Asien

Reseguide
Asien
I den här enorma världsdelen bor över hälften av världens befolkning, och den väntar dig med urgamla tempel, slående naturskönhet och några av världens största städer.

I Asien kan du besöka idyllisk landsbygd, fridfulla tempel, paradisstränder och supermoderna städer. Planera flera resor till Asien, till olika länder, eller tillbringa en längre tid som backpacker på resa genom kontinenten.

Kina täcker över halva Asien och har över 1,3 miljarder invånare. Många av dem bor i de stora städerna Shanghai, Guangzhou, Shenzhen och Beijing på östkusten. Upplev mötet mellan kinesiska traditioner och moderna trender. Se tempel och museer som berättar om urgamla riken. Handla lyxvaror strax intill kvartersmarknader med exotiska råvaror av alla de slag.

Upptäck även Kinas inland: terrakottaarmén i Xian, kinesiska muren, kalkstensbergen i Guilin, ispalatsen i Harbin och den breda Chang Jiang-dalen. Rid över Mongoliets vidsträckta slättlandskap.

Hongkong är en speciell administrativ region i Kina med ett arv av traditioner från 100 år av brittisk ockupation. Se hela Hongkongön från Victoria Peak eller från vattnet ombord på Star Ferry. Åk tvåvåningsspårvagn genom de folkfyllda gatorna eller handla i lyxbutikerna i Central.

Fortsätt din resa till Asien till önationen Indonesien. Njut av en resortsemester på en strand på Bali och vandra genom risfälten på landsbygden till spännande vattenfall. Handla märkesvaror i lyxiga affärer i landets huvudstad Jakarta.

En resa till Asien bör förstås självklart också ta dig till Japan – ett land av kontraster där urgamla traditioner och modern teknologi och underhållning möts. Res hit på sommaren för att se de magnifika körsbärsträden. Njut av japansk konst och arkitektur, och besök tempel, museum och trädgårdar i hela landet.

Singapore är en modern enklav längst ut på Malackahalvön. Här finns spännande sevärdheter för stora och små, som en orkidéträdgård, en djurpark, nyskapande hamnträdgårdar och massor av aktiviteter på Sentosa Island. Fortsätt norrut längs Malackahalvön till Malaysia. Blicka upp mot Petronas Twin Towers som sträcker sig över huvudstaden Kuala Lumpur.

Om det är en solresa till Asien du är ute efter så har du många destinationer i Thailand att välja bland. Besök Patong, Pattaya, Koh Samui bland andra fantastiska resmål. Åk tuktuk, besök de flytande trädgårdarna och se stora buddhisttempel i landets huvudstad Bangkok.

I Vietnam kan du se historiska lämningar efter krigen på 1900-talet och utforska en naturskön landsbygd. Se det gamla French Quarter i Hanoi och gå genom Cu Chi Tunnels i Ho Chi Minh City. Besök grannländerna Laos och Kambodja för oslagbara regnskogsvandringar. Utforska urgamla tempel som Angkor Vat.

Nordkorea är svårt att besöka, men Sydkorea har ett spännande bergslandskap att vandra i. Åk skidor och se var vinter-OS ska hållas år 2018 i Pyeongchang.

I magiska Indien finns det knappt 30 olika regioner som alla har olika klimat, kultur, mat och språk. Besök metropolen Delhi i norr, där du träffar på heliga kor på gatorna vid de exotiska marknaderna. Det storslagna vita palatset Taj Mahal i Agra är ett av världens moderna underverk. Sola och bada i härliga Goa. Njut av utsökt currydoftande mat, naanbröd och underbara vegetariska rätter i hela landet. Förläng din resa till Asien med en vandring i bergen i grannlandet Nepal.

Vilken slags semester du än är ute efter kan en resa till Asien vara något för dig.

Populära städer i Asien

Shibuya som visar gatuliv, affärsdistrikt och en skyskrapa
Tokyo
Shopping, Tempel och Storstad
Tokyo är inte bara Japans största stad utan även det mest tätbefolkade storstadsområdet i världen med över 35 miljoner innevånare i och runt staden. Om du befinner dig i centrala Tokyo ser du människor överallt. På gatorna flyter folkmassan fram som vågor i en slags harmoni med biltrafiken. Det fungerar utmärkt att promenera i staden och ska du längre sträckor så har Tokyo ett världsberömt tunnelbanesystem som är enkelt att ta sig runt med.

Saker att besöka

 • Disneyland® Tokyo
 • Tokyo Dome
 • Tokyo Tower
Sukhumvit presenterar nattliv, affärsdistrikt och landskap
Bangkok
Shopping, Slott och Tempel
En resa till Bangkok tar dig till Thailands största stad och kulturella hjärta – en myllrande stad som kombinerar frenetiskt kaos med intensivt lugn.

Saker att besöka

 • Khaosan Road
 • MBK Center
 • Rajamangala Stadium
Seoul som inkluderar en å eller flod, en stad och ett höghus
Seoul
Shopping, Slott och Kultur
I Sydkoreas huvudstad Seoul finns några av Asiens livligaste marknader och nattlivsdistrikt, tillsammans med lugna tehus och palats som omges av vackra trädgårdar.

Saker att besöka

 • Lotte World Tower
 • Gyeongbok-palatset
 • Bokchon Hanok
Singapore
Singapore
Shopping, Trädgårdar och Chinatown
Singapore kallar! Upptäck småbåtshamnen, trädgårdar, monument och mycket mer.

Saker att besöka

 • Marina Bay Sands Casino
 • Orchard Road
 • Gardens by the Bay
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Shopping, Restauranger och Familjevänlig
Den mångkulturella huvudstaden Kuala Lumpur bjuder på några av landets mest imponerande byggnader, historiska och kulturella sevärdheter och shopping i världsklass.

Saker att besöka

 • Petronas tvillingtorn
 • Berjaya Times Square
 • KLCC-parken
Baywalk presenterar en stad, ett höghus och en hamn eller havsbukt
Manila
Shopping, Kultur och Katedraler
Filippinernas huvudstad Manilla är en livlig och hektisk stad full av kulturella och historiska skatter, från gamla ruiner till nationalmuseer och promenadstråk.

Saker att besöka

 • Manilabukten
 • Fort Bonifacio
 • Rizal Park