Reseinformation

Uppmärksamma existerande reseråd om coronaviruset (covid-19) och kontrollera uppdateringar från Världshälsoorganisationen (WHO). På grund av det stora antalet störningar i resetrafiken kan det ta upp till 30 dagar att hantera återbetalningar.

ItalienEuropa

Titta på de Michelangelos och da Vincis främsta verk, besök katolicismens hjärta och posera tillsammans med det lutande tornet i Pisa på denna halvö vid Medelhavet.

Italien utgjordes från början av en rad stadsstater. Idag känns var och en av de många städerna fortfarande som sin egen lilla värld, med sina egna världsberömda sevärdheter; vackra katedraler och viktiga da Vinci-målningar. Res från stad till stad och utforska rester från Romarriket, några av världens största och mest spektakulära kyrkor och världsberömda renässanskonstverk.

Börja med en weekend i Rom, världens centrum för både katoliker och klassicister. Hit reser många på weekendresor och det finns gott om färdiga weekendpaket med olika teman. Titta på legendarisk romersk arkitektur och antika föremål, bland annat Colosseum med plats för 50 000 åskådare, Roms gamla administrativa centrum Forum Romanum och Pantheon. Besök sedan Vatikanstaten mitt i Roms hjärta, där påven har sitt residens. Gå över Petersplatsen fram till Peterskyrkan, världens största basilika och katolicismens allra heligaste plats. Titta på Sixtinska kapellet i Vatikanen med takmålningar av Michelangelo.

Bege dig norrut till regionen Toscana och den italienska renässansens födelseplats Florens. Gå på en rundtur på stadens främsta konstmuseer och titta på de finaste verken inom italiensk konst, bland annat Michelangelos David på Galleria dell’Accademia delle Belle Arti och Botticellis Venus födelse på Uffizierna. I den närliggande staden Pisa kan du se en av Europas främsta sevärdheter, Mirakelplatsen med det lutande tornet i Pisa. Slutligen kan du åka på en härlig rundtur bland Toscanas vinodlingar, bland annat den berömda regionen Chianti.

I Italiens nordligaste region finns två fantastiska städer till: Venedig och Milano. Åk med gondol längs Canal Grande i Venedig. Bege dig sedan till Milano för att titta på Duomo di Milano, en av de mest väldekorerade gotiska katedralerna i Europa. I närheten ligger relativt anspråkslösa Basilica di Santa Maria delle Grazie med da Vincis Nattvarden.

Till Italien tar du dig via någon av de internationella flygplatserna i Rom, Milano eller Venedig. Väl i landet tar du dig runt med bil eller tåg. Om du behöver vila efter att ha utforskat Italiens största städer kan du åka båt till de avkopplande medelhavsöarna Sicilien eller Sardinien.

Populära städer i Italien

Sankt Peterskyrkan som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och religiösa element
Rom
Historiska byggnader, Katedraler, Museer

…"

Saker att besöka

 • Pantheon
  Pantheon
 • Colosseum
  Colosseum
 • Castel Sant'Angelo
  Castel Sant'Angelo
Milano som inkluderar gatuliv, en solnedgång och historisk arkitektur
Milano
Katedraler, Museer, Kultur

…"

Saker att besöka

 • Teatro alla Scala
  Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
  Galleria Vittorio Emanuele II
 • Cathedral of Milan
  Cathedral of Milan
Venedig som inkluderar historisk arkitektur, gatuliv och en bro
Venedig
Båtar, Katedraler, Kyrkor

…"

Saker att besöka

 • St. Mark's Square
  St. Mark's Square
 • Grand Canal
  Grand Canal
 • Rialto Bridge
  Rialto Bridge
Kungliga slottet som visar historisk arkitektur såväl som en liten grupp av människor
Neapel
Historiska byggnader, Turer, Museer

…"

Saker att besöka

 • Royal Palace
  Royal Palace
 • Castel dell'Ovo
  Castel dell'Ovo
 • Castel Nuovo
  Castel Nuovo
Uffizi-galleriet som inkluderar gatuliv såväl som en stor grupp av människor
Florens
Historiska byggnader, Museer, Kultur

…"

Saker att besöka

 • Uffizi Gallery
  Uffizi Gallery
 • Ponte Vecchio
  Ponte Vecchio
 • Cathedral of Saint Mary of the Flower
  Cathedral of Saint Mary of the Flower
Turin presenterar historisk arkitektur, en fontän och ett torg
Turin
Historiska byggnader, Museer, Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Valentino Park
  Valentino Park
 • Egyptian Museum Torino
  Egyptian Museum Torino
 • Valentino Castle
  Valentino Castle

Populära sevärdheter i Italien

Trevifontänen
Bild av Trevifontänen

Trevifontänen

Rom är en stad som formligen överflödar av vattenkonst i världsklass, men inget slår Fontana di Trevi när det gäller storslagenhet eller berömmelse.

Colosseum
Bild av Colosseum

Colosseum

Det 2 000 år gamla Colosseum är en äkta arkitektonisk tungviktare och anses av många vara ett av världens sju ”moderna” underverk.

Pantheon
Bild av Pantheon

Pantheon

Denna symbol för antika Rom kombinerar spännande historia med inspirerad arkitektur.

Piazza Navona
Bild av Piazza Navona

Piazza Navona

På detta vackra torg, vars byggnader har en lång och anrik historia, kan man njuta av gatuföreställningar och mysiga kaféer. 

Rialto-bron
Bild av Rialto-bron

Rialto-bron

Promenera över Venedigs äldsta och mest karakteristiska bro för att få en romantisk utsikt, shoppa souvenirer och uppleva gatuunderhållning.

Forum Romanum
Bild av Forum Romanum

Forum Romanum

Utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser och känn historiens vingslag på din vandring längs gatorna där romarriket föddes.