriconi/Argentina Travel
En semesterresa till Santa Fe bjuder inte bara på Rosarios breda utbud av sevärdheter. I provinsens norra del kan du besöka spaanläggningarna vid floden.

I den här regionen i norra Argentina finns även stora fält, berg och floder. Här ligger även två av landets viktigaste städer, Rosario och provinsens huvudstad Santa Fe. Regionen har en spännande historia som kopplar samman många olika grupper ur ursprungsbefolkningen. Utforska dessa två stora städer och få en bild av livet utanför det internationella navet Buenos Aires.

Rosario är en av de mest tätbefolkade städerna i landet och här finns många aktiviteter och kulturella platser att roa dig med. Monumento Nacional a la Bandera är en av stadens mest kända sevärdheter. Vid monumentet kan du lära dig mer om den nationalism som är så starkt förknippad med den argentinska flaggan. Strosa omkring bland huvudtornet, på gårdsplanen och i den stora kolonnaden.

På Teatro El Círculo kan du gå och se balett, dans eller någon annan form av scenkonst. Du kan koppla av en stund i Parque de la Independencia eller Parque de España. I närheten av staden ligger Arroyo Seco, där du kan promenera längs Paranáfloden och en mindre bäck.

På din resa till Santa Fe får du inte heller missa huvudstaden med samma namn, som känns igen på sin röda hängbro. Iglesia y Convento de San Francisco är värd ett besök. Denna kyrka med kloster har en pittoresk vit fasad med detaljer i trä. Lär dig mer om regionens historia på det historiska provinsmuseet. Precis utanför staden ligger Cayastá, som är hem till spaanläggningar, resorter och fascinerade naturstigar längs med Río San Javier.

Från Buenos Aires och Rosario kan du flyga till Sauce Viejo Airport, som ligger endast 16kilometer från staden Santa Fe. Regionen ligger i nordöstra Argentina och gränsar i söder till provinsen Buenos Aires. Somrarna här är varma och fuktiga, medan vintrarna är kalla och särskilt torra i den västra delen av regionen.

Med Rosarios sevärdheter och Santa Fes charmiga atmosfär erbjuder regionen lite av varje. Upplev det hela med en paketresa till Santa Fe.

Populära städer i Santa Fe

Rosario
Rosario
Monument, Naturparker och Kaféer
Utforska Rosario: parker, kaféer, kajakpaddling och mycket mer!

Saker att besöka

  • Avenida Córdobas gågata
Santa Fe som inkluderar en stad, nattliv och en festival
Santa Fe
Trendigt, Levande musik och Småstad
Utforska trendiga Santa Fe: livemusik, opera, universitetsstämning och mycket mer!
Villa Gobernador Gálvez
Villa Gobernador Gálvez
- Naturparker
Fly undan till Villa Gobernador Gálvez! Upplev parker.
Santo Tomé
Santo Tomé
- Museer
Dags att resa! Upptäck museerna i Santo Tomé.