Början av huvudsektionen

Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Jönköping

Intro

Spa i Jönköping

I dagens hektiska samhälle kan det vara svårt att få alla pusselbitar att gå ihop. Vad kan då passa bättre än att checka ut från vardagen med alla dess måsten och smita iväg på en avkopplande spaweekend? Att ta hand om både kropp och sinne är trots allt en viktig del av livet. Varför inte passa på att låta dina spända axlar få vila eller unna din trötta vinterhy en uppfriskande behandling? Det finns en rad olika spaupplevelser att välja mellan i Jönköping med omnejd – allt från lenande och renande lerinpackningar till ångande bastubad och massagebehandlingar med väldoftande oljor. Boendemöjligheterna är många och oavsett vilket spahotell i Jönköping du väljer väntar dig en spaweekend med avkoppling och lugn och ro. Egentid, en romantisk spaweekend med din partner eller avkoppling för hela familjen spelar ingen roll, allt finns här.

continued

När du är i Jönköping får du inte heller missa allt annat staden har att erbjuda: Gå på strövtåg i den gamla vackra stadsparken, se en fotbollsmatch med det lokala laget, gå på museum och lär dig mer om tändstickan och dess historia eller gör det mesta av shoppingmöjligheterna, som omfattar både en stor marknad och massor av olika butiker. Utforska det lokala kulturutbudet eller den omgivande naturen mellan dina spabehandlingar – Jönköping med omnejd har något att erbjuda de allra flesta. Är barnen med och ni kan tänka er att bege er lite utanför Jönköping finns även spännande High Chaparral och sagolika Astrid Lindgrens Värld i närheten. Planera och skräddarsy er spaweekend i Jönköping så att ni får ut precis det ni vill av den, både vad gäller spaupplevelser och allt annat som staden har att erbjuda. Du kommer inte att bli besviken!

Top things to Do

Spahotell att besöka

I Jönköping med omnejd finns det många olika spamöjligheter att välja mellan. Allt från mindre hotell på vackra platser med sjöutsikt till större hotell mitt i staden, där du kan kombinera avkoppling i hotellets spaavdelning med sightseeing och turistande.

Ett bra alternativ om du vill förlägga din spaweekend till Jönköping är BEST WESTERN PLUS John Bauer Hotel, som ligger mitt i staden, med en vacker utsikt över Munksjön. Här kan du till exempel välja mellan tre olika spaweekendpaket, alla inklusive övernattning och spabehandling. Hotellet samarbetar med spaanläggningen Hudoteket, som ligger bara några minuter från hotellet, och det är där som spabehandlingarna ges. Hotellet har även en egen relaxavdelning med gym, bastu och ångbastu, som det står hotellets gäster fritt att använda.

De tre olika spaweekendpaket som erbjuds är Classic-paketet, Compact-paketet och Lyx-paketet. Classic-paketet sträcker sig över en hel helg, fredag till söndag. I detta paket ingår två nätter i dubbelrum, frukostbuffé, fördrink, en trerättersmiddag, en skön behandling och sen utcheckning. Compact-paketet gäller en natts vistelse, fredag eller lördag. I detta paket ingår en natt i dubbelrum, frukostbuffé, fördrink, en trerättersmiddag, en skön behandling och sen utcheckning. Lyx-paketet är hotellets mest påkostade spaweendpaket och sträcker sig, precis som Classic-paketet, från fredag till söndag. I Lyx-paketet ingår två nätter i VIP-rum, frukostbuffé, två fördrinkar, vin och fruktfat på rummet, två trerättersmiddagar, två sköna behandlingar, ett paket spaprodukter som du får behålla och sen utcheckning.

Är du intresserad av att att kombinera din spa-upplevelse med ett gympass med dina vänner kan du passa på att besöka Jönköping Atlantis Spa. Här finns välutbildade och kompetenta träningsinstruktörer som kan hjälpa dig att nå dina mål. Medan du sedan slappnar av med hjälp av en av de många behandlingar som erbjuds vid deras spa passas dina barn av anläggningens egna Kidz Club. Här kan ni även äta och dricka gott.

Behandlingarna som erbjuds (Spa Face, Body Sköna Stunden, Hair Make, Foot och manikyr) är 50 minuter långa. Efter behandlingen har du 10 % rabatt om du vill handla något i Hudotekets butik.

Vill du ge din spaweekend en mer naturskön inramning ska du bege dig till Hooks Herrgård, som ligger vid Hokasjön en bit söder om Jönköping. Här kan du koppla av i vacker 1700-talsmiljö och samtidigt njuta av hotellets moderna, nybyggda spaavdelning på 1 300 kvadratmeter. I hotellets spaweekendpaket ingår boende i dubbelrum, stort dubbelrum eller svit, samt relax och träning i spaavdelningen, badrock, tofflor, handduk, trerättersmiddag och en kravmärkt frukostbuffé.

Did you know that?

Visste du att...

...värdens enda tändsticksmuseum ligger i Jönköping.

...Abba-sångerskan Agnetha Fältskog är född i Jönköping.

...Dreamhack, det största LAN-partyt i världen, arrangeras två gånger om året i Jönköping.

...Elmia Wood, den största skogsmässan i världen, arrangeras i Jönköping.

...Jönköping är ett viktigt svenskt logistikcentrum och platsen för flera företags centrallager.

...Jönköpings vackra stadspark är över 100 år gammal.

The local perspective

Gör som lokalbefolkningen

Om du känner för lite sightseeing och turistande under din spaweekend finns det många roliga och spännande saker att göra och se i Jönköping med omnejd. Varför inte göra ett besök på Tändsticksmuseet, det enda tändsticksmuseet i världen? Museet ligger i samma byggnad som en gång i tiden var Jönköpings första tändsticksfabrik och erbjuder en intressant inblick i tändstickans och tändsticksindustrins historia. Här finns även en butik där man kan köpa tändsticksaskar, etiketter och böcker i ämnet.

Vill du tillbringa tiden utanför spahotellet i samma lugna mak som den övriga spavistelsen kan en promenad i Jönköpings stadspark rekommenderas. Denna park är över 100 år gammal och erbjuder en panoramautsikt över både sjön Vättern och själva staden. Här finns bland annat ett fågelmuseum, restauranger för när du vill ha en bit att äta, en minigolfbana och den största lekplatsen i hela kommunen. Och är du fotbollsintresserad kanske en match med det lokala fotbollslaget kan locka. Hemmaarenan heter Stadsparksvallen och ligger mitt i parken.

Den natursköna promenaden kan sedan fortsätta längs Vätterstranden, Jönköpings två kilometer långa strand mitt i staden. Längs stranden finns bland annat många platser som är väl lämpade för en mysig picknick. På sommaren är stranden full av människor som badar och njuter av solen. Varför inte göra likadant du?

Kulturintresserade bör besöka Kulturhuset Spira, där man bl.a. kan njuta av musikaler, konserter och teaterföreställningar. Kulturhuset är vackert beläget intill Munksjön och varje år ges över 800 konserter och föreställningar. Här hittar du också en mycket uppskattad restaurang, som är öppen dagligen. På helgerna serveras en god brunch.

Vill du kan du göra en avstickare från Jönköping och besöka Vilda Västern-nöjesparken High Chaparral i Hillerstorp, söder om Jönköping. Här kan du glömma resten av världen och bara ge dig hän åt känslan av att befinna dig mitt i en westernfilm. Ta en spännande tågresa, vaska guld som om det vore 1849 eller om du verkligen vill känna dig som en cowboy/cowgirl, unna dig en ridtur.

En annan avstickare som verkligen är värd att göra är till temaparken Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, även det söder om Jönköping. Temaparken är full av karaktärer och miljöer från författarinnan Astrid Lindgrens sagor och kommer garanterat att uppskattas av alla med barnasinne, såväl barn som vuxna.

Den teknik- och motorintresserade kan bege sig till Husqvarna Fabriksmuseum i Huskvarna, strax utanför Jönköping. Här man kan ta del av mer än 300 års industriell utveckling vid ett av världens äldsta företag. På museet, som är över 2400 kvadratmeter stort, finns allt från motorcyklar och mopeder till militärvapen och symaskiner. Du kommer inte att gå därifrån besviken.

Tycker du om marknader kommer lördagsmarknaden på Västra Torget i Jönköping att passa dig som hand i handsken. Den är en av Sveriges största marknader, med lokalt producerade livsmedel som frukt, grönsaker, färsk fisk, kött och ost. Här finns även kläder, böcker och saker som kan passa i ditt hem. Marknaden är öppen varje lördag mellan 07:30 och 13:00.

Är du istället sugen på butiksshopping är det lätt att ordna i Jönköping. Staden har fler än 200 olika butiker och du kan även besöka det stora köpcentret i A6-området eller de stora butikerna på Solås Center.