Det kan finnas reserestriktioner för Italien med anledning av covid-19.

ItalienEuropa

Titta på de Michelangelos och da Vincis främsta verk, besök katolicismens hjärta och posera tillsammans med det lutande tornet i Pisa på denna halvö vid Medelhavet.

Italien utgjordes från början av en rad stadsstater. Idag känns var och en av de många städerna fortfarande som sin egen lilla värld, med sina egna världsberömda sevärdheter; vackra katedraler och viktiga da Vinci-målningar. Res från stad till stad och utforska rester från Romarriket, några av världens största och mest spektakulära kyrkor och världsberömda renässanskonstverk.

Börja med en weekend i Rom, världens centrum för både katoliker och klassicister. Hit reser många på weekendresor och det finns gott om färdiga weekendpaket med olika teman. Titta på legendarisk romersk arkitektur och antika föremål, bland annat Colosseum med plats för 50 000 åskådare, Roms gamla administrativa centrum Forum Romanum och Pantheon. Besök sedan Vatikanstaten mitt i Roms hjärta, där påven har sitt residens. Gå över Petersplatsen fram till Peterskyrkan, världens största basilika och katolicismens allra heligaste plats. Titta på Sixtinska kapellet i Vatikanen med takmålningar av Michelangelo.

Bege dig norrut till regionen Toscana och den italienska renässansens födelseplats Florens. Gå på en rundtur på stadens främsta konstmuseer och titta på de finaste verken inom italiensk konst, bland annat Michelangelos David på Galleria dell’Accademia delle Belle Arti och Botticellis Venus födelse på Uffizierna. I den närliggande staden Pisa kan du se en av Europas främsta sevärdheter, Mirakelplatsen med det lutande tornet i Pisa. Slutligen kan du åka på en härlig rundtur bland Toscanas vinodlingar, bland annat den berömda regionen Chianti.

I Italiens nordligaste region finns två fantastiska städer till: Venedig och Milano. Åk med gondol längs Canal Grande i Venedig. Bege dig sedan till Milano för att titta på Duomo di Milano, en av de mest väldekorerade gotiska katedralerna i Europa. I närheten ligger relativt anspråkslösa Basilica di Santa Maria delle Grazie med da Vincis Nattvarden.

Till Italien tar du dig via någon av de internationella flygplatserna i Rom, Milano eller Venedig. Väl i landet tar du dig runt med bil eller tåg. Om du behöver vila efter att ha utforskat Italiens största städer kan du åka båt till de avkopplande medelhavsöarna Sicilien eller Sardinien.

Populära städer i Italien

Sankt Peterskyrkan som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och religiösa element
Rom
Historiska byggnader, Katedraler och Museer

…"

Saker att besöka
 • Piazza Navona
 • Pantheon
 • Colosseum
Milano som inkluderar gatuliv, en solnedgång och historisk arkitektur
Milano
Katedraler, Museer och Kultur

…"

Saker att besöka
 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Teatro alla Scala
 • Milanos katedral
Venedig som inkluderar historisk arkitektur, gatuliv och en bro
Venedig
Båtar, Katedraler och Kyrkor

…"

Saker att besöka
 • Markusplatsen
 • Canal Grande
 • Rialto-bron
Kungliga slottet som visar historisk arkitektur såväl som en liten grupp av människor
Neapel
Historiska byggnader, Turer och Museer

…"

Saker att besöka
 • Piazza del Plebiscito
 • Palazzo Reale
 • Castel dell'Ovo
Ponte Vecchio som visar en stad, guidad tur och gatuliv
Florens
Historiska byggnader, Museer och Kultur

…"

Saker att besöka
 • Uffizierna
 • Ponte Vecchio
 • Santa Maria del Fiores katedral
Turin presenterar historisk arkitektur, en fontän och ett torg
Turin
Historiska byggnader, Museer och Affärsresor

…"

Saker att besöka
 • Turins egyptiska museum
 • Valentino-parken
 • Slottet Valentino

Populära sevärdheter i Italien

Trevifontänen
Bild av Trevifontänen

Trevifontänen

Rom är en stad som formligen överflödar av vattenkonst i världsklass, men inget slår Fontana di Trevi när det gäller storslagenhet eller berömmelse.

Colosseum
Bild av Colosseum

Colosseum

Det 2 000 år gamla Colosseum är en äkta arkitektonisk tungviktare och anses av många vara ett av världens sju ”moderna” underverk.

Pantheon
Bild av Pantheon

Pantheon

Denna symbol för antika Rom kombinerar spännande historia med inspirerad arkitektur.

Piazza Navona
Bild av Piazza Navona

Piazza Navona

På detta vackra torg, vars byggnader har en lång och anrik historia, kan man njuta av gatuföreställningar och mysiga kaféer. 

Rialto-bron
Bild av Rialto-bron

Rialto-bron

Promenera över Venedigs äldsta och mest karakteristiska bro för att få en romantisk utsikt, shoppa souvenirer och uppleva gatuunderhållning.

Forum Romanum
Bild av Forum Romanum

Forum Romanum

Utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser och känn historiens vingslag på din vandring längs gatorna där romarriket föddes.

Italien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: