Åre

Reseguide
Åre som visar snö, en solnedgång och en å eller flod

Åre är ett av Sveriges populäraste skidresmål, och det är inte att undra på. Här finns både suverän skidåkning och mycket att göra även utanför backen.

Om du bokar en resa till Åre lär du inte bli besviken. Orten lockar flera hundra tusen besökare varje år, både från Sverige och utlandet och beskrivs av många som den enda skidort i Sverige som kan jämföras med Alperna. De flesta kommer förstås hit för skidåkningen som bland annat erbjuder både Sveriges högsta fallhöjd (890 m) och högst belägna åkhöjd (1 274 m över havet).

Åre är Sveriges äldsta skidområde och fick redan på 1700-talet en del turister. Det första hotellet öppnade i slutet av 1800-talet och Åre bergbana blev klar 1910. Området har genom åren anordnat en rad olika vintersportsevenemang och består numera av fyra byar som är uppdelade i två lift-/pistsystem. Byarna har lite olika inriktning: Åre By är ett allsidigt område som även har ortens mest utmanande skidåkning, medan Åre Björnen är mindre och mer inriktad på barnfamiljer samt nybörjare.

Om du kommer till Åre på vintern ägnar du säkert merparten av dagen åt skidåkning. Ett måste är att ta sig upp på Åreskutan med en utsikt som får dig att tappa andan. Utöver utförsåkning kan Åre erbjuda längdåkning samt en rad olika aktiviteter som hundspann, snöskoter och zipline. Värm dig sedan med en bit mat på någon av ortens restauranger, t.ex. mysiga Buustamons Fjällgård i en gedigen stuga mitt i backen – på kvällen kan du åka bandvagn upp.

Om du vill ägna dig åt något annat en dag finns till exempel Holiday Club Upplevelsebad & Saunaworld, eller så kan du göra en utflykt till mäktiga Tännforsen, ett av Sveriges största vattenfall. Dessutom finns härlig after ski och förvånansvärt bra shopping.

Om ditt besök är under sommaren har Åre också mycket att erbjuda. Då finns aktiviteter som vandring, ridning, vattensporter och andra äventyr.

En resa till Åre är en riktig klassiker bland svenska skidresmål, vilket inte är konstigt med tanke på att det är den enda orten i Sverige som kan jämföras med Alperna. Med de mysiga restaurangerna, spaanläggningarna, shoppingen och åretruntaktiviteterna finns något för alla. Så varför inte fly undan vardagen och boka in en weekendresa till Åre?

Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
3.5 out of 5
Arestrand, Åre, Jamtland
Priset är 1 480 kr per natt mellan 16 dec. och 16 dec.
Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Åre ligger fem minuters promenad från Are Ski Resort, Åre strand och Åre gamla kyrka. Åre kabinbana och Tottskogen ...
4/5 Very Good! (794 recensioner)
"Perfekt hotell för en barnfamilj, toppen att ha tillgång till badanläggning och gym. Utmärkt service med bra tips på utflykter och restauranger."

Recension från 24 aug. 2021

Holiday Club Åre
Hotell Fjällgården Ski-In Ski-Out
Hotell Fjällgården Ski-In Ski-Out
3.5 out of 5
Fjällgårdsvägen 35, Åre
Priset är 995 kr per natt mellan 8 dec. och 8 dec.
Detta hotell i Åre erbjuder ski-in/ski-out och ligger i bergen, en kvarts promenad från Are Ski Resort, Tottskogen och Åre kabinbana. Åre strand och Åre gamla ...
4.3/5 Excellent! (498 recensioner)
Mysigt
"Hotellet låg halvvägs upp i backen med en underbar utsikt. Tyvärr var det regnigt, så man såg inte toppen på Åreskutan. Det gick en bergbana direkt ner till torget. Hotellet är gammalt och mysigt inrett. Rummen var små men fina. Frukosten hade allt man kunde önska sig. Trevlig personal."

Recension från 25 aug. 2021

Hotell Fjällgården Ski-In Ski-Out
Copperhill Mountain Lodge
Copperhill Mountain Lodge
4 out of 5
Åre Björnen, Åre
Priset är 3 195 kr per natt mellan 17 dec. och 17 dec.
Detta hotell i Åre erbjuder ski-in/ski-out och ligger i bergen, nära vinteraktiviteter som längdskidåkning och kälkåkning, samt mindre än 3 km från Are Ski Resort ...
4.5/5 Wonderful! (179 recensioner)
Min 70 års dag !
"Bra boende och en fantastisk utsikt! Vi bodde bara en natt så vi han inte använda alla bekvämligher mm. som finns !"

Recension från 17 aug. 2021

Copperhill Mountain Lodge
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Holiday Club Åre Apartments
Holiday Club Åre Apartments
3.5 out of 5
Åre Strand, Åre
Detta lägenhetshotell med spa i Åre ligger 0,3 km från Åre strand och 0,7 km från Are Ski Resort. Åre gamla kyrka och Åre kabinbana ligger också en kvarts promenad ...
4.5/5 Wonderful! (25 recensioner)
Fantastisk lägenhet i Åre
"En helt underbar lägenhet med utsikt över sjön och fjällen. Härligt med bastu i lägenheten. Sköna sängar. Tyst och fint läge. Nära till allt. Rekommenderas som boende."

Recension från 16 aug. 2021

Holiday Club Åre Apartments
Åre Travel - Center
Åre Travel - Center
3.5 out of 5
Stationsvägen 18, Åre
Denna familjevänliga lägenhet ligger på huvudgatan i Åre, endast fem minuters promenad från Are Ski Resort, Åre kabinbana och Åre gamla kyrka. Åre strand ligger ...
4.4/5 Excellent! (91 recensioner)
Åre centrum
"Bra boende centralt. Bra utrustning i kök. Slammer från entrékorridor hördes mycket genom ytterdörr."

Recension från 9 apr. 2021

Åre Travel - Center
Exclusive extended weekend in Åre, Sweden
Exclusive extended weekend in Åre, Sweden
BJÖRNEN COPPERHILL 22, 837 52 Åre, Åre, Jämtlands län
Denna semesterbostad i Åre ligger 0,1 km från Are Ski Resort och 2 km från Åre Björnen. Baksidan och Fröå Gruva ligger också mindre än en mil härifrån.
Exclusive extended weekend in Åre, Sweden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Åre

Städer nära Åre