Resor till Azorerna

Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Azorerna

  Azorerna är en grupp med nio natursköna öar som ligger ungefär en tredjedel av vägen mellan Portugal och USA. Turisterna som kommer hit skiljer sig från de vanliga "solturisterna" - ligger du bara på stranden här begår du ett misstag. Beger du dig däremot ut för att utforska ön så finns en fantastisk värld att upptäcka.

  Resmål och sevärdheter

  Sete Cidades tvillingsjöar är två sjöar som flyter in i varandra på den största av öarna, Sao Miguel. När dom reflekterar solen så är den ena grön och den andra blå, och utsikten avnjuts bäst från platsen Visto do Rei söder om kratern.
  Terceira är en annan ö och dess huvudstad Angra do Heoismo är på UNESCOs världsarvslista. Här hittar du vackra hus och dess katedral är från 1500-talet. Här finns en fästning vid namn Sao Joao Baptista och den är ett typiskt exempel på den militära arkitekturen på 1500-talet. Beger du dig till kratern Monte Brasil så får du en hisnande vy över staden och dess hamn.
  I Terra Nostra-trädgården finns det en pool med gult vatten vilket kanske inte ser så lockande ut vid första anblick, men går du ner i det varma vattnet garanterar jag att du kommer ta din tid i att ta dig upp igen. Denna trädgård är ett bra val för familjer och ligger mitt emot Terra Nostra-hotellet. Varma vatten såsom detta är ett vanligt fenomen på öarna. Det finns flera platser där invånarna tillagar sin mat i det naturligt kokande vattnet.
  Azorernas huvudstad heter Ponta Delgada och har en vacker arkitektur. Här hittar du portaler från 1700-talet, fina barockkyrkor och vulkankratrar som stiger från dom distanta bergen. Ta en titt på Sao Sebastiao-kyrkan som grundades 1533 och är bygg i kalk. Beger du dig till mitten av ön så ta en titt på Lagoa do Fogo vilket är en sjö som skapades av ett vulkanutbrott på 1500-talet.
  Här finns ett stort utbud vattenbaserade aktiviteter såsom sportfiske, segling och att titta efter valar. Man åker ut i små båtar och ibland åker bara några meter ifrån valarna - åk hit på sommaren för störst chans att se dom.
  Portugals högsta berg ligger på Pico-ön och tornar 2350 meter över havet. Det tar cirka två-tre timmar att ta sig upp för berget om du är i god form. Härifrån kan du klart se öarna Faial och Sao Jorge. Ta dig gärna hit på eftermiddagen för att se den vackra solnedgången.

  Kulinariska äventyr

  Något som kan upplevas på öarna som är svårt att hitta någon annanstans är mat som blivit tillagad i den heta vulkaniska stenen. En av rätterna heter Cozido das Furnas vilket är kött och grönsaker som beretts i hettan från vulkanerna. I Sao Miguel finns Europas enda te-odling, och på Gorreana Tea Plantation kan du smaka på det lokala teet. Det finns mycket färsk fisk och gott nötkött på öarna.

  Språk

  Öarnas officiella språk är portugisiska. De som jobbar inom turistindustrin har ganska goda kunskaper i engelska.

  Valuta

  Valutan är euro då Azorerna tillhör Portugal.

  Klimat

  När det är bäst att åka beror på vad du vill göra på semestern. Vill du se vackra vyer så blommar blommorna i maj. Sommar inträffar i juni till september. November till mars är en ganska regnig period här men många svenskar kommer hit under den tiden. Vattnet är ganska varmt året runt på grund av sin placering i golfströmmen.

  Resa till Azorerna

  Flyger du hit så kommer du landa på Ponta Delgada Airport. Härifrån kan du ta taxi till Ponta Delgada för cirka 10 euro.

  Resa inom Azorerna

  Att åka båt med färjorna är ett mycket bra sätt att ta sig mellan öarna. För att uforska inåt på öarna kan du hyra bil eller cykel. Det finns också en stor taxiverksamhet här.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Februari 2019. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.