Baden-Wuerttemberg

Tyskland
Baden-Wuerttemberg

På din weekendresa till Baden-Wuerttemberg kan du utforska en ständigt grön skog, besöka slott i en levande stad och stanna till vid en känd europeisk temapark.

Baden-Wuerttemberg är Tysklands tredje största delstat. Delstaten är känd för sina kontraster med vidsträckta skogsbeklädda berg, stora sjöar och romantiska städer. Här finns flera hälsospan i avlägset belägna områden och flera historiska byar och städer. Din resa till Baden-Wuerttemberg är inte komplett utan ett besök på ett av Tysklands äldsta universitet. Roa dig med utomhusaktiviteter i natursköna vildmarksområden.

Schwarzwald är en av de mest kända platserna i Baden-Wuerttemberg. Runtom i den massiva skogsbeklädda bergskedjan finns pittoreska utflyktsvägar, små spastäder och skidorter. Stanna till vid södra Schwarzwalds naturpark för lite utomhusaktiviteter, t.ex. mountainbikecykling, vandring, bergsklättring, fiske och båtturer. I skogen finns även sjöar med tillhörande små samhällen, bland andra Schluchsee och Titisee.

Besök Stuttgart på din resa till Baden-Wuerttemberg och se de vackra historiska byggnaderna i centrum. Stuttgart är Baden-Wuerttembergs huvudstad och största stad. Här finns imponerande slott, vackra trädgårdar, konstgallerier och museum. Upptäck Schloss Solitude, ett rokokoslott från 1700-talet som ligger i distriktet Stuttgart-West. I staden finns även en fascinerande zoologisk-botanisk trädgård som heter Wilhelma.

Heidelberg är en romantisk stad i Baden-Wuerttemberg. Här kan du vandra genom den förtjusande gamla staden i barock stil eller utforska de historiska ruinerna efter Heidelbergs slott. Slottsruinen ligger på berget Königstuhls norra sluttning och går att se från gamla staden i Heidelberg. Den underbara staden har varit hem åt många konstnärer, intellektuella och akademiker, bland annat poeten, romanförfattaren och dramatikern Joseph von Eichendorff.

Europa-Park är en av Europas största temaparker. Den populära attraktionen ligger i staden Rust i Baden-Wuerttemberg. Roa dig med bland annat berg-och-dalbanor, vattenrutschkanor i hög fart och gokart under din weekend i Baden-Wuerttemberg. Parken har lockande områden för barn och temaområden med europeiska länder.

Delstaten Baden-Wuerttemberg ligger i södra Tyskland. Du kan bo på resort eller i sjönära städer och spastäder i Schwarzwald, eller så kan du hitta boende i de större städerna Heidelberg och Stuttgart. Andra populära städer i Baden-Wuerttemberg är bland andra Mannheim, Freiburg och Karlsruhe.

Resor till Baden-Wuerttemberg präglas av vidsträckta, ständigt gröna skogar, livliga och romantiska städer, utomordentliga skidorter och hälsospan.

Populära städer i Baden-Wuerttemberg

Esslingen som visar al fresco-restauranger och en å eller flod
Stuttgart
Shopping, Museer och Affärsresor
Denna tyska stad erbjuder sina besökare äventyr i vildmarken, teater i världsklass, museer och gallerier samt en blomstrande mat- och vinkultur.

Saker att besöka

  • Mercedes Benz Museum
  • Wilhelma Zoo
  • Mercedes-Benz Arena
Constance som inkluderar en stad och en å eller flod
Konstanz
Sjöar, Turer och Romantiskt
På en weekend i Konstanz får du en blandning av kultur och avslappning. Den här lilla staden vid Bodensjön välkomnar sina besökare med fantastiska vyer över Alperna, en historisk gammal stad och ett stort utbud av friluftsaktiviteter.

Saker att besöka

  • Mainau-ön
  • Constance hamn
Friedrichshafen som visar en marina, gatuliv och en färja
Friedrichshafen
Sjöar, Museer och Kyrkor
Boka din resa till Friedrichshafen för att utforska pittoreska omgivningar vid Bodensjöns norra kust, med perfekt läge för utflykter till Schweiz och Österrike.

Saker att besöka

  • Bodenseepromenaden
Schwäbisch Hall
Schwäbisch Hall
Katedraler, Kyrkor och Historisk
Schwäbisch Hall kallar! Upptäck historiska sevärdheter, kyrkor, teatrar och mycket mer.
Wertheim
Wertheim
Öl, Slott och Festivaler
Wertheim kallar! Upptäck öl, slott, museer och mycket mer.
Baden-Wuerttemberg
Tuebingen
Historisk, Utsikt mot floden och Slott
Fly undan till Tuebingen! Upplev historiska sevärdheter, flodstranden och skog.