Covid-19-reseguide

Resurser som hjälper dig att resa smart och säkert

Redo att resa? Kontrollera COVID-19 reserådgivning för din destination. (Finns endast på engelska.)

Vad du kan förvänta dig under aktiviteten

Organisatörer av aktiviteter och rundturer, företag som har populära attraktioner, såsom temaparker och museer, och företag som erbjuder marktransport utökar rutinmässig städning och inför nya processer för att hjälpa till att skydda dig och personalen när du är på ett evenemang, deltar i en aktivitet eller besöker en sevärdhet.

Tips: När du söker saker att göra kan du söka efter aktiviteter med utökade städrutiner genom att välja filtret Utökad städning. Du hittar mer om vad aktivitetsorganisatörer gör i avsnittet Städ- och säkerhetsrutiner under Om aktiviteten.

Våra aktivitetspartners ger oss information om följande rutiner:

 • Vanliga kontaktytor rengörs och desinficeras.
 • Fordon och lokaler rengörs med desinficeringsmedel.
 • Fordon och lokaler står tomma mellan resenärer.
 • Kontaktfri inlösen av biljetter.
 • Åtgärder för social distansering vidtas.
 • Skyddsskärmar finns vid huvudkontaktytor.
 • Personlig skyddsutrustning bärs av personalen.
 • Temperaturkontroller utförs på personalen.
 • Temperaturkontroller finns tillgängliga.
 • Mask krävs.
 • Handdesinfektionsmedel erbjuds.
 • Individuella matförpackningar finns tillgängliga.

Öppettider

Öppettider eller stängningstider kan ha ändrats, och aktiviteter och marktransport kanske inte fungerar som vanligt. Du kan ringa i förväg och kontrollera de uppdaterade öppettiderna.

Gruppstorlekar

Det kan finnas begränsningar för gruppstorlekar och total kapacitet för att hantera social distansering och för att möjliggöra frekventare eller mer djupgående städprocedurer.

Tillgång till handdesinfektionsmedel

Det kan finnas handdesinfektionsmedel i viktiga områden för att du ska kunna hålla dina händer rena och fria från bakterier. Vi uppmuntrar dig ändå att ta med dig eget handdesinfektionsmedel och rengöringsservetter om möjligt.

Personlig skyddsutrustning

Du kan ha åtkomst till personlig skyddsutrustning såsom ansiktsmasker och handskar. Vi rekommenderar ändå att du tar med din egen personliga skyddsutrustning och använder den när du reser med kollektivtrafiken.

Sittplatser och social distansering

Det kan hända att du måste sitta längre ifrån andra för att underlätta social distansering. I vissa väntområden kan det finnas golvmarkeringar och blockerade sittplatser för att ytterligare underlätta social distansering. Du kanske också vill vänta på tåget eller annan marktransport utanför utsedda väntområden.

Erbjudanden av mat och dryck

Du vill kanske packa med dig egna måltider och snacks eftersom vissa transporttjänster inte erbjuder servering ombord just nu.

Hälsokontroller

Du måste kanske genomgå hälsokontroller vid ankomst till eller i början av en aktivitet för alla gästers säkerhet.

Försiktighetsåtgärder för personal

Många företag erbjuder extra hygienutbildning och personlig skyddsutrustning, såsom engångsmasker och handskar, till personalen.

Conciergetjänster

I många conciergetjänster implementeras åtgärder för social distansering, där skyddsbarriärer används, och det krävs att personalen bär personlig skyddsutrustning när de arbetar med dig för att planera aktiviteter.

Evenemangsbiljetter

Om du reser för ett evenemang bör du kontrollera om det har skjutits upp eller ställts in. För evenemangsbiljetter som har köpts genom biljettmarknadsplatser såsom CheapTickets, ska du se till att granska policyer relaterade till inställda och uppskjutna evenemang.

Var den här informationen till hjälp?
Lämna feedback