Samoa

Reseguide
Besök detta idylliska land i Polynesien om du vill uppleva avskilda stränder, frodiga tropiska regnskogar, böljande surfvågor, fantastiskt fiske och en avslappnad ömentalitet.

Samoa är en vacker önation i södra Stilla havet med tropiska regnskogar, dundrande vattenfall, orörda stränder och de traditionella hyddorna ”fale”. Under en resa till Samoa kan du utforska landets tio öar och får då uppleva ett mångsidigt landskap med vulkaniska berg, lavafält, tät djungel, traditionella byar och långa, breda och avskilda stränder. Dyk ner i det klara vattnet och titta på de färggranna tropiska korallerna, utforska sällsamma lavagrottor, klättra direkt på de vulkaniska bergssidorna eller koppla bara av på en soldränkt strand med en kokosnöt i ena handen och en mugg kava i den andra.

Många besöker Upolu, landets näst största ö, under sina resor till Samoa. Här ligger huvudstaden Apia. Från staden tar du dig enkelt vidare till Samoas olika öar. Här finns också den fantastiska marknaden Maketi Fou, där man säljer tropiska frukter som får det att vattnas i munnen, färska skaldjur och andra lokala varor. I närheten ligger den lokala loppmarknaden där du kan handla kulturella souvenirer som kavaskålar, lava-lava-saronger, smycken och vävt hantverk. Följ den lokala seden och gå upp tidigt på morgonen, för att sedan ta siesta mitt på dagen innan du spelar lite fotboll med lokalinvånarna. Kanske vill du också prova på kirikiti, Samoas variant av kricket. Efteråt kan du återhämta dig med lokalt öl på en av Apias pubar eller restauranger. Smaka gärna på lite kava. Denna traditionella polynesiska dryck har en kraftigt lugnande effekt, så tänk på hur mycket du får i dig.

Utforska gärna Upolus östkust, med vackra Lalomanus strand eller öns sydkust där du hittar palmdungar och fina Salamumus strand som har härliga surfvågor. Bege dig inåt landet för att besöka Lake Lanoto’o nationalpark, Sopoagas vattenfall och de fantastiska regnskogarna i O Le Pupu-Pue nationalpark, där det finns gott om vandringsleder och stråk för fågelskådning.

Savai’i är den tredje största ön i Polynesien. Vandra genom skogarna på ön fram till dundrande vattenfall, berget Matavanu och Saleaula lavafält. Vattensprutande blåshål, vitsandade stränder och fridfulla laguner ligger utspridda längs Savai’is kust. Bo gärna i en fale, en traditionell samoansk hydda med välvt tak och lösa jalusier om du vill få lite avskildhet, eller på en lyxig resort alldeles vid stranden.

Till Samoa tar du dig med flyg via Faleolos internationella flygplats eller Fagali’is flygplats. Sedan tar du dig vidare med båt till andra polynesiska öar. Det finns gott om lokalbussar och taxibilar på huvudöarna, men bussarna går inte enligt någon särskild tidtabell. Samoas torra säsong infaller mellan maj och oktober. Då arrangeras också de flesta av landets festivaler.

Populära städer i Samoa

Apia presenterar skyltar, gatuliv och en stad
Apia
Avkoppling, Öar och Kultur
Huvudstaden i Samoa är en liten stad som är känd för sitt färgstarka torg, sina souvenirer och sina lugna och gästvänliga invånare.
Salelologa som inkluderar interiörer, mat och marknader
Salelologa
Färjor och båtar, Simning och Avkoppling
Handla unika souvenirer från Samoa på torget i Salelologa, njut av en traditionell lunch och bege dig sedan till de vackra sandstränderna och regnskogen på Savai’i.
Lalomanu
Lalomanu
Utsikt mot stranden, Familjevänlig och Öar
Dra dig undan till avslappnande Lalomanu! Upplev stränderna, utsikten över öarna och det lokala köket.
Matautu
Matautu
Utsikt mot stranden, Trevliga människor och Snorkling
Åk till avslappnande Matautu och upplev stränder, snorkling och barer.
Salamumu
Salamumu
Trevliga människor, Snorkling och Utsikt mot stranden
Utforska avskilda Salamumu: snorkling, stränder, kultur och mycket mer!
Vaitele
Vaitele
Shopping, Trevliga människor och Golf
Upplev Vaitele: golf, utsikt över vackra öar och mycket mer!

Samoa

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: