Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Bryssel (BRU) från 788 kr

Billiga flyg från Landvetter till Bryssel-Zaventem

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 788 kr för enkelflyg och 1 711 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Austrian Airlines
Austrian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
LOT-Polish Airlines
Scandinavian Airlines
LOT-Polish Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Flyginformation Göteborg till Bryssel
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsBryssel-Zaventem
FlygbolagAir Baltic, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, Iberia, KLM, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Swiss International Air Lines
Flygpris1 711 kr
Distans901 km

Göteborg-Bryssel: Flyg till Europahuvudstaden

Belgiens huvudstad Bryssel är känd som EU:s huvudstad, med sätet för både Europeiska Kommissionen och en del av Europaparlamentet. Här ligger också NATO:s högkvarter, varför många politiker, diplomater och lobbyister besöker Bryssel. Politiken känns i luften även för en turist i denna stad, men det finns mycket att se och göra även av annan sort. Ta ett flyg från Göteborg till Bryssel för en weekend för att njuta av berömd belgisk choklad i överflöd och beskåda den gulliga Manneken Pis.

Till Europa på under två timmar: flyg till Bryssel från Göteborg

Bryssel-Zaventem flygplats, eller Brussels Airport har koden BRU, och är speciellt populär bland affärsresenärer. År 2015 landade eller lyfte över 23 miljoner passagerare från flygplatsen. Västsvenskar kan hitta direktflyg från Göteborg till Bryssel antingen med Brussels Airlines, som har sin bas på flygplatsen, med Cityjet eller med SAS vissa tider på året. Flygresan från Landvetter till Bryssel tar en timme och tre kvart, och det finns gott om smidiga avgångar att välja bland. Brussels Airlines har i regel tre direktavgångar om dagen måndag-fredag samt en eller två på lördagar och söndagar.

Billiga flyg från Göteborg till Bryssel

För turister är det populärt att besöka Bryssel på sommaren, men staden har även mycket att bjuda på under våren och sensommaren, samt en berömd julmarknad på vintern. Om du vill ha billiga flygbiljetter från Göteborg till Bryssel kan du satsa på att resa i början på året i januari eller sent på hösten i november. Du hittar alltid billigast priser om du är ute i god tid, och riktigt billiga flyg från Göteborg till Bryssel kan du håva in om du bokar minst 60 dagar i förväg. Sök med flygplatskoderna GOT-BRU för att hitta olika flygalternativ mellan de två orterna.

Det brukar ofta vara billigare att boka flyg med mellanlandning, men se upp med allt för långa väntetider. Oavsett hur billigt det är, är det inte mycket värt att planera en weekendresa där du spenderar mesta delen av tiden väntandes på olika flygplatser. Det finns dock en hel del prisvärda avgångar med en inte allt för lång mellanlandning med till exempel SAS, Lufthansa och KML. Till skillnad från till en del andra resmål är det billigare att resa från Göteborg till Bryssel på helgen, och de bästa priserna hittar du på lördagar.

Från flygplatsen till Bryssel

När du bokar flygresor från Göteborg till Bryssel landar du som sagt på Bryssel-Zaventem, som ligger en dryg mil nordöst om Bryssel. Under flygplatsen finns en tågstation med direkttåg till bland annat Bryssel, Antwerpen och Leuven. Tack vare de effektiva tågen tar resan mellan Brussels Airport och EU-kvarteret inte mer än 15 minuter. På flygplatsen kan du givetvis också hyra bil eller hitta en taxi. År 2020 är det dessutom planerat att två nya spårvagnslinjer ska koppla samman Bryssel med flygplatsen.

Vanliga frågor och svar