TysklandEuropa

Vår europeiska granne i söder har mer att erbjuda än bara bratwurst och öl. Upptäck kosmopolitiska städer, vingårdar i vackra landskap, pittoresk kust och en fascinerande historia när du bokar din resa till Tyskland.

I Tyskland blandas fascinerande historia med moderna stadslandskap. Det är ett imponerande land med en nyskapande anda men samtidigt stor respekt för det förflutna. Traditionerna lever vidare i de storslagna tyska Alperna, där öl flödar som vatten.

Pittoreska floder slingrar sig fram genom historiska och kommersiella städer. Du kan provsmaka utsökta viner vid Rhens flodbank, upptäck Berlins alla kulturattraktioner, utforska Bayerns snötäckta Alper eller ta in Östersjöns vackra kustlandskap i norr.

Berlin har en fascinerande historia bakom sig och är ett utmärkt val för en cityweekend i Tyskland. Du kan besöka vackra och historiska museer på Museumsinsel, hedra krigets offer vid Förintelsemonumentet och strosa längsmed floden Sprees utomhusgalleri East Side Gallery, som består av rester av Berlinmuren. Ta dig till nya höjder i tv-tornet Fernsehturm för att beundra panoramautsikten över stadens omgivningar. Om du tycker om klassisk musik får du inte missa att ta dig till Berliner Philharmonie för en föreställning.

Kosmopolitiska Hamburg är en vibrerande hamnstad som ständigt lockar besökare att komma tillbaka. I Köln kan du beundra storslagen romansk arkitektur och en vacker katedral. Många bokar sina resor till Tyskland för att se den imponerande medeltidsarkitekturen och det pulserande nattlivet i landets storstäder. Köp en bratwurst från en gatuförsäljare och öppna en pilsner innan du ger dig ut för att dansa på klubb, spela biljard eller se en fotbollsmatch.

Tysklands nordkust vid Östersjön lämpar sig alldeles utmärkt för en semester vid havet. Här kan du till exempel besöka den natursköna ön Rügen.

Längre söderut ligger Bayern, där du hittar Oktoberfest, snötäckta bergskedjor, lederhosen och den vidsträckta skogen Schwarzwald. Är du ute efter en skidresa till Tyskland kan du med fördel besöka München. Den Romantiska vägen går förbi vackra slott och historiska byar, så det passar utmärkt för en weekendresa till Tyskland. Upptäck vad Rhendalen har att erbjuda med en vinresa till Tysklands främsta vinregion.

Tyskland har internationella flygplatser i flera städer, som Frankfurt, München, Düsseldorf och Berlin. Landets järnvägssystem är även ett utmärkt sätt att utforska olika regioner och städer, men det går lika bra att ge sig ut med bilen på Tysklands välkända Autobahn. Tyskland bjuder på ett varierat klimat, men somrarna är generellt varma och under de torra vintrarna är det vanligt med snöfall.

Populära städer i Tyskland

Friedrichstrasse presenterar utomhuskonst
Berlin
Shopping, Museum och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Zoologischer Garten
  Zoologischer Garten
 • Potsdamer Platz
  Potsdamer Platz
 • Kejsar Wilhelms minneskyrka
  Kejsar Wilhelms minneskyrka
Miniatur Wunderland som visar interiörer och åkattraktioner
Hamburg
Restauranger, Shopping och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Miniatur Wunderland
  Miniatur Wunderland
 • Fiskmarknaden
  Fiskmarknaden
 • Hamburg Dungeon
  Hamburg Dungeon
München presenterar interiörer såväl som en man
München
Öl, Museum och Konst

…"

Saker att besöka

 • Marienplatz
  Marienplatz
 • Englischer Garten
  Englischer Garten
 • Hofbrauhaus
  Hofbrauhaus
Frankfurt som inkluderar utomhuskonst
Frankfurt
Affärsresor, Sport och Museum

…"

Saker att besöka

 • Alte Oper
  Alte Oper
 • Römerberg
  Römerberg
 • Römer
  Römer
Frauenkirche som inkluderar en stad
Dresden
Historisk, Shopping och Museum

…"

Saker att besöka

 • Semperoper
  Semperoper
 • Frauenkirche
  Frauenkirche
 • Dresdens slott
  Dresdens slott
Kölns katedral
Köln
Shopping, Katedral och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Kölns katedral
  Kölns katedral
 • Chokladmuseet
  Chokladmuseet
 • Alter Markt
  Alter Markt

Populära sevärdheter i Tyskland

Neuschwansteins slott
Bild av Neuschwansteins slott

Neuschwansteins slott

Kolla in Tannheimer Tal och Zugspitze - två av de populäraste sevärdheterna runt Neuschwansteins slott, som är känt för sina berg och utförsåkning.

Brandenburger Tor
Bild av Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Denna symbol över Tysklands enande är tillsammans med Triumfbågen i Paris ett av Europas mest ikoniska och känsloladdade monument.

Kölns katedral
Bild av Kölns katedral

Kölns katedral

Förundras över den gotiska arkitekturen och de tre vise männens relikskrin i en av världens största kyrkor.

Reichstag
Bild av Reichstag

Reichstag

Bränt av Hitler, bombat av britterna och stormat av ryssarna. Tysklands maktcentrum är återigen en symbol för ett förenat och progressivt Tyskland.

Hohenschwangaus slott
Bild av Hohenschwangaus slott

Hohenschwangaus slott

Kolla in Neuschwansteins slott och Tannheimer Tal - två av de populäraste sevärdheterna runt Hohenschwangaus slott, som är känt för sina berg och utförsåkning.

Linderhofs slott
Bild av Linderhofs slott

Linderhofs slott

Kolla in Garmisch-Partenkirchen (skidort) och Neuschwansteins slott - två av de populäraste sevärdheterna runt Linderhofs slott, som är känt för sina berg och utförsåkning.