Början av huvudsektionen

Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
Aruba

Intro

Aruba all inclusive – skäm bort dig själv på en av Karibiens soligaste öar

Aruba ligger i den södra delen av Karibien, bara 29 km från Venezuelas kust. Detta läge gör att ön har ett torrare och varmare klimat än de flesta karibiska öar – och den ligger dessutom utanför ″orkanbältet″.De bästa stränderna ligger på öns västra och södra sida, där de är skyddade från havsvindarna, och det är här du hittar de flesta resorter och hotell som erbjuder all inclusive på Aruba. Här finns långa, vita stränder som sträcker sig så långt ögat kan nå, med turkost vatten, vajande palmer och milda vindar. Aruba har blivit ett mycket populärt resmål, och det är inte svårt att hitta vare sig flygbiljetter eller all inclusive-hotell. När det gäller all inclusive är det bara att söka efter ett hotell som passar just dig.

continued

Vare sig den maximala ansträngningen på din semester är att simma några längder i poolen, eller om du är sugen på att röra på dig och prova på olika aktiviteter, kan ett Aruba-all inclusive uppfylla dina behov. Du kan alltid besöka hotellets spa för att bli riktigt semesterfräsch, ochsöker du andra aktiviteter erbjuder hotellen på Aruba en rad alternativ, såsom vindsurfing, snorkling, paddling och segling. I princip alla all inclusive-boenden har dessutom tennisbanor och gym. När du vill se mer än din resort kan du cykla in till närmaste ort, eller fråga efter en guide som kan visa dig runt på Aruba. På kvällen kan du avnjuta din middag på en av restaurangerna, sitta vid strandbarerna, titta på live-underhållning med lokala och internationella musiker, eller kanske ta en sväng till hotellets casino.

Top things to Do

Från naturfenomen till festfenomen – Aruba har allt!

En unik naturupplevelse

På Aruba leverdjur som inte finns någon annanstans och rätt ställe att se dem är i Arubas nationalpark, Arikok National Park. I parkens besökscentrum kan du studera öns fauna på nära håll. Här finns bland annat en skallerormsart, en uggleart och en parakittyp som alla är inhemska. Nationalparkens guider kan också ta dig med på en rundtur och lära dig mer om Arubas djur och natur. Dessa guider måste bokas en dag i förväg, och du kan be personalen där du bor att göra det åt dig. Inom nationalparken hittar du också grottor med grottmålningar, ovanliga och dramatiska klippformationer och tre stränder. Havet kan dock vara farligt här, så undvik att badaäven om det verkar frestande.

Exotiska djur på nära håll

Om du, eller dina barn, har fått nog av sol och bad en dag, kanske ni vill lämna ert all-inclusive på Aruba några timmar. Älskar ni djur och vill göra något helt annat, kanske ett besök på Philips Animal Garden kan passa. Det är en farm för räddade djur där ni kan se kameler, getter, ankor, apor, vildkatter, hjortar, ormar, åsnor, sköldpaddor och till och med en känguru. I inträdesavgiften igår en påse med mat, så att ni kan komma riktigt nära de djur som intresserar er (kanske inte ormarna ...). Personalen är kunnig och engagerad och kan berätta om varje djurs historia. Det är en spännande utflykt för alla barnfamiljer, och för dig som vill hjälpa till att stödja detta hem för räddade djur.

Dansa på stranden på Aruba, natt som dag

Om du gillar musik, fest och fitness i kombination, kan Arubas Soul Beach Music-festival vara något för dig. I maj varje år kommer kändisar och världsberömda discjockeyer till Aruba för att delta i denna festival. Under festivalen erbjuds träningsaktiviteter på stranden på förmiddagarna, musik, strandfester, komedishower och lektioner med välkända fitnessinstruktörer på eftermiddagarna, samt långa klubbnätter som pågår till tidigt på morgonen. Njut av RnB, soul, electrofunk, dance flow och feel-good-pop tillsammans med massor av andra festivalbesökare. Bland de kända namn som har uppträtt på denna festival finns Alicia Keys, Robin Thicke, Toni Braxton, Boyz II Men och många, många fler. Tänk vilken upplevelse att se din favoritartist, inte i en konsertlokal, utan på en karibisk strand! Om du planerar din semester vid den här tiden på året, bör du höra med ditt all inclusive-hotell på Aruba om de kan hjälpa dig boka biljetter – det är bäst att vara ute i god tid. På webben hittar du mer information om karnevaler och evenemang på Aruba – det är nästan alltid något på gång, året runt!

Känn historiens vingslag

Om du är intresserad av kultur och historia kan ett besök på Arubas arkeologiska museum i Oranjestad, öns huvudort, vara intressant för dig. Här visas inte enbart arkeologiska fynd, utan också exempel från öns spännande spanska och nederländska perioder. Själva museibyggnaden utgörs av ett historiskt heminederländsk kolonialstil. Det byggdes redan 1870 och har sedan renoverats och integrerats med en ultramodern anläggning. Här får du genom permanenta och tillfälliga utställningar en översikt av Arubas rika historia. Några av föremålen är från 2 500 år före vår tideräkning.

Did you know that?

Visste du det här om Aruba?

Öns lokala språk heter papiamento och är en blandning av afrikanska språk, portugisiska, nederländska, spanska, engelska och sydamerikanska indianspråk. Papiamento är sedan 2003 ett officiellt språkpå ön, tillsammans med nederländska. De allra flesta innevånarna på ön pratar dessutom engelska, spanska och nederländska – imponerande, eller hur? Det kan de dock behöva, eftersom det i nuläget bor över 40 olika nationaliteter på denna lilla ö – tala om multikulturellt!

Aloe vera introducerades på ön år 1840 och snart därefter var två tredjedelar av öns yta täckta av aloe vera-plantager. Solen och det torra klimatet på Aruba gör att plantans helande egenskaper förstärks, och det sägs att aloe vera-produkterna härifrån därför är bland världens mest verksamma. Du kan besöka Aruba Aloe-fabriken och lära dig allt omproduktionsprocessen, från blad till färdig vara. Givetvis kan du köpa fabrikens produkter på plats, vilket kan komma väl till pass när du reser allinclusive till Aruba, eftersom aloe vera sägs göra underverk för solbränd hud.

Naturreservatet Arikok National Park utgör ungefär en femtedel av Arubas yta och är den största nationalparken i Karibien.

Aruba är nederländskt sedan 1630-talet, vilket syns i bland annat arkitekturen, ortsnamn, språket och valutan. Flygplatsen Queen Beatrix International Airporthar fått namn efter Nederländernas tidigare drottning.

The local perspective

Upptäck ett annat Aruba

Karneval i Karibien – vad kan väl vara bättre?

Om du har riktig tur, eller kanske bara planerar väl, befinner du dig på ön under karnevalsperioden, eller under någotav alla andra evenemang som anordnas på ön under året. Aruba har en egen karneval som brukar pågå från januari till slutet av februari varje år. De exakta datumen kan variera,men den har i mer än 60 år hållits under dessa månader. Tänk digen ö som varje år har fest i nästan sju veckor! På den här karnevalen finns något för alla, såväl vuxna som barn. När man firar i Karibien gör man det ordentligt, och alla får vara med!

Om du känner för att ge dig ut på äventyr kanske du uppskattar en utflykt som tar dig till de ″gömda″ delarna av ön. Öborna är stolta över sitt kulturarv och under turen berättar din lokala guide gärna om det för dig, och ger dig en unik insikt i öns kultur och historia. Passa på att njuta av de majestätiska vyerna från öns orörda norra kust, se mäktiga klippformationer och åka längs små grusvägar för att uppleva de unika delarna av Aruba. En sådan utflykt kan du göra med jeep, på motorcykel, på fyrhjulig motorcykel eller, om du så vill, i en bekväm lyxbil.

En naturlig bubbelpool

Om du ber någon som känner till Aruba väl att tipsa om en särskild favorit, nämns ofta ett besök tillden naturliga poolen i nationalparken Arikok. Här på nordkusten har det vilda havet holkat ur klipporna och skapat en naturlig bassäng. Du kan simma och, när havet är lugnt, snorkla i bassängen medan vågorna bryts mot klipporna som skyddar dig mot havet. Det är en oförglömlig upplevelse, men märk välatt ibland är havet så upprört ochvågornaså höga, att debryter över den naturliga barriären och gör bassängen farlig. Om du vill bada i den naturliga poolen bör du fråga personalen på ditt all inclusive-hotell om det är säkert att bada vid just det tillfället. Tänk också på att vägen ned till poolen är ganska lång och krävande med viss klättring. Lämpliga skor är ett måste!