Asien

Reseguide
Khao Lak som inkluderar en solnedgång
I den här enorma världsdelen bor över hälften av världens befolkning, och den väntar dig med urgamla tempel, slående naturskönhet och några av världens största städer.

I Asien kan du besöka idyllisk landsbygd, fridfulla tempel, paradisstränder och supermoderna städer. Planera flera resor till Asien, till olika länder, eller tillbringa en längre tid som backpacker på resa genom kontinenten.

Kina täcker över halva Asien och har över 1,3 miljarder invånare. Många av dem bor i de stora städerna Shanghai, Guangzhou, Shenzhen och Beijing på östkusten. Upplev mötet mellan kinesiska traditioner och moderna trender. Se tempel och museer som berättar om urgamla riken. Handla lyxvaror strax intill kvartersmarknader med exotiska råvaror av alla de slag.

Upptäck även Kinas inland: terrakottaarmén i Xian, kinesiska muren, kalkstensbergen i Guilin, ispalatsen i Harbin och den breda Chang Jiang-dalen. Rid över Mongoliets vidsträckta slättlandskap.

Hongkong är en speciell administrativ region i Kina med ett arv av traditioner från 100 år av brittisk ockupation. Se hela Hongkongön från Victoria Peak eller från vattnet ombord på Star Ferry. Åk tvåvåningsspårvagn genom de folkfyllda gatorna eller handla i lyxbutikerna i Central.

Fortsätt din resa till Asien till önationen Indonesien. Njut av en resortsemester på en strand på Bali och vandra genom risfälten på landsbygden till spännande vattenfall. Handla märkesvaror i lyxiga affärer i landets huvudstad Jakarta.

En resa till Asien bör förstås självklart också ta dig till Japan – ett land av kontraster där urgamla traditioner och modern teknologi och underhållning möts. Res hit på sommaren för att se de magnifika körsbärsträden. Njut av japansk konst och arkitektur, och besök tempel, museum och trädgårdar i hela landet.

Singapore är en modern enklav längst ut på Malackahalvön. Här finns spännande sevärdheter för stora och små, som en orkidéträdgård, en djurpark, nyskapande hamnträdgårdar och massor av aktiviteter på Sentosa Island. Fortsätt norrut längs Malackahalvön till Malaysia. Blicka upp mot Petronas Twin Towers som sträcker sig över huvudstaden Kuala Lumpur.

Om det är en solresa till Asien du är ute efter så har du många destinationer i Thailand att välja bland. Besök Patong, Pattaya, Koh Samui bland andra fantastiska resmål. Åk tuktuk, besök de flytande trädgårdarna och se stora buddhisttempel i landets huvudstad Bangkok.

I Vietnam kan du se historiska lämningar efter krigen på 1900-talet och utforska en naturskön landsbygd. Se det gamla French Quarter i Hanoi och gå genom Cu Chi Tunnels i Ho Chi Minh City. Besök grannländerna Laos och Kambodja för oslagbara regnskogsvandringar. Utforska urgamla tempel som Angkor Vat.

Nordkorea är svårt att besöka, men Sydkorea har ett spännande bergslandskap att vandra i. Åk skidor och se var vinter-OS ska hållas år 2018 i Pyeongchang.

I magiska Indien finns det knappt 30 olika regioner som alla har olika klimat, kultur, mat och språk. Besök metropolen Delhi i norr, där du träffar på heliga kor på gatorna vid de exotiska marknaderna. Det storslagna vita palatset Taj Mahal i Agra är ett av världens moderna underverk. Sola och bada i härliga Goa. Njut av utsökt currydoftande mat, naanbröd och underbara vegetariska rätter i hela landet. Förläng din resa till Asien med en vandring i bergen i grannlandet Nepal.

Vilken slags semester du än är ute efter kan en resa till Asien vara något för dig.

Populära städer i Asien

Sukhumvit presenterar nattliv, affärsdistrikt och landskap
Bangkok
Shopping, Slott och Tempel
En resa till Bangkok tar dig till Thailands största stad och kulturella hjärta – en myllrande stad som kombinerar frenetiskt kaos med intensivt lugn.

Saker att besöka

 • Khaosan Road
 • Erawan Shrine
 • Terminal 21 Shopping Mall
Shibuya som visar gatuliv, affärsdistrikt och en skyskrapa
Tokyo
Shopping, Tempel och Storstad
Tokyo är inte bara Japans största stad utan även det mest tätbefolkade storstadsområdet i världen med över 35 miljoner innevånare i och runt staden. Om du befinner dig i centrala Tokyo ser du människor överallt. På gatorna flyter folkmassan fram som vågor i en slags harmoni med biltrafiken. Det fungerar utmärkt att promenera i staden och ska du längre sträckor så har Tokyo ett världsberömt tunnelbanesystem som är enkelt att ta sig runt med.

Saker att besöka

 • Shibuya Crossing
 • Tokyo Dome
 • Tokyo Sky Tree-tornet
Seoul som inkluderar en å eller flod, en stad och ett höghus
Seoul
Shopping, Slott och Kultur
I Sydkoreas huvudstad Seoul finns några av Asiens livligaste marknader och nattlivsdistrikt, tillsammans med lugna tehus och palats som omges av vackra trädgårdar.

Saker att besöka

 • Lotte World Tower
 • Lotte World
 • Hongik universitet
Gardens by the Bay presenterar en park, nattliv och modern arkitektur
Singapore
Shopping, Trädgårdar och Chinatown
Singapore kallar! Upptäck småbåtshamnen, trädgårdar, museer och mycket mer.

Saker att besöka

 • Marina Bay Sands Casino
 • Marina Bay Sands Skypark
 • FORMULA 1: F1 Race Route - Singapore
Förbjudna staden presenterar en fontän
Peking
Shopping, Kultur och Tempel
Kinas livliga huvudstad bjuder på tempel, trädgårdar och andra värdefulla reliker av uråldriga dynastier i kombination med modern arkitektur och underhållning.

Saker att besöka

 • Wangfujing Street
 • Silk Street-marknaden
 • Förbjudna staden
Heian-helgedomen som inkluderar historisk arkitektur, ett tempel eller plats för dyrkan och religiösa aspekter
Kyoto
Tempel, Kultur och Trädgårdar
Upplev en traditionell teceremoni, mata vilda apor och utforska världsarvslistade tempel och helgdeomar i denna historiska Japanska stad.

Saker att besöka

 • Nishiki Market
 • Nijo slott
 • Det kejserliga palatset i Kyoto