Billiga flyg från Stockholm (STO) till Lissabon (LIS) från 609 kr

Billiga flyg från STO-Alla flygplatser till Humberto Delgado

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 609 kr för enkelflyg och 1 369 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
TAP Portugal
Norwegian Air International Ltd
TAP Portugal
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
Brussels Airlines
Norwegian Air International Ltd
TAP Portugal
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Norwegian Air Shuttle
Brussels Airlines
Norwegian Air International Ltd
Brussels Airlines
Norwegian Air Shuttle
KLM
Flyginformation Stockholm till Lissabon
AvreseflygplatsArlanda
Destinationens flygplatsHumberto Delgado
FlygbolagAegean, Air Baltic, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian Air International Ltd, Norwegian Air Shuttle, SAS, Swiss International Air Lines, TAP Portugal, Turkish Airlines
Flygpris1 369 kr
Distans2982 km

Res Stockholm – Lissabon och upptäck Portugals spännande huvudstad

Till följd av sin dramatiska och omväxlande historia är Lissabon en mångsidig stad med bland annat romerska, arabiska och spanska kulturinfluenser. Lissabons historiska stadskärna ligger på sju kullar och har bland annat tre bergbanor och en hiss, eftersom många av stadens gator är för branta för motorfordon. Stadens västra del domineras av Monsantoparken, vars yta på nästan tio kvadratkilometer gör den till en av världens största stadsparker. Välj att resa från Stockhom till Lissabon med flyg och utforska allt som Portugals huvudstad har att erbjuda.

En smidig resa med billiga flyg från Stockholm till Lissabon

Stockholm Arlanda Airport (ARN) ligger cirka 40 kilometer norr om Stockholm. Både buss och tåg avgår från Stockholms centralstation. Resan ut till flygplatsen från Stockholms centrum tar mellan 20 och 30 minuter med expresståg, flygbuss eller bil. Flygplatsen nås även med den vanliga kommunaltrafiken. Resan tar då cirka 1 timme, men fördelen är att det blir billigare än andra transportmedel. Du kan även välja att flyga från Bromma flygplats (BMA), som är den flygplats som ligger närmast Stockholms centrum. Även hit kan du ta dig med flygbuss, kollektivtrafik eller bil.

När du väl slagit dig ner i flygstolen landar du på Lisbon Humberto Delgado Airport (LIS) efter cirka fem timmar med direktflyg. Det kan vara bra att tänka på att det är en timmes tidsskillnad mellan Stockholm och Lissabon. Flygplatsen ligger i Lissabons stadsområde och du kan ta dig in till stadskärnan på nolltid med buss, hyrbil eller taxi. Flygplatsen har två terminaler och underjordiska tåg och bussar avgår mot stadens centrum.

Lokaltrafiken utgörs av tunnelbana, buss, bergbanor och spårvagnar. Den välutbyggda tunnelbanan är stadens främsta transportmedel och ansluter centrum med förorterna. Spårvagnarna är stadens traditionella transportmedel och introducerades redan på 1800-talet. De karaktäristiska gula spårvagnarna är en turistattraktion i Lissabon, och deras smala vagnar lämpar sig väl för de branta och trånga gatorna i stadskärnan.

Flyg Stockholm (STO) – Lissabon (LIS) och utforska en unik stad

Lissabon är rikt på arkitektur, och här kan du beundra byggnader i romansk, gotisk, barock, modern och postmodern stil. Här finns även byggnader i den traditionella portugisiska manuelinska stilen, som kännetecknas av pampiga konstruktioner och praktfulla utsmyckningar. Lissabon har många museer att erbjuda. Några av de kändaste är Museu Nacional de Arte Antiga med sin stora samling av antik konst, Museu Nacional do Azulejo som är vigt åt de klassiska porslinsplattorna azulejo, samt stadsmuseet som är inhyst i slottet Palácio Pimenta.

De flesta sevärdheter i Lissabon ligger på bekvämt avstånd från stadens centrum. Besök stadens pampiga stadspark Parque Eduardo VII där världens största portugisiska flagga brukar hissas. Strosa över det praktfulla torget Praça do Comércio som ligger alldeles invid floden Tagus.

Du kan även lämna storstadspulsen bakom dig för en stund och utforska de oförglömliga natur- och kulturupplevelser som Lissabons omgivningar erbjuder. Besök en apelsinodling på landsbygden och smaka på det portugisiska köket som bland annat kännetecknas av kryddig piri piri. Med flyg till Lissabon från Stockholm är den här charmiga medelhavspärlan alltid inom räckhåll!

Stockholm

Linköping Saab Airport