Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

USANordamerika

USA är lika brett som Nordamerika och erbjuder ett extremt stort och varierat utbud av sevärdheter och upplevelser. Fokusera på någon av de berömda städerna eller hyr en bil och åk på en amerikansk roadtrip genom hela landet på din semester i USA.

De små städerna och viktiga metropolerna på atlantkusten ståtar med historiska sevärdheter och moderna kulturinstitutioner. Följ Freedom Trail i Boston där några av de första patrioterna satte bollen i rullning för skapandet av den här nationen på 1770-talet.

New York är en av världens mest kända städer och viktigaste finanscentrum. Shoppa på Fifth Avenue, se teaterföreställningar på Broadway, gå på konstmuseer och promenera i timmar i Central Park. Se matcher med proffslag i olika sporter och smaka på mat från världens alla hörn i de olika etniska enklaverna i staden.

Fortsätt din semester i USA söderut till Washington D.C., USA:s huvudstad, där du hittar fullt av regeringsbyggnader, museer och ambassader. Gå förbi Vita huset och följ National Mall förbi statyer över några av USA:s stora ledare genom tiderna: Abraham Lincoln, Thomas Jefferson, Franklin Roosevelt, Martin Luther King Junior och George Washington.

Några av landets härligaste stränder ligger på atlantkusten och vid Mexikanska golfen. I Florida finns ett flertal nöjesparker och berömda nationalparker som Everglades. Fortsätt din semester i USA med en resa västerut till cajun-staden New Orleans och genom Texas där gränshistoria skrevs på 1800-talet. Se på rodeo och njut av äkta Texas Barbecue.

Missa självklart inte de viktiga städerna på stillahavskusten heller. Los Angeles lockar med kändistäta Hollywood och berömda stränder.San Franciscos Golden Gatebron är en ikon för staden som växte fram under guldrushen på 1840-talet.

En bit inåt landet ligger kasinomeckat Las Vegas mitt i Nevadas öken. Dyk, snorkla och spela golf på varma och härliga semestrar på öarna i Hawaii eller åk på en betydligt kallare kryssning i Alaska och se fjorder, isbörnar och till synes oändliga islandskap.

Över hela USA finns National Park Service som erbjuder tillgång till bevarade landskap med majestätiska berg, skogar och vattenfall från Gran Canyon till Great Smokey Mountains.

Populära städer i USA

Brooklyn Bridge Park presenterar ett höghus, en solnedgång och en å eller flod
New York
Underhållning, Teatrar och Museer

…"

Saker att besöka
 • Broadway
 • Times Square
 • Rockefeller Center
Beverly Hills som visar skyltar
Los Angeles
Underhållning, Teatrar och Sport

…"

Saker att besöka
 • The Grove
 • Stilla Havets akvarium
 • Farmers Market
Chicago som inkluderar ett höghus, en stad och gatuliv
Chicago
Teatrar, Museer och Kultur

…"

Saker att besöka
 • Union Station
 • John G. Shedd Aquarium
 • Navy Pier
Boston Common som inkluderar ett monument, en trädgård och en staty eller skulptur
Boston
Historiska byggnader, Sport och Turer

…"

Saker att besöka
 • Copley Square
 • Boston Children's Museum
 • Fenway Park
Legoland Florida presenterar ett minnesmonument, en staty eller skulptur och en trädgård
Orlando
Familjevänlig, Shopping och Nöjesparker

…"

Saker att besöka
 • Camping World Stadium
 • Universal Orlando Resort™
 • Universal Studios Florida™
Belltown presenterar skyltar
Seattle
Shopping, Teatrar och Museer

…"

Saker att besöka
 • Space Needle
 • Seattle Center
 • Chihuly Garden and Glass

Populära sevärdheter i USA

Central Park
Bild av Central Park

Central Park

Denna park erbjuder ett nödvändigt andrum från Manhattans betongdjungel och är det perfekta stället att vila sina trötta fötter eller njuta av en picknick.

Times Square
Bild av Times Square

Times Square

New Yorks beryktade blinkande neonhjärta är fullt av trafik och människor och är en given destination för alla turister.

Universal Studios Hollywood
Bild av Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood

Kombinationen av film- och tv-studio, underhållningskomplex och nöjesfält garanterar att besökaren inte får en tråkig stund.

Frihetsgudinnan
Bild av Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan

Denna symbol för frihet, demokrati och hopp är en av världens mest berömda statyer.

Golden Gate-bron
Bild av Golden Gate-bron

Golden Gate-bron

Bilar rullar över den och båtar seglar under den, men det bästa sättet att uppleva denna ikoniska bro är att gå till fots.

Yosemite National Park
Bild av Yosemite National Park

Yosemite National Park

Vandringslederna, vattenfallen och bergen med dess mångfald av djurliv gör resor till Yosemite National Park till ett måste.

USA

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: