Nordamerika

Reseguide
Kanada som inkluderar berg
En resa till Nordamerika tar dig till några av världens främsta städer, till gulliga små byar och till vidsträckta skyddade naturområden.

Grannländerna Kanada och USA i Nordamerika har allt från svindlande storstäder till gästfria småstäder och skogbeväxt vildmark med enorma sjöar. Njut på en strand på Atlantkusten, vid Stilla havet eller i Mexikanska golfen, åk skidor i bergen i öst eller väst eller bege dig allra längst norrut och vandra över den frusna tundran.

New York, Chicago, Los Angeles och Washington D.C. är några av USA:s mest berömda storstäder. Här möts du av höga skyskrapor, imponerande museer och konstgallerier, många underhållningskomplex, varierade utländska matställen och proffslag i football, basket och baseball.

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa och Québec är de kanadensiska motsvarigheterna, och här hittar du även franskinfluerad kultur och stora Chinatowns. Gå på ishockey på någon av storstädernas arenor eller åk skridskor på en frusen sjö. Lär dig om folket First Nations, som bodde i norra delarna av Nordamerika långt innan européerna invaderade.

Om du har bil på din resa till Nordamerika kan du stanna till i småstäder på en färd tvärsöver kontinenten. Många småstäder har sina egna stolta sevärdheter: Jätteälgen i Moose Jaw i Saskatchewan, ormhålorna i kanadensiska Narcisse och den efterrättsfixerade byn Pie Town i New Mexico. De originella turistattraktionerna brukar egentligen vara en mindre anledning att stanna än de trevliga småstadsborna. Promenera längs huvudgatan i vilken nordamerikansk småstad som helst, och du kommer säkert att få en ny vän.

Resor till Nordamerika erbjuder även otaliga naturupplevelser i de många skyddade områdena berg, glaciärer, vattenfall, vulkaner, grottor, raviner, sjöar och hav. USA har flera världsberömda naturreservat Yellowstone i nordväst med sina gejsrar och sitt rikliga djurliv, Grand Canyon i sydväst, Everglades med sina mangroveträsk och krokodiler samt övärlden Acadia i norra Atlanten.

Några av Kanadas stoltheter är bergen i Banff och Lake Louise i väster, Kanadensiska prärierna i centrala landet samt den frusna tundran i Ivavik. Du kan tillbringa månader eller till och med år på rundresa bland de drygt 100 nordamerikanska nationalparkerna.

Mellan de två länderna ligger de stora Great Lakes, där det är populärt att åka båt. Åk skidor i Appalacherna eller Laurentiska bergen i öster eller i Klippiga bergen i väster.

Varför inte försöka att få din resa till Nordamerika att sammanfalla med firandet av Canada Day eller U.S. Independence Day i juli eller Thanksgivingfirandet i oktober och november?

Populära städer i Nordamerika

Los Angeles
Los Angeles
Underhållning, Teatrar och Sport
Boka en resa till Los Angeles – södra Kaliforniens bultande hjärta och en stad som är känd världen över för sin glamourösa soldränkta livsstil och galax av Hollywoodstjärnor.

Saker att besöka

 • Universal Studios Hollywood
 • Venice Beach
 • Staples Center
Chicago som inkluderar ett höghus, en stad och gatuliv
Chicago
Teatrar, Museer och Konst
På en resa till Chicago hittar man en modern storstad vid Lake Michigans strand som kännetecknas av en kärlek till konst, baseboll och blues.

Saker att besöka

 • Navy Pier
 • McCormick Place
 • Wrigley Field
Boston Common som inkluderar ett monument, en trädgård och en staty eller skulptur
Boston
Historisk, Sport och Turer
Boston har en viktig plats i Amerikas historia och kommer alltid att förknippas med den amerikanska frihetsandan tack vare stadens nyckelroll i den amerikanska revolutionen. En resa till Boston är minst lika mycket en resa i tiden som ett besök i en modern metropol.

Saker att besöka

 • Fenway Park
 • Harvard University
 • Copley Square
Washington
Washington
Historisk, Museer och Monument
Här bor presidenten, senaten och representanthuset ligger här och de beslut som fattas här dagligen får stort genomslag. Här skapas nyheter och historia varje dag.

Saker att besöka

 • Vita Huset
 • National Mall
 • University of Maryland-College Park
Houston som inkluderar en trädgård
Houston
Shopping, Sport och Teatrar
Så som ofta sägs, allting är större i Texas – och Houston är inget undantag!

Saker att besöka

 • Minute Maid Park
 • Johnson Space Center - NASA
 • Houston Zoo
New York som inkluderar en stad, landskap och ett höghus
New York
Underhållning, Teatrar och Museer
New York, New York – staden som aldrig sover!

Saker att besöka

 • Broadway Theatre
 • Richard Rodgers Theatre