Reserestriktioner kan gälla för Malta, som till exempel självisolering, på grund av covid-19.

VallettaMalta

Gå på en rundtur i medelhavsön Maltas huvudstad. Denna medeltida befästa stad har spektakulära kyrkor, palats och religiös konst. 

Ska du resa till Valletta kommer du till Maltas gamla befästa huvudstad, en av de minsta huvudstäderna i Europa. Det är ett härligt resmål för en weekend, säkert hittar du olika weekendresor med färdiga weekendpaket. Staden avgränsas åt tre håll av havet. Innanför de gamla murarna ligger palats, kyrkor, fästningar, monument och museer. Titta på konstskatter, kupolförsedda kyrkor och historiska befästningar under resor till Valletta.

Vandra längs Republic Street, den huvudsakliga genomfartsleden i Valletta, en aveny för fotgängare som går genom hela huvudstaden. Titta runt i butikerna och stanna till på ett kafé och köp några pastizzi, salta bakverk som är populära på Malta.

Denna stad grundades år 1566 av Johanniterorden, en kristen militär orden. Lär dig mer om stadens historia genom att gå på rundturer i några av Vallettas gamla byggnader. Besök 1500-talskyrkan St. John’s Co-Cathedral, en av Vallettas populäraste sevärdheter. På insidan finns överdådig barockkonst och -arkitektur med fresker, förgyllda valv och pelare. Titta på tavlan Johannes döparens halshuggning av Caravaggio. Målningen slutfördes år 1608 och har signerats av konstnären.

Gå till Stormästarens palats, sätet för Maltas president och landets parlament. Salarna och passagerna är dekorerade med gobelänger, vapensköldar och rustningar. Se dig omkring i St. Elmo-fästningen från 1500-talet, som även hyser Nationella krigsmuseet.

Tillbringa några timmar med att titta på föremålen på Nationella arkeologimuseet och målningarna på Nationella konstmuseet. Samlingarna omfattar verk från tidig renässans till modern tid.

Bästa sättet att se Valletta är till fots, alla stora sevärdheter ligger nämligen nära varandra. Staden är dock byggd på en ås och vissa av de branta gatorna kan vara ansträngande. Du kan även hyra moped eller cykel. Om du vill hyra bil ska du tänka på att det finns mycket begränsat med parkeringsplatser.

När du besöker Valletta ska du inte glömma Maltas andra sevärdheter. Butikerna och restaurangerna i Sliema ligger bara på andra sidan viken och grottsystemet Blå grottan ligger mindre än en timme bort med bil eller buss.

Topphotell i Valletta

Princess Elena
Princess Elena
3 out of 5
236 S.Paul Street, Valletta
Hämta priser

Detta bed and breakfast i centrala Valletta ligger nära Merchant Street Market, Grand Harbour och Lower Barrakka Gardens. Malta Experience och Upper Barrakka ...

4.5/5Wonderful! (4 recensioner)

"Struttura collocata in un palazzo storico in pieno centro della Valletta"…"

Recension från 13 jan. 2020

Princess Elena
Grand Harbour Hotel
Grand Harbour Hotel
2 out of 5
47, Battery Street, Valletta, MALTA
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 446 kr per natt mellan 28 nov. och 29 nov.

Detta hotell i centrala Valletta ligger nära Quarry Wharf, Grand Harbour och Upper Barrakka Gardens. Lower Barrakka Gardens och Malta Experience ligger också ...

4.4/5Excellent! (765 recensioner)
Oktober 2019

"Hotellet höll god standard och personalen var väldigt trevlig, även om dom hade mycket att göra. Frukostrummet var litet och intimt, men erbjöd allt man behöver för att vara redo för dagen. Relativt lätt att hitta till hotellet också, men en hel del trappor att äntra i den kuperade staden. Hotellet ..."…"

Recension från 14 okt. 2019

Grand Harbour Hotel
The Barrister Hotel
The Barrister Hotel
4 out of 5
57, St. Christopher Street, Valletta
Priset är 675 kr per natt mellan 26 nov. och 27 nov.

Detta boende i centrala Valletta ligger nära Grand Harbour och Mediterranean Conference Centre. Fort Saint Elmo och St George's Beach ligger dessutom 5 km ...

4.9/5Exceptional! (130 recensioner)
Bekvämt och engagerat

"Det lilla familjehotellet är nytt och fräscht och rummen är snygga. Ägaren och hans döttrar och övrig personal håller en mycket hög och personlig service. I beskrivningen på hotels.com anges att hotellet har bar och restaurang vilket inte stämmer. (ännu) Minibaren saknar alkohol. I badrummet i vårt ..."…"

Recension från 23 aug. 2019

The Barrister Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Valletta

Jean De Valette Boutique Living
Jean De Valette Boutique Living
4 out of 5
42 St Zachary St, Valletta

Denna lägenhet i centrala Valletta ligger nära Merchant Street Market och Grand Harbour. Upper Barrakka Gardens och Lower Barrakka Gardens ligger också tio minuter ...

4.4/5Wonderful! (39 recensioner)
Superbra läge mitt i smeten nära busstationen

"Superbra läge mitt i smeten :-) Ren & fräsch lägenhet med rymligt kök och sovrum men ett jättelitet badrum, med det minsta handfat jag nånsin sett. Men det fungerade bra för allt var modernt, rent och snyggt. Jätteliten hiss och jobbiga trappor upp till 5:e våningen, "dum" dörr och feldoserade trappsteg ..."…"

Recension från 21 dec. 2019

Jean De Valette Boutique Living
Vallettastay Apartments
Vallettastay Apartments
3 out of 5
VBL Ltd.54 Marsamxett Road, (Office Address), Valletta
Priset är 436 kr per natt mellan 26 nov. och 27 nov.

Denna lägenhet i centrala Valletta ligger nära Karmelitkyrkan och Sliema Ferry. Grand Harbour och Lower Barrakka Gardens ligger också tio minuter härifrån.

4.1/5Very Good! (86 recensioner)

"Mycket bra och trevlig lägenhet med utmärkt läge mitt i Valletta."…"

Recension från 5 mars 2018

Vallettastay Apartments
Carmelita
Carmelita
4 out of 5
134, West Street, Valletta, Il-Belt Valletta
Priset är 762 kr per natt mellan 24 dec. och 25 dec.

Denna lägenhet i Valletta ligger nära Grand Harbour och National Library of Malta. Saint Johns Co-Cathedral och Fort Saint Elmo ligger dessutom en kvarts promenad ...

4.9/5Exceptional! (13 recensioner)
Bra

"Väldigt trevlig värd ! Väldigt fint boende, rent och väldigt bra service och ordning Rekommenderas"…"

Recension från 13 nov. 2019

Carmelita
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Valletta

Toppaktiviteter i Valletta

Recensioner av Valletta

5

Toppdestination

5 - Fantastiskt
2
5 - Fantastiskt 100%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Gbkl

26 nov. 2019

Trevlig stad med goda busskommunikationer till resten av ön.

Städer nära Valletta