Tordesillas

Reseguide
Foto av Nuria  Franco
Upptäck den här charmiga staden i den spanska regionen Kastilien och León, där du kan njuta av vacker arkitektur och unna dig utsökt mat vid floden Duero.

Om du är intresserad av konst och historia kommer du att trivas i Tordesillas, för om staden kan vara stolt över något, är det verkligen sin konst och arkitektur. Börja med att besöka Casas del Tratado, det är två sammanhängande palats där Tordesillasfördraget undertecknandes – då Spanien och Portugal satte gränserna mellan sina utomeuropeiska besittningar. Här ligger även ett museum tillägnat Tordesillasfördraget, perfekt att besöka om du vill granska kartor och historiska dokument. Missa heller inte heller San Antolíns kyrkomuseum, en plats av kulturellt intresse som ligger bredvid Casas del Tratado. Byggnaderna härrör från 1500- och 1600-talen och härifrån har du en av de bästa vyerna över Tordesillas och floden Duero.

När du bokar en paketweekend till Tordesillas kan du även besöka det kungliga klostret Santa Clara, en byggnad utmärkande för staden och ett av regionen Kastilien och Leóns främsta exempel på mudéjararkitektur. Alfons XI av Kastilien gav order om att palatset skulle byggas på 1300-talet och det var först senare som det byggdes om till ett kloster. Det har resulterat i att byggnaden idag är en spännande blandning av arkitektoniska stilar. Utforska även de arabiska baden, som är ett av många exempel på islamisk arkitektur i Andalusien och Levante. När du går på de pittoreska gatorna runt Plaza Mayor de Tordesillas kommer det att kännas som att du färdats tillbaka till medeltiden, och du passerar hus och palats som vittnar om stadens forna kungliga prakt.

Glöm bara inte att stanna till för att smaka på den utsökta lokala maten – här i Tordesillas är till exempel tupp en specialitet. Det kan vara bra att veta att det här hålls en tapastävling under en långhelg i november, då tävlar stadens barer om att tillfredsställa alla smaker. Vad hindrar dig från att boka din resa till Tordesillas? Staden har även utmärkta förbindelser till resten av det spanska fastlandet, vilket betyder att det inte kan bli enklare att boka weekendresor till Tordesillas.

Hotel Real de Castilla
Hotel Real de Castilla
3 out of 5
Calle Vista Alegre 2, Tordesillas, Valladolid
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 529 kr per natt mellan 8 okt. och 9 okt.
529 kr
per natt
8 okt. - 9 okt.
Detta hotell med spa har 3 stjärnor och ligger i Tordesillas. Här har du tillgång till fullständigt spa, frukost och ångbastu. Våra gäster brukar tala väl om ...
8,2/10 Very Good! (109 recensioner)
"Det fanns hiss. Ok för en övernattning men ganska slitet hotell. Mörkt och inte så välstädat och vi fick ett rum med råglas fönstergluggar och gardiner som sett bättre dagar. Damen som satt i receptionen var vänlig men pratade bara spanska."

Recension från 10 nov. 2022

Hotel Real de Castilla
El pozo de la Nieve
El pozo de la Nieve
2.5 out of 5
C. Vista Alegre 1, Tordesillas, Valladolid
Priset är 611 kr per natt mellan 22 okt. och 23 okt.
611 kr
per natt
22 okt. - 23 okt.
Detta hotell ligger i Tordesillas. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna Museo de La Radio ...
7,6/10 Good! (33 recensioner)
Super
"Superbe hôtel. Très belle vue avec Parking personnel très sympathique. Je recommande"

Recension från 29 aug. 2023

El pozo de la Nieve
Hotel el Tratado
Hotel el Tratado
2 out of 5
C/ Valdehuertos 8, Tordesillas, Valladolid
Priset är 587 kr per natt mellan 25 sep. och 26 sep.
587 kr
per natt
25 sep. - 26 sep.
Detta hotell ligger i Tordesillas. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och daglig städning. De populära sevärdheterna Museo de La Radio och Plaza ...
8,4/10 Very Good! (14 recensioner)
Todo muy bien y trato excelente.
"Ha sido solo una estancia de un día. La atención excelente y el estado general de la habitación y demás dependencias muy bueno. para ser un hotel de 2* tiene de todos los detalles, el aire acondicionado perfecto."

Recension från 13 aug. 2023

Hotel el Tratado
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Hotel Zenit Coloquio
Hotel Zenit Coloquio
4 out of 5
Pl. De La Universidad 11, Valladolid, Valladolid
Detta boende har 4 stjärnor och ligger i Valladolid. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om wi-fi-anslutningen ...
9,2/10 Wonderful! (206 recensioner)
Oppenläge
"Supercentralt boende i på trevligt boende. Centrala Valladolid en hit och väl värt ett besök."

Recension från 26 sep. 2020

Hotel Zenit Coloquio
 Turisthus El Caneco för 8 personer
Turisthus El Caneco för 8 personer
Tordesillas, Valladolid
Denna semesterbostad ligger i Tordesillas. Här har du tillgång till wi-fi, parkering och grillar. De populära sevärdheterna Museo de La Radio och Museo de San ...
9,2/10 Wonderful! (9 recensioner)
Très bien
"Juste pour une nuit, pour une étape sur le trajet du Portugal. La maison est grande, super pour une grande famille. La petite cour intérieure était une belle surprise. Proche du centre historique. Séjour parfait 👍"

Recension från 7 aug. 2023

Turisthus El Caneco för 8 personer
Country house with pool, jacuzzi for 12 people.
Country house with pool, jacuzzi for 12 people.
Villanueva de Duero, Valladolid
Denna semesterbostad ligger i Villanueva de Duero. Här har du tillgång till gratis wi-fi, privata pooler och parkering. Den populära sevärdheten Simancas slott ...
9,6/10 Exceptional! (4 recensioner)
Agradable estancia en familia
"Estancia muy agradable en familia"

Recension från 20 sep. 2023

Country house with pool, jacuzzi for 12 people.
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Tordesillas