Åre

Reseguide
Åre som visar snö, en solnedgång och en å eller flod

Åre är ett av Sveriges populäraste skidresmål, och det är inte att undra på. Här finns både suverän skidåkning och mycket att göra även utanför backen.

Om du bokar en resa till Åre lär du inte bli besviken. Orten lockar flera hundra tusen besökare varje år, både från Sverige och utlandet och beskrivs av många som den enda skidort i Sverige som kan jämföras med Alperna. De flesta kommer förstås hit för skidåkningen som bland annat erbjuder både Sveriges högsta fallhöjd (890 m) och högst belägna åkhöjd (1 274 m över havet).

Åre är Sveriges äldsta skidområde och fick redan på 1700-talet en del turister. Det första hotellet öppnade i slutet av 1800-talet och Åre bergbana blev klar 1910. Området har genom åren anordnat en rad olika vintersportsevenemang och består numera av fyra byar som är uppdelade i två lift-/pistsystem. Byarna har lite olika inriktning: Åre By är ett allsidigt område som även har ortens mest utmanande skidåkning, medan Åre Björnen är mindre och mer inriktad på barnfamiljer samt nybörjare.

Om du kommer till Åre på vintern ägnar du säkert merparten av dagen åt skidåkning. Ett måste är att ta sig upp på Åreskutan med en utsikt som får dig att tappa andan. Utöver utförsåkning kan Åre erbjuda längdåkning samt en rad olika aktiviteter som hundspann, snöskoter och zipline. Värm dig sedan med en bit mat på någon av ortens restauranger, t.ex. mysiga Buustamons Fjällgård i en gedigen stuga mitt i backen – på kvällen kan du åka bandvagn upp.

Om du vill ägna dig åt något annat en dag finns till exempel Holiday Club Upplevelsebad & Saunaworld, eller så kan du göra en utflykt till mäktiga Tännforsen, ett av Sveriges största vattenfall. Dessutom finns härlig after ski och förvånansvärt bra shopping.

Om ditt besök är under sommaren har Åre också mycket att erbjuda. Då finns aktiviteter som vandring, ridning, vattensporter och andra äventyr.

En resa till Åre är en riktig klassiker bland svenska skidresmål, vilket inte är konstigt med tanke på att det är den enda orten i Sverige som kan jämföras med Alperna. Med de mysiga restaurangerna, spaanläggningarna, shoppingen och åretruntaktiviteterna finns något för alla. Så varför inte fly undan vardagen och boka in en weekendresa till Åre?

Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
3.5 out of 5
Arestrand, Åre, Jamtland
Full återbetalning
Priset är 1 288 kr per natt mellan 3 okt. och 3 okt.
Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Åre ligger fem minuters promenad från Are Ski Resort, Åre strand och Åre gamla kyrka. Åre kabinbana och Tottskogen ...
3.9/5Very Good! (755 recensioner)
Bra hotell för barnfamiljer
"Fräscht hotell med bra rum och stora sociala ytor. Riktigt bra bad och bastu. Perfekt boende för familjer. Kanske inte världens roligaste bar och restaurang men sånt finns det gott om i närheten."

Recension från 23 maj 2021

Holiday Club Åre
Copperhill Mountain Lodge
Copperhill Mountain Lodge
4 out of 5
Åre Björnen, Åre
Priset är 2 100 kr per natt mellan 8 okt. och 8 okt.
Detta hotell i Åre erbjuder ski-in/ski-out och ligger i bergen, nära vinteraktiviteter som längdskidåkning och kälkåkning, samt mindre än 3 km från Are Ski Resort ...
4.5/5Wonderful! (157 recensioner)
Rofylld weekend
"Stora lokaler med snygg interiör. Rummen hade sköna sängar och fin utsikt. Bra service hos all personal."

Recension från 15 feb. 2021

Copperhill Mountain Lodge
Åre Torg Hotell
Åre Torg Hotell
3 out of 5
Kabinbanevägen 22, Åre, Jämtlands län
Priset är 990 kr per natt mellan 3 okt. och 3 okt.
Detta hotell nära stranden ligger nära Are Ski Resort och Åre kabinbana. Åre gamla kyrka och Åre strand ligger också tio minuter härifrån. Åre station ligger ...
4.1/5Very Good! (100 recensioner)
Vistelse Åre torg hotell
"Överlag bra, god frukost och bra bastu. Dock ganska små rum och väldigt mörkt, inga fönster på rummen och receptionen var inte alltid bemannad."

Recension från 13 apr. 2021

Åre Torg Hotell
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Åre Travel - Center
Åre Travel - Center
3.5 out of 5
Stationsvägen 18, Åre
Denna familjevänliga lägenhet ligger på the Strip i Åre, endast fem minuters promenad från Are Ski Resort, Åre kabinbana och Åre gamla kyrka. Åre strand ligger ...
4.4/5Excellent! (90 recensioner)
Åre centrum
"Bra boende centralt. Bra utrustning i kök. Slammer från entrékorridor hördes mycket genom ytterdörr."

Recension från 9 apr. 2021

Åre Travel - Center
Holiday Club Åre Apartments
Holiday Club Åre Apartments
3.5 out of 5
Åre Strand, Åre
Detta lägenhetshotell med spa i Åre ligger tio minuters promenad från Åre strand, Åre gamla kyrka och Are Ski Resort. Åre kabinbana och Tottskogen ligger också ...
4.7/5Exceptional! (16 recensioner)
Superbra!
"Toppenstuga med bra bekvämligheter och mysigt läge. Smidigt med egen parkering precis framför stugan. Kommer absolut bo här igen om vi kommer tillbaka till Åre!"

Recension från 21 juni 2021

Holiday Club Åre Apartments
Åre Travel – Tottbacken Peak Performance Mountain House
Åre Travel – Tottbacken Peak Performance Mountain House
3.5 out of 5
10 Tottbacken, Åre, Jämtlands län
Denna lägenhet med ski-in/ski-out ligger i bergen i Åre, nära vinteraktiviteter som längdskidåkning och snöskovandring samt en kvarts promenad från Are Ski Resort ...
Åre Travel – Tottbacken Peak Performance Mountain House
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Åre

Städer nära Åre