Bahamas

Reseguide
Cabbage Beach presenterar tropisk natur, en sandstrand och landskap
Skäm bort dig själv på ett hotell vid stranden, lek i vågorna, dansa till rytmen av oljefatstrummor och hänge dig åt öarnas lokala nöjesliv.

Med över 700 västindiska öar är en resa till Bahamas en tropisk drömresa där du kan hitta den perfekta stranden. Vita sandstränder och glittrande turkost vatten lockar besökare från hela världen. Huvudstaden, Nassau, är en fascinerande kulturell smältdegel där du kan dansa calypso, njuta av friterad krabba eller spela domino med de lokala invånarna. Bahamas passar bra för barnfamiljer, oavsett om ni vill koppla av på en lyxig resort eller utforska den kulturella delen av Nassau.

En gång i tiden var Bahamas ett tillhåll för pirater varför här finns en färgstark historia, något som ofta hamnar i skymundan av strandkulturen. Ägna tid åt att upptäcka det koloniala ursprung som präglat Nassau. Besök piratmuseet för att förstå hur piraterna i Västindien en gång levde och vilken betydelse engelsmännen hade för att få bort dem från området. Gå upp för drottningens trappa till Fort Fincastle och njuta av den milsvida utsikten från vattentornet.

På ön New Providence ligger Cable Beach, ett område som passar ypperligt för barn och som erbjuder många olika boendealternativ. På närliggande Paradise Island finns Cabbage Beach, som är en av Bahamas största turistorter och bland annat huserar det välkända Atlantis Resort. Här kan du tillbringa en hel dag i vattenparken Aquaventure eller på Atlantis Aquarium.

Det är lätt att utforska Bahamas med Nassau som bas. Många sevärdheter finns i den gamla delen av staden och dit kommer man till fots. Här finns bland annat Retreat National Park och nöjesområdet Arawak Cay, som är ett perfekt ställe för att smaka de lokala havsdelikatesser som Bahamas är känt för. Med buss kan du utforska andra delar av New Providence och Paradise Island och med färjor och hyrbåtar kan man ta sig till andra öar.

Ditt tropiska semesterparadis ligger endast 30 mil sydöst om Miami och du kan enkelt resa till Bahamas med flyg eller båt. Det finns många flyg hit under vintern, som är högsäsong, men under den stillsammare lågsäsongen kan du hitta mer prisvärda alternativ.

Populära städer i Bahamas

Nassau som inkluderar en marina, kryssning och tropisk natur
Nassau
Utsikt mot stranden, Öar och Utflykter
Simma i det turkosa havet och sola dig på den vita sanden i Bahamas huvudstad. Lär dig mer om den fascinerande historian som sträcker sig bortom stränderna under din resa till Nassau.

Saker att besöka

 • Cable Beach
 • National Art Gallery of the Bahamas
 • Queen's Staircase
Taino Beach presenterar kustutsikter och jetskiing
Freeport
Utsikt mot stranden, Restauranger och Shopping
Fly undan till avslappnande Freeport! Upplev stränder, krogar och snorkling.

Saker att besöka

 • Lucaya Beach
 • Port Lucaya Marketplace
 • Taino Beach
Atlantis Aquarium som visar en pool och havsdjur
Paradise Island
Utsikt mot stranden, Öar och Utflykter
Ön är mest känd för resorten Atlantis, men resor till Paradise Island passar alla som är ute efter att ha roligt på vackra stränder.

Saker att besöka

 • Cabbage Beach
 • Aquaventure
 • Versailles Gardens
Hope Town
Hope Town
Hamnar, Småbåtshamnar och Öar
Utforska avskilda Hope Town: utsikt över vackra öar, korallrev, stränder och mycket mer!

Saker att besöka

 • Tahiti Beach
 • Elbow Cay Lighthouse
Dunmore Town
Dunmore Town
Utsikt mot stranden, Öar och Hamnar
Utforska Dunmore Town: utsikt över vackra öar, stränder, vattenfall och mycket mer!

Saker att besöka

 • Pink Sand Beach
Alice Town
Alice Town
Öar, Utsikt mot stranden och Småbåtshamnar
Fly undan till Alice Town! Upplev småbåtshamnen, stränder och barer.

Bahamas

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: