Italien

Reseguide
Gualtieris torn som visar landskap, historisk arkitektur och en kyrka eller katedral
Titta på de Michelangelos och da Vincis främsta verk, besök katolicismens hjärta och posera tillsammans med det lutande tornet i Pisa på denna halvö vid Medelhavet.

Italien utgjordes från början av en rad stadsstater. Idag känns var och en av de många städerna fortfarande som sin egen lilla värld, med sina egna världsberömda sevärdheter vackra katedraler och viktiga da Vinci-målningar. Res från stad till stad och utforska rester från Romarriket, några av världens största och mest spektakulära kyrkor och världsberömda renässanskonstverk.

Börja med en weekend i Rom, världens centrum för både katoliker och klassicister. Hit reser många på weekendresor och det finns gott om färdiga weekendpaket med olika teman. Titta på legendarisk romersk arkitektur och antika föremål, bland annat Colosseum med plats för 50000 åskådare, Roms gamla administrativa centrum Forum Romanum och Pantheon. Besök sedan Vatikanstaten mitt i Roms hjärta, där påven har sitt residens. Gå över Petersplatsen fram till Peterskyrkan, världens största basilika och katolicismens allra heligaste plats. Titta på Sixtinska kapellet i Vatikanen med takmålningar av Michelangelo.

Bege dig norrut till regionen Toscana och den italienska renässansens födelseplats Florens. Gå på en rundtur på stadens främsta konstmuseer och titta på de finaste verken inom italiensk konst, bland annat Michelangelos David på Galleria dell’Accademia delle Belle Arti och Botticellis Venus födelse på Uffizierna. I den närliggande staden Pisa kan du se en av Europas främsta sevärdheter, Mirakelplatsen med det lutande tornet i Pisa. Slutligen kan du åka på en härlig rundtur bland Toscanas vinodlingar, bland annat den berömda regionen Chianti.

I Italiens nordligaste region finns två fantastiska städer till: Venedig och Milano. Åk med gondol längs Canal Grande i Venedig. Bege dig sedan till Milano för att titta på Duomo di Milano, en av de mest väldekorerade gotiska katedralerna i Europa. I närheten ligger relativt anspråkslösa Basilica di Santa Maria delle Grazie med da Vincis Nattvarden.

Till Italien tar du dig via någon av de internationella flygplatserna i Rom, Milano eller Venedig. Väl i landet tar du dig runt med bil eller tåg. Om du behöver vila efter att ha utforskat Italiens största städer kan du åka båt till de avkopplande medelhavsöarna Sicilien eller Sardinien.

Populära städer i Italien

Forum Romanum som inkluderar ett tempel eller plats för dyrkan, ett monument och historisk arkitektur
Rom
Historisk, Katedraler och Museer
En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Saker att besöka

 • Piazza Navona
 • Pantheon
 • Colosseum
Milano som inkluderar gatuliv, en solnedgång och historisk arkitektur
Milano
Katedraler, Museer och Konst
Denna Europeiska storstad lockar med da Vincis Nattvarden, globala modemärken och en av de största kyrkorna i världen.

Saker att besöka

 • Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Milanos katedral
San Francesco di Paola som inkluderar ett torg, nattliv och en kyrka eller katedral
Neapel
Historisk, Turer och Museer
Klassisk arkitektur, en rik historia, traditionell pizza och underjordiska grottor gör denna italienska stad till ett fascinerande resmål.

Saker att besöka

 • Piazza del Plebiscito
 • Neapels hamn
 • Palazzo Reale
Academy Bridge som visar en kuststad, historisk arkitektur och en å eller flod
Venedig
Båtar, Katedraler och Kyrkor
Det blir knappast mer romantiskt än en resa till Venedig, den flytande staden, med sina gondoler, serenader, glänsande palats och kyrkor samt en närapå tidlös känsla.

Saker att besöka

 • Markusplatsen
 • Markuskyrkan
 • Palazzo Ducale
Ponte Vecchio som visar en stad, guidad tur och gatuliv
Florens
Historisk, Museer och Konst
Kan du inte få nog av museer, katedraler och arkitektur? Kom iväg till Florens!

Saker att besöka

 • Santa Maria del Fiores katedral
 • Uffizierna
 • Palazzo Vecchio
Palermo presenterar historisk arkitektur och ett hus
Palermo
Historisk, Katedraler och Kultur
Utforska Palermo: monument, historiska sevärdheter, sightseeing och mycket mer!

Saker att besöka

 • Mercato Ballarò
 • Massimoteatern
 • Palermos katedral

Populära sevärdheter att besöka

Italien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: