Alabama

USA
Mobile som inkluderar en trädgård och historisk arkitektur
Åk till delstaten Alabama vid Mexikanska golfens kust om du söker söderns charm med gyllene sandstränder och en lång historia med ursprungsbefolkningen och kamp för medborgerliga rättigheter.

Följ Alabamas historia från de tidiga urinvånarna, genom dess framträdande plats under inbördeskriget och fram till oroligheterna under medborgarrättsrörelsen. Boka ett semesterpaket till Alabama om du vill koppla av på underbara sandstränder och smaka på söderns mat och varma atmosfär.

Mitt i Alabama ligger Birmingham som har mycket att erbjuda. Besök Alabama Jazz Hall of Fame och Birmingham Civil Rights Institute. Spela golf på någon av de över tolv lokala banorna eller spela på alla åtta banorna längs Robert Trent Jones Golf Trail. Packa ned sött te och smörgåsar med grillat fläsk och klättra upp på Ruffner Mountain.

Alabamas huvudstad Montgomery har historiskt sett gjort en rejäl helomvändning. En gång var detta huvudstaden i sydstaterna som slogs för slaveriet under inbördeskriget, men senare blev staden mittpunkten för 1960-talets medborgarrättsrörelse. Följ markeringarna längs den över 8,5mil långa historiska leden Selma to Montgomery National Historic Trail och föreställ dig vad de tusentals amerikaner som kämpade mot rasdiskriminering upplevde här.

Nära Huntsville kan du följa leden Trail of Tears National Historic Trail, som markerar 1830 års tvångsförflyttning av Cherokee-stammen från Alabama. Varje år i september åker hundratals motorcyklister från Bridgeport till Waterloo till minne av detta. Besök Alabama Constitution Village under din semester i Alabama och umgås med byborna som är klädda precis som om året vore 1819. Res sedan framåt i tiden på Davidson Center for Space Exploration – U.S. Space and Rocket Center. Om du är intresserad av kultur kan du besöka Huntsville Museum of Art, Huntsville Botanical Garden eller vetenskapscentret Sci-Quest Hands-on Science Center.

Staden Mobile hävdar att det var här som Mardi Gras, festivalen som firas årligen i början av våren, föddes. Besök Mobile Carnival Museum för att lära dig mer om Mardi Gras som firats i Alabama ända sedan 1703. Om du reser till Alabama under den två veckor långa festivalen kan du passa på att se på – eller delta i! – någon av de över 30 parader som hålls. Året runt kan du besöka Mobile Museum of Art, Museum of Mobile och Mobiles center för opera, symfonimusik och balett.

Vid den södra infarten till Mobile Bay ligger den familjevänliga turistorten Gulf Shores med fina stränder och aktiviteter för soliga dagar. Alabamas kust längs Mexikanska golfen är kort – endast 8,5mil – men naggande god.

Populära städer i Alabama

Vulcan Statue som inkluderar en stad
Birmingham
Shopping, Sport och Teatrar
Alabamas största stad, som var en gång ett centrum för medborgarrättsrörelsen, har lämnat problemen bakom sig och är i dag en spännande plats full av sevärdheter.

Saker att besöka

 • Sloss Furnaces
 • Alabama Theater
 • Barber Motorsports Park
Tuscaloosa
Tuscaloosa
Universitet, Shopping och Sport
Denna charmiga stad genomsyras av lokalhistoria och errbjuder konstgallerier, spännande museer och ett intressant sportliv.

Saker att besöka

 • University of Alabama
 • Tuscaloosa Amphitheater
 • Tuscaloosa River Walk
Gulf Shores som visar kustutsikter och en strand såväl som en liten grupp av människor
Gulf Shores
Utsikt mot stranden, Levande musik och Fisk och skaldjur
Vackra stränder, golfbanor i världsklass och sällsynta naturupplevelser lockar massor av besökare varje år att boka en resa till Gulf Shores, Alabamas resortstad.

Saker att besöka

 • Fort Morgan
 • Bon Secour National Wildlife Refuge
 • The Track Family Recreation Center
Montgomery som visar nattliv, skyline och en stad
Montgomery
Historisk, Kasinon och Floder
Många bokar resor till Montgomery för att med egna ögon se denna viktiga plats i USA:s medborgarrättsrörelses historia.

Saker att besöka

 • Alabama State University
 • Civil Rights Memorial
Huntsville
Huntsville
Teatrar, Museer och Levande musik
Bokar du en resa till Huntsville kan du se fram emot en vistelse i en stad med lummiga berglandskap, underhållande festivaler och fascinerande historia.

Saker att besöka

 • Huntsville Botanical Garden
Mobile som visar en trädgård och ett höghus
Mobile
Universitet, Sport och Museer
Du kan se fram emot en resa till den stad där USA:s första Mardi Gras anordnades, med massor av sydstatscharm, vackra kvarter, historiska museer och utsökt mat, när du bokar din resa till Mobile.

Saker att besöka

 • USS Alabama Battleship Memorial Park