Sumatra

Reseguide
Sumatra som inkluderar vandring såväl som en kvinna
Sumatra är ett enormt, bergigt och till största delen orört paradis där äventyrliga resenärer kan beundra orangutanger, simma i kratersjöar, vandra genom djungeln och utforska avlägsna yttre öar.

Sumatra är världens sjätte största ö, men till skillnad från Java till väster och Malaysia i norr, är den i stort sett outvecklad. Det är ett land med aktiva vulkaner och pittoreska sjöar, där uråldriga samhällen lever som de har gjort i århundraden och primater härjar i de täta tropiska skogarna.

De flesta resor till Sumatra börjar i Medan på norra delen av ön. Väster om staden ligger Gunung Leuser-nationalpark som erbjuder vandringsmöjligheter i majestätiska och avlägsna regnskogar. Bege dig söderut till Danau Toba och tillbringa en dag med att utforska sydöstra Asiens största sjö. Ganska nära hittar du även Bukit Lawang, en skogspark där du har störst chans att se de inhemska orangutangerna.

Upptäck Pedang på öns västra kust och boka en båttur till de gåtfulla Mentawaiöarna. Här finns några av världens bästa surfingmöjligheter. Om du inte vill hoppa i vattnet erbjuder öarna mängder av möjligheter till spännande upptäckter på land. Kika efter den fantastisk inhemska växtligheten eller lär dig mer om den lokala ursprungsbefolkningen som fortfarande lever enligt sina gamla seder.

Dykare kommer att älska möjligheten att utforska den magiska undervattensvärlden vid Pulau Weh. Är du sugen på en utmanande vandring kan du ta dig an vulkantopparna runt Berastagi.

Det kan vara ganska tungt att färdas mellan olika platser på Sumatra eftersom det handlar om långa avstånd och vägarna är i dåligt skick. Det bästa sättet att förflytta sig mellan de större städerna är med flyg, som oftast är billigt. Sumatra är relativt underutvecklat när det gäller turism, så var förberedd på en riktigt äventyrlig resa. Öns klimat är varmt och tropiskt året runt. Mars till oktober är den bästa tiden att resa till Sumatra, eftersom luften är mindre fuktig och utsikten från bergstopparna är bättre och mer spektakulär.

Var kan jag bo i Sumatra?

Aryaduta Medan
Aryaduta Medan
4 out of 5
Jl. Kapten Maulana Lubis No. 8, Medan, North Sumatra, 20112
Full återbetalning
Priset är 440 kr per natt mellan 11 dec. och 12 dec.
440 kr
per natt
11 dec. - 12 dec.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Medan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och barnpool. Våra gäster brukar tala ...
4,1/5 Very Good! (179 recensioner)
"Bra hotel med hög standard. Enda negativa var att det fanns dåligt med vegetariska alternativ på menyn."

Recension från 23 nov. 2015

Aryaduta Medan
Adimulia Hotel Medan
Adimulia Hotel Medan
3.5 out of 5
Jalan Pangeran Diponegoro No.8, Medan, 20112
Priset är 831 kr per natt mellan 1 dec. och 2 dec.
831 kr
per natt
1 dec. - 2 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Medan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och barnpool. Våra gäster brukar tala väl ...
4,5/5 Wonderful! (81 recensioner)
"The hotel was Nice but the employers didnt have a smile. No service, not so good st English. I Hope that there manager takes care if this. We stayed at Martiotte in Medan first for 4 nights. The people there was so Nice all the time. They asked all the time if We want something and served us in the ..."

Recension från 30 dec. 2018

Adimulia Hotel Medan
Mercure Padang
Mercure Padang
4 out of 5
Jl Purus IV No 8 Padang, West Sumatra Indonesia, Padang, West Sumatra, 25115
Priset är 530 kr per natt mellan 18 dec. och 19 dec.
530 kr
per natt
18 dec. - 19 dec.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Padang. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (120 recensioner)
"The food& staff"

Recension från 27 aug. 2021

Mercure Padang
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
RedDoorz @ RS Adam Malik Medan
RedDoorz @ RS Adam Malik Medan
2.5 out of 5
Jl. Cardiac Center No.04, Medan, Sumatera Utara
Denna lägenhet ligger i Medan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna Marian ...
RedDoorz @ RS Adam Malik Medan
Green Hill Villa Sibolangit
Green Hill Villa Sibolangit
2.5 out of 5
Jl. Jamin Ginting Km. 45, Sibolangit, North Sumatra, 20357
Denna villa ligger i Sibolangit. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, trädgård och vardagsrum. De populära sevärdheterna Hillpark Sibolangit och Two ...
Green Hill Villa Sibolangit
Royal Suite Condotel
Royal Suite Condotel
3.5 out of 5
Jl. Palang Merah No. 1, Medan, North Sumatra, 20151
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Medan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och rumsservice. Våra ...
3,1/5 (20 recensioner)
"slow or no reply on questions, rooms were not as clean as expected"

Recension från 3 okt. 2020

Royal Suite Condotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Sumatra