Fjällstugor

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Fjällstugor på Expedia.se

Dra på skidkläderna, vaxa skidorna och bege dig till din alpstuga för att roa dig i backarna och skidspåren på världens många skidresorter. Alpstugor är ett av de mest populära boendena för stora grupper av skid- och snowboardåkare och du hittar dem bland topparna i Jurabergen, Grossglockner, Dolomiterna och på många andra platser. Många alpstugor har byggts med vintersport i åtanke och har extra rum där du kan förvara skidor och snöstövlar. Dessutom finns ofta bra förbindelser till liftarna, och ibland ligger de till och med mitt i backen.

Det är inte svårt att hitta en mysig alpstuga. De är ofta byggda i timmer och har traditionella schweiziska motiv. Inuti finns ofta en eldstad där resenärer kan värma sig framför brasan med varm choklad eller glögg. Ibland finns även bastu eller bubbelbad utomhus där ni kan njuta i det varma vattnet.

Frankrike är en av de bästa platserna för att hitta alpstugor Mellan Alpernas snöklädda toppar ligger regionen Haute-Savoie. Här finns mängder av alpstugor i Chamonix-Mont-Blanc, som är känt för att ha stått värd för världens första vinter-OS 1924. Här finns några riktigt fina stugor, som Chalet – Chamonix, som ligger i skuggan av berget Aiguille du Midi och har en trädgård, bubbelbad och bra förbindelser till skidliftarna. Här ligger även Chalet Cosmique, med bar och bubbelbad utomhus.

Chalets in Courmayeur är ett bra alternativ för skidåkare, snowboardåkare och vandrare som vill ta sig över gränsen till Italien. Mellan tuggor av nybakt pizza och glögg kan du njuta av friheten i backarna som leder upp till Mont Blanc och Matterhorns molntäckta toppar.

Nordamerika har också en hel del av dessa schweiziskinspirerade stugor. Det finns bland annat alpstugor i Banff och moderna skidstugor i Whistler, där du kan njuta av samma mysiga stämning som i skidorterna i Alberta och British Columbia. Här finns även barer i backarna och svåra Black Diamond-backar.