Apia

Reseguide
Apia presenterar tropisk natur och skyltar
Huvudstaden i Samoa är en liten stad som är känd för sitt färgstarka torg, sina souvenirer och sina lugna och gästvänliga invånare.

Apia är en avslappnad östad där lokalinvånarna är vänliga, maten fräsch och shoppingen den bästa i önationen Samoa. Huvudstaden är relativt liten och de flesta lokalinvånarna tar sig runt till fots. Många hotell och restauranger ligger i centrum och därifrån är det inte långt till marknaderna, museerna och det centrala affärsdistriktet.

En vistelse i Samoa börjar oftast med en resa till Apia, eftersom det är här som flygplatsen ligger och det är enkelt att resa vidare till andra resmål på ön Upolu härifrån. Tillbringa gärna några dagar i Apia för att få en känsla för kulturen och passa på att shoppa lite. På livsmedelsmarknaden i Apia säljer familjer sina lokalt odlade varor, till exempel bananer, tarorötter och kokosnötter. Passa på att smaka på traditionella rätter under resor till Apia, till exempel lu’au, som tillverkas av taroblad och kokosgrädde. På en loppmarknad i den gamla marknadsbyggnaden på Beach Road säljer man traditionella, handgjorda produkter från Samoa. Du kan köpa saronger, träsnitt, skålar och vävda mattor som tillverkats i närliggande byar.

Här får du även smaka på en blandning av traditionell och internationell matlagning. Ät färska skaldjur och tropiska frukter på små restauranger som drivs av lokalinvånarna, eller boka bord på någon av de många restauranger som drivs av hitflyttade personer. Här finns starka tyska, franska, japanska, kinesiska och italienska influenser tack vare de många internationella besökare som kommit hit och sedan stannat kvar.

Strosa runt i stadsdelen Mulinu’u, som är den gamla ceremoniella huvudstaden. Många av byggnaderna är gamla trähus i kolonialstil, bland annat den gamla domstolsbyggnaden, som nu hyser Samoamuseet.

På kvällen kan du gå på en av Fia Fia-showerna. Det finns flera olika lokaler med denna typ av shower, så det är bara att välja och vraka. Under Fia Fia-shower får du uppleva traditionella danser, sånger och trummor. Du kan även delta i en traditionell bankett, som ofta ingår i biljettpriset.

Många kommer till Samoa på grund av de vackra stränderna och det varma vattnet och huvudstaden är inget undantag. Hyr snorklingsutrustning och bege dig ut i naturreservatet Palolo Deep Marine Reserve, där du får se både koraller och fiskar.

När det är dags att lämna staden kan du boka en resa med någon av de många arrangörerna i staden och sedan åka båt, flygplan eller buss till en annan del av paradisliknande Samoa.

Tanoa Tusitala Hotel
Tanoa Tusitala Hotel
4 out of 5
Beach Road Sogi, Apia
Priset är 2 038 kr per natt mellan 21 apr. och 22 apr.
2 038 kr
per natt
21 apr. - 22 apr.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Apia. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 utomhuspooler. Våra ...
8/10 Very Good! (373 recensioner)
Personlig atmosfär
"Hotellet var fräscht och personalen trevlig och serviceminded. Hotellets beskrivning vid bokningen angav att hotellet ligger nära en strand. Det fanns dock inte någon möjlighet till havsbad i hotellets närhet."

Recension från 4 dec. 2012

Tanoa Tusitala Hotel
Taumeasina Island Resort
Taumeasina Island Resort
4.5 out of 5
Beach Road, Apia
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 2 851 kr per natt mellan 24 mars och 25 mars
2 851 kr
per natt
24 mars - 25 mars
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Apia. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 utomhuspooler. Våra gäster brukar ...
8,6/10 Excellent! (283 recensioner)
"Allt var i hög klass. Men... Som vanligt så tappar man den där "själen", i brist på bättre ord. Missförstå mig inte. Personal och allt var i topp. Men när det är stora hotell, man tappar ibland personligheten i hotellet. Det blir tyvärr ett annat i raden av bra hotell."

Recension från 21 nov. 2018

Taumeasina Island Resort
Hotel Millenia Samoa
Hotel Millenia Samoa
3 out of 5
Mulinu'u Road, Sogi, Apia
Priset är 893 kr per natt mellan 23 mars och 24 mars
893 kr
per natt
23 mars - 24 mars
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Apia. Här har du tillgång till gratis frukost, avgiftsfri parkering och wi-fi. Våra gäster brukar ...
7/10 Good! (295 recensioner)
Stop in Apia
"Nice place, good and clean. Staff, friendly. Good for a nights stay in Apia before other asventures"

Recension från 1 mars 2018

Hotel Millenia Samoa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Uili's Farm House
Uili's Farm House
3 out of 5
Vaivase-uta Road, Apia
Denna villa har 3 stjärnor och ligger i Apia. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, wi-fi och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar tala ...
9,2/10 Wonderful! (5 recensioner)
"Très difficile à trouver , petit coin très agréable, accueil chaleureux mais devaient venir nous chercher au ferry mais ils ont oublié puis le lendemain pour nous emmener à l'aéroport il a fallu 20 min pour les réveiller. Ils sont cool aux Samoa."

Recension från 4 sep. 2019

Uili's Farm House
Din perfekta resa
Din perfekta resa
Apia, Tuamasaga
Denna stuga ligger i Apia. Här har du tillgång till kök, 1 sovrum och kylskåp. De populära sevärdheterna Baha'i hus för tillbedjan och Papaseea Sliding Rocks ...
Din perfekta resa
5 minutes to City Centre of Apia on Private Estate
5 minutes to City Centre of Apia on Private Estate
Apia, Upolu
Denna semesterbostad ligger i Apia. Här har du tillgång till parkering, kök och 2 sovrum. De populära sevärdheterna Faleata golfbana och Fugalei Fresh Produce ...
5 minutes to City Centre of Apia on Private Estate
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka