Veikkola

Reseguide

Veikkola i norra Kyrkslätt är ett perfekt resmål för dig som uppskattar vacker natur och friluftsaktiviteter.

Veikkola ligger nära flera av Kyrkslätts sevärdheter. Dessutom ligger Esbo, Lojo och Noux nationalpark i närheten. Veikkola passar sig inte för en stadsresa, men naturen och djurlivet i området har gott om variation.

Om du reser till Veikkola får du möjlighet att se de vackra sjölandskapen; nära staden finner du bland annat sjöarna Lamminjärvi, Kaljärvi och Haapajärvi. Noux nationalpark som går hela vägen in i Veikkola är en av de mest häpnadsväckande sevärdheterna i närheten. Ta dig tid att gå den 2,7 kilometer långa Kaarniaispolkuleden och paddla kanot eller gå en guidad tur på din semester i Veikkola.

En semesterresa till Veikkola är aldrig tråkig eftersom det finns många natursköna platser att besöka i Kyrkslätt, som Porkalas naturområde och Meikos naturreservat. I Porkala finner du vackra utsikter över havet och tallarna vid havskanten. Dragesviken har även en gästhamn, och två öar här är skyddade naturområden. Du kan ta dig ut till både Stora Brändö och Järvö med båt. Meikos naturreservat i Myllykylä, nära Veikkola, är ett vackert naturområde som domineras av ekskogar och vildmark.

Kyrkslätt är även ett perfekt område för golfare, och en semester i Veikkola kan gärna inkludera en rundtur över de olika golfbanorna i området. Kurk Golf ligger närmast Veikkola och har många olika banor, vilket gör det enkelt att hitta en runda som passar dig. De tre niohålsbanorna vid dalen, sjön och backarna kan spelas var för sig eller som en del av ett dal- och sjöpaket. I Masala ligger tre golfbanor nära varandra: Sarfvik Golf, Hirsala Golf och Peuramaa Golf.

Hvitträsk är en herrgård och vildmarksateljé skapad av ett team av tre arkitekter. Huset är byggt i nationalromantisk stil och är för tillfället ett museum. Inne i Hvitträsk finner du möbler designade av Eliel Saarinen. Missa inte heller museets restaurang. Lokalhistoriska museet Alisgården har öppet på sommaren och bjuder på en intressant överblick över den lokala historian.

Du reser enkelt till Veikkola med bil eller buss från Storhelsingfors.

Hilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport
4 out of 5
Lentaejaenkuja 1, Vanda
Priset är 1 244 kr per natt mellan 11 feb. och 12 feb.
Detta hotell i Aviapolis ligger 1,6 km från Finlands flygmuseum och 3,6 km från Nöjescentret Flamingo. Köpcentret Jumbo ligger 3,3 km härifrån.
4.4/5 Wonderful! (1,217 recensioner)
Royal Service
"Allt var perfekt och jag har inget att anmärka på!!"

Recension från 11 sep. 2021

Hilton Helsinki Airport
Clarion Hotel Helsinki
Clarion Hotel Helsinki
4 out of 5
Priset är 1 523 kr per natt mellan 28 jan. och 29 jan.
Detta hotell i Södra stordistriktet ligger mindre än 3 km från Västra hamnens terminal, Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för nutidskonst. Finlandiahuset ...
4.4/5 Excellent! (1,324 recensioner)
Mycket bra
"Bor alltid här när jag är i Helsingfors. Bra run och mycket bra frukost och ligger fint vid vattnet."

Recension från 7 okt. 2021

Clarion Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
4 out of 5
Mannerheimintie 109, Helsingfors
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 960 kr per natt mellan 30 jan. och 31 jan.
Detta hotell med spa ligger i Vanha Ruskeasuo, mindre än 3 km från Helsingforsarenan, Mall of Tripla och Helsingfors ishall. Helsinki Exhibition and Convention ...
4.4/5 Wonderful! (480 recensioner)
Underbart hotell
"Underbart ställe med otrolig häftigt wellnes avdelning"

Recension från 10 aug. 2021

VALO Hotel Helsinki
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsingfors
Priset är 1 043 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Detta lägenhetshotell i Centrala Helsingfors ligger mindre än 2 km från Uspenskij-katedralen och Helsingfors domkyrka. Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för ...
4.7/5 Exceptional! (61 recensioner)
"LOng check-in (too much data)... Poor equipment in kitchen (containers, at least some tea filter and sugar)"

Recension från 1 dec. 2021

Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Sörnäinen
Noli Studios Sörnäinen
4 out of 5
Hämeentie 33, Helsingfors
Priset är 932 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Detta lägenhetshotell ligger i Sydöstra stordistriktet, mindre än 3 km från Helsinki Exhibition and Convention Centre, Senatstorget och Helsingfors domkyrka. ...
4.5/5 Wonderful! (28 recensioner)
"Clean room,convenient location,kind staff. Recommend!"

Recension från 19 okt. 2021

Noli Studios Sörnäinen
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
3.5 out of 5
Kristianinkatu 11-13, Helsingfors
Priset är 1 276 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Denna lägenhet i Centrala Helsingfors ligger mindre än 2 km från Krigsmuseet, Helsingfors domkyrka och Finlandiahuset. Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för ...
4.3/5 Excellent! (337 recensioner)
Bra läge för rimlig peng.
"Kronohagen är något av en avsides central pärla i Helsingfors och här bor du rymligt och med självhushåll till ett bra pris. Rekommenderas!"

Recension från 21 sep. 2018

Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Veikkola

Städer nära Veikkola