Tordesillas

Reseguide
Foto av Nuria  Franco
Upptäck den här charmiga staden i den spanska regionen Kastilien och León, där du kan njuta av vacker arkitektur och unna dig utsökt mat vid floden Duero.

Om du är intresserad av konst och historia kommer du att trivas i Tordesillas, för om staden kan vara stolt över något, är det verkligen sin konst och arkitektur. Börja med att besöka Casas del Tratado, det är två sammanhängande palats där Tordesillasfördraget undertecknandes – då Spanien och Portugal satte gränserna mellan sina utomeuropeiska besittningar. Här ligger även ett museum tillägnat Tordesillasfördraget, perfekt att besöka om du vill granska kartor och historiska dokument. Missa heller inte heller San Antolíns kyrkomuseum, en plats av kulturellt intresse som ligger bredvid Casas del Tratado. Byggnaderna härrör från 1500- och 1600-talen och härifrån har du en av de bästa vyerna över Tordesillas och floden Duero.

När du bokar en paketweekend till Tordesillas kan du även besöka det kungliga klostret Santa Clara, en byggnad utmärkande för staden och ett av regionen Kastilien och Leóns främsta exempel på mudéjararkitektur. Alfons XI av Kastilien gav order om att palatset skulle byggas på 1300-talet och det var först senare som det byggdes om till ett kloster. Det har resulterat i att byggnaden idag är en spännande blandning av arkitektoniska stilar. Utforska även de arabiska baden, som är ett av många exempel på islamisk arkitektur i Andalusien och Levante. När du går på de pittoreska gatorna runt Plaza Mayor de Tordesillas kommer det att kännas som att du färdats tillbaka till medeltiden, och du passerar hus och palats som vittnar om stadens forna kungliga prakt.

Glöm bara inte att stanna till för att smaka på den utsökta lokala maten – här i Tordesillas är till exempel tupp en specialitet. Det kan vara bra att veta att det här hålls en tapastävling under en långhelg i november, då tävlar stadens barer om att tillfredsställa alla smaker. Vad hindrar dig från att boka din resa till Tordesillas? Staden har även utmärkta förbindelser till resten av det spanska fastlandet, vilket betyder att det inte kan bli enklare att boka weekendresor till Tordesillas.

Hotel Real de Castilla
Hotel Real de Castilla
3 out of 5
Calle Vista Alegre 2, Tordesillas, Valladolid
Priset är 491 kr per natt mellan 18 juni och 19 juni
491 kr
per natt
18 juni - 19 juni
Detta hotell med spa har 3 stjärnor och ligger i Tordesillas. Här har du tillgång till fullständigt spa, frukost och en bastu. Våra gäster brukar tala väl om ...
8/10 Very Good! (141 recensioner)
"Det fanns hiss. Ok för en övernattning men ganska slitet hotell. Mörkt och inte så välstädat och vi fick ett rum med råglas fönstergluggar och gardiner som sett bättre dagar. Damen som satt i receptionen var vänlig men pratade bara spanska."

Recension från 10 nov. 2022

Hotel Real de Castilla
Parador de Tordesillas
Parador de Tordesillas
4 out of 5
Carretera De Salamanca 5, Tordesillas, Valladolid
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 973 kr per natt mellan 25 juni och 26 juni
973 kr