Tyskland

Reseguide
Tyskland
Vår europeiska granne i söder har mer att erbjuda än bara bratwurst och öl. Upptäck kosmopolitiska städer, vingårdar i vackra landskap, pittoresk kust och en fascinerande historia när du bokar din resa till Tyskland.

I Tyskland blandas fascinerande historia med moderna stadslandskap. Det är ett imponerande land med en nyskapande anda men samtidigt stor respekt för det förflutna. Traditionerna lever vidare i de storslagna tyska Alperna, där öl flödar som vatten.

Pittoreska floder slingrar sig fram genom historiska och kommersiella städer. Du kan provsmaka utsökta viner vid Rhens flodbank, upptäck Berlins alla kulturattraktioner, utforska Bayerns snötäckta Alper eller ta in Östersjöns vackra kustlandskap i norr.

Berlin har en fascinerande historia bakom sig och är ett utmärkt val för en cityweekend i Tyskland. Du kan besöka vackra och historiska museer på Museumsinsel, hedra krigets offer vid Förintelsemonumentet och strosa längsmed floden Sprees utomhusgalleri East Side Gallery, som består av rester av Berlinmuren. Ta dig till nya höjder i tv-tornet Fernsehturm för att beundra panoramautsikten över stadens omgivningar. Om du tycker om klassisk musik får du inte missa att ta dig till Berliner Philharmonie för en föreställning.

Kosmopolitiska Hamburg är en vibrerande hamnstad som ständigt lockar besökare att komma tillbaka. I Köln kan du beundra storslagen romansk arkitektur och en vacker katedral. Många bokar sina resor till Tyskland för att se den imponerande medeltidsarkitekturen och det pulserande nattlivet i landets storstäder. Köp en bratwurst från en gatuförsäljare och öppna en pilsner innan du ger dig ut för att dansa på klubb, spela biljard eller se en fotbollsmatch.

Tysklands nordkust vid Östersjön lämpar sig alldeles utmärkt för en semester vid havet. Här kan du till exempel besöka den natursköna ön Rügen.

Längre söderut ligger Bayern, där du hittar Oktoberfest, snötäckta bergskedjor, lederhosen och den vidsträckta skogen Schwarzwald. Är du ute efter en skidresa till Tyskland kan du med fördel besöka München. Den Romantiska vägen går förbi vackra slott och historiska byar, så det passar utmärkt för en weekendresa till Tyskland. Upptäck vad Rhendalen har att erbjuda med en vinresa till Tysklands främsta vinregion.

Tyskland har internationella flygplatser i flera städer, som Frankfurt, München, Düsseldorf och Berlin. Landets järnvägssystem är även ett utmärkt sätt att utforska olika regioner och städer, men det går lika bra att ge sig ut med bilen på Tysklands välkända Autobahn. Tyskland bjuder på ett varierat klimat, men somrarna är generellt varma och under de torra vintrarna är det vanligt med snöfall.

Populära städer i Tyskland

Museumsinsel som visar gatuliv och en stad
Berlin
Shopping, Museer och Affärsresor
Berlin var en gång mest känd för muren som delade staden i två delar, men är i dag en återförenad, modern stad känd för dess arkitektur, museer och festivaler.

Saker att besöka

 • Zoo Berlin
 • Checkpoint Charlie
 • Potsdamer Platz
Hamburg presenterar en å eller flod, en marina och en stad
Hamburg
Restauranger, Shopping och Affärsresor
Denna moderna hamnstad är känd för sina maritima traditioner, konstgallerier och ombyggda lagerdistrikt som är fulla av restauranger, barer och boutiquer.

Saker att besöka

 • Miniatur Wunderland
 • Elbphilharmonie
 • Fiskmarknaden
München
München
Öl, Museer och Konst
Bayerns huvudstad är en modern stad med traditionell charm och allt från mysiga ölhallar och glittrande palats till vidsträckta trädgårdar och toppmoderna museer.

Saker att besöka

 • Hofbrauhaus
 • Deutsches Museum
 • BMW World
Frankfurt
Frankfurt
Affärsresor, Sport och Museer
Tysklands enda skyskrapor hittar vi i Frankfurt, Europas ekonomiska huvudstad, som även är känd för sitt söta äppelvin och några av landets bästa museer.

Saker att besöka

 • Deutsche Bank Park
 • Frankfurt Christmas Market
 • Congress Center Messe Frankfurt
Hohenzollern-bron presenterar en å eller flod, en bro och en kyrka eller katedral
Köln
Shopping, Katedraler och Affärsresor
Upptäck atmosfären i denna liberala och gästvänliga stad, som nu är centrum för konst och kultur i Tysklands Rhenland.

Saker att besöka

 • Kölns katedral
 • Chokladmuseet
 • Alter Markt
Dresden som visar ett torg
Dresden
Historisk, Shopping och Museer
Denna fint återuppbyggda tyska stad charmar dig med sin historia, kultur och sitt gatulandskap. Upptäck stadens arkitektur, livliga festivaler och idylliska flod.

Saker att besöka

 • Semperoper
 • Frauenkirche
 • Zwingerpalatset

Populära sevärdheter att besöka

Tyskland

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: