Sumatra

Reseguide
Sumatra som inkluderar vandring såväl som en kvinna

Sumatra är ett enormt, bergigt och till största delen orört paradis där äventyrliga resenärer kan beundra orangutanger, simma i kratersjöar, vandra genom djungeln och utforska avlägsna yttre öar.

Sumatra är världens sjätte största ö, men till skillnad från Java till väster och Malaysia i norr, är den i stort sett outvecklad. Det är ett land med aktiva vulkaner och pittoreska sjöar, där uråldriga samhällen lever som de har gjort i århundraden och primater härjar i de täta tropiska skogarna.

De flesta resor till Sumatra börjar i Medan på norra delen av ön. Väster om staden ligger Gunung Leuser-nationalpark som erbjuder vandringsmöjligheter i majestätiska och avlägsna regnskogar. Bege dig söderut till Danau Toba och tillbringa en dag med att utforska sydöstra Asiens största sjö. Ganska nära hittar du även Bukit Lawang, en skogspark där du har störst chans att se de inhemska orangutangerna.

Upptäck Pedang på öns västra kust och boka en båttur till de gåtfulla Mentawaiöarna. Här finns några av världens bästa surfingmöjligheter. Om du inte vill hoppa i vattnet erbjuder öarna mängder av möjligheter till spännande upptäckter på land. Kika efter den fantastisk inhemska växtligheten eller lär dig mer om den lokala ursprungsbefolkningen som fortfarande lever enligt sina gamla seder.

Dykare kommer att älska möjligheten att utforska den magiska undervattensvärlden vid Pulau Weh. Är du sugen på en utmanande vandring kan du ta dig an vulkantopparna runt Berastagi.

Det kan vara ganska tungt att färdas mellan olika platser på Sumatra eftersom det handlar om långa avstånd och vägarna är i dåligt skick. Det bästa sättet att förflytta sig mellan de större städerna är med flyg, som oftast är billigt. Sumatra är relativt underutvecklat när det gäller turism, så var förberedd på en riktigt äventyrlig resa. Öns klimat är varmt och tropiskt året runt. Mars till oktober är den bästa tiden att resa till Sumatra, eftersom luften är mindre fuktig och utsikten från bergstopparna är bättre och mer spektakulär.

Aryaduta Palembang
Aryaduta Palembang
4 out of 5
Priset är 442 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Detta familjevänliga hotell i ligger centralt, mindre än 2 km från Palembang Square Shopping Center och Palembang Indah Mall. Ampera-bron ligger 3,4 km ...
4.3/5 Excellent! (31 recensioner)
polite staffs/yumm breakfast spread
"The staffs were very polite and respectful which is typical of Palembang culture..Breakfast spread is one of the best we ever had."

Recension från 26 feb. 2020

Aryaduta Palembang
JW Marriott Hotel Medan
JW Marriott Hotel Medan
5 out of 5
Jalan Putri Hijau No. 10, Medan, Sumatera Utara
Priset är 609 kr per natt mellan 10 feb. och 11 feb.
Detta hotell i lyxstil i Kesawan ligger mindre än 2 km från Tjong A Fie's Mansion och Medan Mall (köpcenter). Sun Plaza och University of North Sumatera ligger ...
4.5/5 Wonderful! (512 recensioner)
Luxury at low price
"Really beautiful and comfortable hotel. Great view of the city and close to shopping malls."

Recension från 8 jan. 2019

JW Marriott Hotel Medan
The Arista Hotel
The Arista Hotel
4.5 out of 5
Priset är 660 kr per natt mellan 17 feb. och 18 feb.
Detta hotell i lyxstil i affärskvarteren ligger tio minuters promenad från Jakabaring-stadion och Palembang Square Shopping Center. Palembang Indah Mall och ...
4.3/5 Excellent! (36 recensioner)
The best in palembang
"Love it. Location,,staff, breakfast. Evert Yyhinv Love it. Location, staff, breakfast. All perfect"

Recension från 2 aug. 2019

The Arista Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Royal Suite Condotel
Royal Suite Condotel
3.5 out of 5
Jl. Palang Merah No. 1, Medan, Sumatera Utara
Priset är 557 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Detta lägenhetshotell i Medan ligger tio minuters promenad från Tjong A Fie's Mansion, Vihara Borobudur (tempel) och Sri Mariamman tempel. Sun Plaza och Istana ...
3.1/5 (20 recensioner)
"slow or no reply on questions, rooms were not as clean as expected"

Recension från 3 okt. 2020

Royal Suite Condotel
Green Hill Villa Sibolangit
Green Hill Villa Sibolangit
2.5 out of 5
Jl. Jamin Ginting Km. 45, Sibolangit, Sumatera Utara
Denna villa i Sibolangit ligger nära Hillpark Sibolangit och Two Colors Sibolangit Waterfall. Tropical Rainforest Heritage of Sumatra och Berastagi fruktmarknad ...
Green Hill Villa Sibolangit
Aldeoz Dempo Pagar Alam Villa Sumsel
Aldeoz Dempo Pagar Alam Villa Sumsel
3 out of 5
Denna villa i Pagaralam ligger 33,7 km från Mount Dempo och 48,8 km från Klocktornet i Lahat.
Aldeoz Dempo Pagar Alam Villa Sumsel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Sumatra