Värdshus

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Värdshus på Expedia.se

Föreställ dig hur du smuttar på en cider under den brittiska solen på sommaren, värmer dig vid en öppen spis med en ale på vintern eller ser löven ändra färg från ditt fönster på hösten. Värdshus ger dig en välbehövlig paus ifrån staden och dess höga energinivå och låter dig varva ner på landsbygden. I århundraden har dessa boenden vid vägkanten välkomnat resenärer med en varm plats att sova innan resan fortsätter nästa morgon.

Idag innebär en vistelse på ett värdshus en hel rad förmåner som stora hotellresorter helt enkelt inte kan erbjuda. Till att börja med finns det gott om historia i varje sprucken sten och rökdoftande eldstad. Några har flera hundra år gammal historia, och här berättas om resenärer, inbördeskrig och spöken som rör sig på vindar och i mörka hörn. Andra är modernare byggnader som försöker fånga den mysiga stämningen hos värdshus i städer som London och Manchester.

Mat är en viktig del av din vistelse. Nästan alla värdshus har en pub på plats. Det betyder att du kan njuta av god pubmat som fish and chips, skotska kötträtter, walesiska korvar, bakverk från Cornwall och engelska ostar. Skölj ner alltsammans med en god, och ofta lokalt bryggd, ale eller öl.

Det finns många platser runt om i Storbritannien och Europa där du kan få en traditionell värdshusupplevelse. Värdshusen i Cambridge kommer kompletta med stråtak och murgrönstäckta stenväggar. Längs Cotswolds gångvägar hittar du många värdshus i Cheltenham, som är utsmyckade med hängande blomsterkorgar på våren och värms upp av eldstäder om vintern. Det kända Plough Inn är ett bra alternativ för din lantliga vistelse.

Andra alternativ har flyttat värdshusens charm in i storstaden. Det finns bland annat gott om värdshus i London. Eleganta Sydney House är ett bra exempel. Värdshuset har fem stjärnor tack vare sin blandning av modern och viktoriansk design. Det har dessutom en bra blandning av trendiga badrum, konstfyllda lobbyer och terrasser med panoramautsikt över Chelseas hustak.

För dig som vill komma bort från staden och njuta av en avkopplande, lantlig upplevelse är värdshus ett utmärkt val.