Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Tyskland

Reseguide
Petrikirche som visar en hamn eller havsbukt och en stad

Vår europeiska granne i söder har mer att erbjuda än bara bratwurst och öl. Upptäck kosmopolitiska städer, vingårdar i vackra landskap, pittoresk kust och en fascinerande historia när du bokar din resa till Tyskland.

I Tyskland blandas fascinerande historia med moderna stadslandskap. Det är ett imponerande land med en nyskapande anda men samtidigt stor respekt för det förflutna. Traditionerna lever vidare i de storslagna tyska Alperna, där öl flödar som vatten.

Pittoreska floder slingrar sig fram genom historiska och kommersiella städer. Du kan provsmaka utsökta viner vid Rhens flodbank, upptäck Berlins alla kulturattraktioner, utforska Bayerns snötäckta Alper eller ta in Östersjöns vackra kustlandskap i norr.

Berlin har en fascinerande historia bakom sig och är ett utmärkt val för en cityweekend i Tyskland. Du kan besöka vackra och historiska museer på Museumsinsel, hedra krigets offer vid Förintelsemonumentet och strosa längsmed floden Sprees utomhusgalleri East Side Gallery, som består av rester av Berlinmuren. Ta dig till nya höjder i tv-tornet Fernsehturm för att beundra panoramautsikten över stadens omgivningar. Om du tycker om klassisk musik får du inte missa att ta dig till Berliner Philharmonie för en föreställning.

Kosmopolitiska Hamburg är en vibrerande hamnstad som ständigt lockar besökare att komma tillbaka. I Köln kan du beundra storslagen romansk arkitektur och en vacker katedral. Många bokar sina resor till Tyskland för att se den imponerande medeltidsarkitekturen och det pulserande nattlivet i landets storstäder. Köp en bratwurst från en gatuförsäljare och öppna en pilsner innan du ger dig ut för att dansa på klubb, spela biljard eller se en fotbollsmatch.

Tysklands nordkust vid Östersjön lämpar sig alldeles utmärkt för en semester vid havet. Här kan du till exempel besöka den natursköna ön Rügen.

Längre söderut ligger Bayern, där du hittar Oktoberfest, snötäckta bergskedjor, lederhosen och den vidsträckta skogen Schwarzwald. Är du ute efter en skidresa till Tyskland kan du med fördel besöka München. Den Romantiska vägen går förbi vackra slott och historiska byar, så det passar utmärkt för en weekendresa till Tyskland. Upptäck vad Rhendalen har att erbjuda med en vinresa till Tysklands främsta vinregion.

Tyskland har internationella flygplatser i flera städer, som Frankfurt, München, Düsseldorf och Berlin. Landets järnvägssystem är även ett utmärkt sätt att utforska olika regioner och städer, men det går lika bra att ge sig ut med bilen på Tysklands välkända Autobahn. Tyskland bjuder på ett varierat klimat, men somrarna är generellt varma och under de torra vintrarna är det vanligt med snöfall.

Populära städer i Tyskland

Museumsinsel som visar gatuliv och en stad
Berlin
Shopping, Museum och Affärsresor
Berlin var en gång mest känd för muren som delade staden i två delar, men är i dag en återförenad, modern stad känd för dess arkitektur, museer och festivaler.

Saker att besöka

 • Olympiastadion
 • Kejsar Wilhelms minneskyrka
 • Potsdamer Platz
Berlin presenterar en stad, gatuliv och en skyskrapa
Berlin
Shopping, Museum och Affärsresor
Utforska Berlin: museer, arkitektur, teatrar och mycket mer!

Saker att besöka

 • Olympiastadion
 • Kejsar Wilhelms minneskyrka
 • Potsdamer Platz
Hamburg presenterar en å eller flod, en marina och en stad
Hamburg
Restauranger, Shopping och Affärsresor
Denna moderna hamnstad är känd för sina maritima traditioner, konstgallerier och ombyggda lagerdistrikt som är fulla av restauranger, barer och boutiquer.

Saker att besöka

 • Miniatur Wunderland
 • Fiskmarknaden
 • Hamburg Dungeon
Hamburg presenterar nattliv
Hamburg
Restauranger, Shopping och Affärsresor
Hamburg väntar: museer, teatrar, kyrkor och mycket mer!

Saker att besöka

 • Miniatur Wunderland
 • Fiskmarknaden
 • Hamburg Dungeon
München
München
Öl, Affärsresor och Museum
Bayerns huvudstad är en modern stad med traditionell charm och allt från mysiga ölhallar och glittrande palats till vidsträckta trädgårdar och toppmoderna museer.

Saker att besöka

 • Marienplatz
 • Hofbrauhaus
 • Olympiastadion
Dresden som visar ett torg
Dresden
Shopping, Museum och Affärsresor
Denna fint återuppbyggda tyska stad charmar dig med sin historia, kultur och sitt gatulandskap. Upptäck stadens arkitektur, livliga festivaler och idylliska flod.

Saker att besöka

 • Semperoper
 • Frauenkirche
 • Dresdens slott

Populära sevärdheter i Tyskland

Tyskland

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: