Aragon

Spanien
Zaragoza
Flyg iväg på en resa till Aragonien och utforska nordöstra Spanien. Här finns mängder av underbar arkitektur, aktiviteter och härlig mat.

Du som bokar paketresor till Aragonien kan njuta av fantastisk natur och kultur i det forna kungadömet. Här står bland annat kyrkor och palats som influerats av islamisk konst. Om du vill ha en aktiv paketresa till Aragonien väntar även berg, dalar, sjöar och skidorter.

Huvudstaden i området heter Zaragoza och ligger på flodbanken intill Ebro. Det är den perfekta utgångspunkten för din upptäcktsfärd. Den gamla staden har formats av många olika civilisationer, däribland iberierna, romarna och morerna. Dessa folkgrupper lämnade tydliga spår i de monument och arkitekturstilar de lämnade efter sig.

Under resor till Aragonien är det trevligt att gå till Basilica of el Pilar - en monumental barockbyggnad som imponerar på de flesta. Endast några fotsteg härifrån ligger 1100-talskyrkan Catedral del Salvador de Zaragoza. Därefter kan du gå till Aljafería, alltså den moriska kungaborgen från 1000-talet. Sedan kan du åka tillbaka till samtiden och njuta av trendiga tapasrätter i området El Tubo. För dig som kommer hit med barn är det jättelika akvariet Acuario de Zaragoza ett måste. Här forsar vattenfall ut från fasaden och du kan se arter från fem av världens största floder.

Håll utkik efter mudéjarstil om du är intresserad av arkitektur som följer islamisk tradition. Byggnadsverken utfördes främst för kristna beställare, i allmänhet under 1300–1500-talen. När du utforskar regionen kan du åka till Santa María de Mediavillal i Turuel. Du får inte heller missa kyrkan Santa Tecla i Cervera de la Cañada.

Omkring Aragoniens städer och byar sträcker sig ett oerhört naturskönt område. Dra på dig vandringskänglorna och ge dig ut vid dalgångarna i Aragües del Puerto-Jasa och nationalparken Ordesa y Monte Perdido. Klättra upp till klippformationerna Mallos de Riglos eller åk till skidresorterna Candanchú och Astún.

Det finns oändligt med saker att upptäcka under din paketresa till Aragonien. Städer och byar har goda kommunikationer till resten av landet, både med buss och tåg. Res till Zaragozas internationella flygplats och utforska alla ljuvliga platser den här regionen har att erbjuda.

Populära städer i Aragon

Zaragoza som visar en stad, ett slott och historisk arkitektur
Zaragoza
Katedraler, Historisk och Kyrkor
Kan du inte få nog av katedraler, historia och kaféer? Kom iväg till Zaragoza!

Saker att besöka

  • Basilica de Nuestra Senora del Pilar
  • Plaza del Pilar
  • Palacio de la Aljafería
Jaca
Jaca
Historisk, Span och Avskilt
Upplev avskilda Jaca: monument, kultur, konst och mycket mer!

Saker att besöka

  • Katedralen i Jaca
  • Ciudadela
Formigal skidort som inkluderar snö och berg såväl som en liten grupp av människor
Sallent de Gallego
Trevliga människor, Skidåkning och Span
Åk till Sallent de Gallego och upplev skidåkning, äventyr och krogar.

Saker att besöka

  • Formigal skidort
Benasque
Benasque
Restauranger, Skidåkning och Naturparker
Åk till Benasque och upplev skidåkning, parker och krogar.
Teruel
Teruel
Historisk, Katedraler och Kyrkor
Kom iväg till Teruel! Upplev katedralen, museerna och de världsarvslistade platserna.
Barbastro
Barbastro
Katedraler, Promenad och Trädgårdar
Utforska Barbastro: katedralen, trädgårdar, slott och mycket mer!