Abano Terme

Reseguide
Abano Terme
En weekendresa till Abano Terme är ett perfekt sätt att ta hand om både kropp och själ. Tack vare det hälsobringande vattnet från de heta källorna vid Terme Euganee hittar du Europas största och mest berömda spaanläggningar här. De över 100 spahotellen erbjuder moderna skönhets- och hälsobehandlingar, och vid en resa till Abano Terme möts du alltid av ett varmt och professionellt välkomnande. Boka ett weekendpaket till Abano Terme och upptäck själv den avkopplande staden och den underbara naturen.

Den långa historien bakom de italienska spaorterna Abano Terme och Montegrotto Terme har sina rötter i folkgruppen euganeierna och dyrkandet av Aponus, en antik gud som härskade över de heta källornas vatten och deras läkande kraft. Precis som för två tusen år sedan är dessa hälsokällor, som ligger bland de gröna kullarna i Colli Euganei, det perfekta resmålet för en hälsosam och avkopplande weekend – detta tack vare de 240 poolerna med varmt källvatten, de specialiserade hälsoinrättningarna och de moderna anläggningarna för lerbehandlingar och balneoterapi.

Colli Euganei är ett mycket älskat område av de som tycker om att vistas ute i naturen. Du tar dig snabbt och lätt mellan skogsområden, vingårdar, olivlundar och öppna fält via ett väl utvecklat nätverk av gång-, cykel- och ridvägar. En 64 km lång cykelväg tar dig förbi venetianska villor och slott, kyrkor, kloster, muromgärdade städer och fästningar – och ända fram till Terme Euganee.

Under din resa till Abano Terme måste du besöka det fantastiska museet Museo Internazionale della Maschera Amleto e Donato Sartori. Museet är ensamt i sitt slag och visar viktiga verk av Amleto Sartori och hans son Donato Sartori, som båda är internationellt erkända konstnärer och masktillverkare för teater och Commedia dell’Arte. Två viktiga andliga centrum finns vid infarten till Abano Terme: Santuario Madonna della Salute di Monteortone och benediktinerklostret i bergen kring San Daniele.

Glöm inte att resor till Abano Terme också ger dig tillfälle att avnjuta det traditionella venetianska köket. I detta område som är fullt av kulinariska läckerheter kan du prova bigolipasta med anka, venetiansk torsk, pärlhöna med pevarada-salsa och radicchiosallad med sopressata-salami.

Härliga spaanläggningar, promenader i naturen, kulturupplevelser och mat- och vinprovningar gör Abano Terme till ett perfekt resmål för den som önskar variation under sin semester.

Hotel Abano Ritz
Hotel Abano Ritz
5 out of 5
Via Monteortone 19, Abano Terme, PD
Priset är 2 070 kr per natt mellan 2 nov. och 3 nov.
2 070 kr
per natt
2 nov. - 3 nov.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Abano Terme. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
8,2/10 Very Good! (220 recensioner)
Bada och njut här, men ät på byn
"Sökte hotell med termalbad och detta var ett gammalt hotell men renoverat så det var ok. Lite för ljus och omysig matsal. Middagen var något att få i magen, men inget WOW, där hade dem inte ansträngt sig alls. Servitörer såg stiliga ut i sina vita handskar, men gav ett stressigt och rörigt intryck. ..."

Recension från 14 nov. 2017

Hotel Abano Ritz
Hotel Première Abano
Hotel Première Abano
5 out of 5
Via Marzia, 73, Abano Terme, Padova
Priset är 2 199 kr per natt mellan 9 okt. och 10 okt.
2 199 kr
per natt
9 okt. - 10 okt.
Detta värdshus i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Abano Terme. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster ...
9,6/10 Exceptional! (37 recensioner)
"I would give it 6 stars if I could! Amazing hotel, truly premium from rooms, to Spa and all amenities, food, staff and cleanliness. You can bike or walk 7 minutes and have everything you need. The pools are real termal waters, the mud treatment relieves body pain and joint pain. The saunas and ice ..."

Recension från 28 sep. 2023

Hotel Première Abano
Hotel Savoia Thermae & Spa
Hotel Savoia Thermae & Spa
4 out of 5
Via Pietro D'Abano, 53, Abano Terme, PD
Priset är 2 193 kr per natt mellan 6 okt. och 7 okt.
2 193 kr
per natt
6 okt. - 7 okt.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Abano Terme. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 utomhuspooler och fullständigt spa. De populära sevärdheterna ...
8,2/10 Very Good! (79 recensioner)
"Un séjour au top! Tout y était parfait de la chambre, aux soins, à la restauration . Le personnel très agréable et attentionné"

Recension från 26 sep. 2023

Hotel Savoia Thermae & Spa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Matrix Hotel & Residence
Matrix Hotel & Residence
Via Germania 22, Vigonza, PD
Detta boende med familjevänlig profil ligger i Vigonza. Här har du tillgång till rumsservice, parkering och konferenscenter. De populära sevärdheterna Padovanelle ...
7,8/10 Good! (66 recensioner)
Industrial hotel
"Really bad standard at breakfast. Everything was in plastic bags."

Recension från 17 maj 2016

Matrix Hotel & Residence
Camping Serenissima
Camping Serenissima
3 out of 5
via Padana 334/A, Malcontenta, Mestre, VE
Denna camping med familjevänlig profil har 3 stjärnor och ligger i Mestre. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. De populära ...
8,4/10 Very Good! (139 recensioner)
Trevligt personal!
"Jag hade felaktigt en dag senare än vad jag hade tänkt, men personalen var mycket trevligt och hjälpsamma som tur hade de ledig plats, så det gick bra."

Recension från 17 juni 2017

Camping Serenissima
Locanda Veneta
Locanda Veneta
3 out of 5
Via Battaglione Valtellina 138, Vicenza, Veneto
Detta boende med golfbana har 3 stjärnor och ligger i Vicenza. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och trädgård. De populära sevärdheterna ...
8,8/10 Excellent! (19 recensioner)
"Ottima sistemazione nella estrema periferia di Vicenza per la visita della città e dei dintorni."

Recension från 27 aug. 2023

Locanda Veneta
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Abano Terme