Sumatra

Reseguide
Sumatra som inkluderar vandring såväl som en kvinna
Sumatra är ett enormt, bergigt och till största delen orört paradis där äventyrliga resenärer kan beundra orangutanger, simma i kratersjöar, vandra genom djungeln och utforska avlägsna yttre öar.

Sumatra är världens sjätte största ö, men till skillnad från Java till väster och Malaysia i norr, är den i stort sett outvecklad. Det är ett land med aktiva vulkaner och pittoreska sjöar, där uråldriga samhällen lever som de har gjort i århundraden och primater härjar i de täta tropiska skogarna.

De flesta resor till Sumatra börjar i Medan på norra delen av ön. Väster om staden ligger Gunung Leuser-nationalpark som erbjuder vandringsmöjligheter i majestätiska och avlägsna regnskogar. Bege dig söderut till Danau Toba och tillbringa en dag med att utforska sydöstra Asiens största sjö. Ganska nära hittar du även Bukit Lawang, en skogspark där du har störst chans att se de inhemska orangutangerna.

Upptäck Pedang på öns västra kust och boka en båttur till de gåtfulla Mentawaiöarna. Här finns några av världens bästa surfingmöjligheter. Om du inte vill hoppa i vattnet erbjuder öarna mängder av möjligheter till spännande upptäckter på land. Kika efter den fantastisk inhemska växtligheten eller lär dig mer om den lokala ursprungsbefolkningen som fortfarande lever enligt sina gamla seder.

Dykare kommer att älska möjligheten att utforska den magiska undervattensvärlden vid Pulau Weh. Är du sugen på en utmanande vandring kan du ta dig an vulkantopparna runt Berastagi.

Det kan vara ganska tungt att färdas mellan olika platser på Sumatra eftersom det handlar om långa avstånd och vägarna är i dåligt skick. Det bästa sättet att förflytta sig mellan de större städerna är med flyg, som oftast är billigt. Sumatra är relativt underutvecklat när det gäller turism, så var förberedd på en riktigt äventyrlig resa. Öns klimat är varmt och tropiskt året runt. Mars till oktober är den bästa tiden att resa till Sumatra, eftersom luften är mindre fuktig och utsikten från bergstopparna är bättre och mer spektakulär.

Var kan jag bo i Sumatra?

Swiss Belinn SKA Pekanbaru - CHSE Certified
Swiss Belinn SKA Pekanbaru - CHSE Certified
3.5 out of 5
Complex Ska Mall, Jl. Soekarno Hatta Lot 69, Pekanbaru, Riau, 28294
Priset är 382 kr per natt mellan 5 sep. och 6 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Pekanbaru. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och barnpool. Våra gäster ...
4,4/5 Excellent! (21 recensioner)
"Restaurang utan öl, som dock fanns på matsedeln i den mycket glest befolkade restaurangen."

Recension från 5 mars 2017

Swiss Belinn SKA Pekanbaru - CHSE Certified
Wyndham Opi Hotel Palembang
Wyndham Opi Hotel Palembang
5 out of 5
Komplek Opi Mall, Jl. Gubernur, H.A.Bastari, Palembang, South Sumatra, 30967
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 541 kr per natt mellan 18 aug. och 19 aug.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Palembang. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,1/5 Very Good! (14 recensioner)
"Property was great facilities were really good, staff were very accommodating. Great place to visit if you want some downtime and relaxation not a very touristy place."

Recension från 10 aug. 2022

Wyndham Opi Hotel Palembang
Mercure Padang
Mercure Padang
4 out of 5
Jl Purus IV No 8 Padang, West Sumatra Indonesia, Padang, West Sumatra, 25115
Priset är 565 kr per natt mellan 17 aug. och 18 aug.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Padang. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. Våra gäster brukar ...
4,2/5 Very Good! (118 recensioner)
"The food& staff"

Recension från 27 aug. 2021

Mercure Padang
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Royal Suite Condotel
Royal Suite Condotel
3.5 out of 5
Jl. Palang Merah No. 1, Medan, North Sumatra, 20151
Priset är 605 kr per natt mellan 12 aug. och 13 aug.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Medan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och rumsservice. Våra ...
3,1/5 (20 recensioner)
"slow or no reply on questions, rooms were not as clean as expected"

Recension från 3 okt. 2020

Royal Suite Condotel
Green Hill Villa Sibolangit
Green Hill Villa Sibolangit
2.5 out of 5
Jl. Jamin Ginting Km. 45, Sibolangit, North Sumatra, 20357
Denna villa ligger i Sibolangit. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, trädgård och vardagsrum. De populära sevärdheterna Hillpark Sibolangit och Two ...
Green Hill Villa Sibolangit
Aldeoz Dempo Pagar Alam Villa Sumsel
Aldeoz Dempo Pagar Alam Villa Sumsel
3 out of 5
Balai Depati Lawang Diwe Jl. Depati, Rt.07/02, Tebet Gunung, Pagar Alam, South Sumatra
Denna villa för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Pagaralam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och reception (öppen dygnet ...
Aldeoz Dempo Pagar Alam Villa Sumsel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Sumatra

Städer nära Sumatra