Vemdalen

Reseguide
Bild från Karl Vertergård/Destination Vemdalen
Du kan kombinera skidåkning i branta och snälla backar med ett brett nöjesutbud under en resa till Vemdalen.

Utforska både snötäckta fjälltoppar och tysta skogar i en av Sveriges ledande skidorter. Här finns tre moderna områden att välja mellan: barnfavoriten Björnrike, Klövsjös utmanande svarta pister och familjevänliga Vemdalsskalet. Vid en paketresa till Vemdalen får du tillgång till totalt 35 liftar och 59 backar, som alla täcks av samma liftkort. Området är känt för sina välskötta backar och sagolika längdskidspår. En weekend i Vemdalen passar därför perfekt för dem som vill öva upp sin teknik eller bara ta med familjen på en oförglömlig skidsemester. Du kan prova på isfiske, åka hundspann eller snöskoter i det orörda snölandskapet.

Björnrike är designat för barn och nybörjare. Här kan du gå i klassisk skidskola med privat skidlärare eller i grupp. Du kan lära dig att åka norsk telemarkstil eller ta en guidad rundtur i det vackra offpistområdet. Dessutom kan du njuta av kanonfin längdskidåkning i det långa spåret.

Det finns två utmanande fjälltoppar där du kan testa dina talanger: Hovdefjället och Skalsfjället. Snön ligger tung på granarna längs skidområdet vid Skalsfjället som nås med expresslift. Här kan du öva freestyle och åka över terrängvågor i tre olika skidparker. Du kan också prova nattåkning under strålkastarna som slås på två gånger i veckan.

Missa inte de andra traditionella vinteraktiviteterna, du kan testa både isfiske och hundspann. Sedan kan det vara roliga att ta en guidad tur i snöskoter eller gå till fots i de fridfulla skogarna och längs sjöarna. Det finns afterski och en rad olika caféer och restauranger med läckra maträtter i skidbyn. På Högfjällshotell erbjuds pianokonserter, eller så kan du slå klackarna i taket på hotellets dansgolv.

Vemdalen ligger 49 mil nordöster om Stockholm och nås med bil, buss eller tåg. De två närmaste flygplatserna är Sveg och Åre Östersund. Med tåg och lokalbussen Snöpendeln kan du åka hit från hela Sverige. Paketresor till Vemdalen erbjuder något för alla. Det går att boka tågresor från olika orter i Sverige.

Skidsäsongen pågår mellan november och slutet av april.

Storhogna Högfjällshotell och Spa
Storhogna Högfjällshotell och Spa
4 out of 5
Värdshusevägen 4, Vemdalen, Jamtland