Bandung

Reseguide
Bandung som inkluderar berg, en solnedgång och åkrar
Bandung kallades en gång i tiden för Javas Paris. Här finns vacker kolonialarkitektur och en levande konst- och kafékultur med bergsområdet Parahyangan som kuliss.

Satsa på en resa till Bandung och njut med alla dina sinnen. Titta in i några av Indonesiens finaste gallerier, särskilt de som visar upp konst och hantverk från det sundanesiska folket. Under resor till Bandung kan du äta kryddstarka, exotiska rätter från de många matvagnarna och restaurangerna och handla lokala varor på de färgstarka marknaderna. Vandra i den rena, svala luften uppe i de närliggande bergen och njut av ett härligt bad i en naturlig varm källa. Återvänd till staden och satsa på en livlig utekväll på stadens barer och pubar. 

Bandung är Indonesiens tredje största stad med en befolkning på omkring åtta miljoner människor. Stadens läge, 750 meter över havet, innebär att klimatet är svalare än i andra städer på Java. Det var kanske därför som nederländarna trivdes så bra här. De lämnade efter sig ett rikt kulturarv med kolonialarkitektur i Bandung. Villa Isola (Bumi Siliwangi), med sina fantastiska fontäner och trädgårdar, och Gedung Merdeka, platsen för den allra första Afrika-Asia-konferensen, är bara två exempel. 

Staden är känd som ett av Javas kulturnav och här stöter du på studenter, konstnärer och intellektuella på de många kaféerna, barerna och restaurangerna. Lokalinvånarna är mycket förtjusta i sin mat. Vart du än går i staden kommer du att känna lockande dofter från restauranger och matvagnar på gatan. För att vara säker på att få något gott att äta ska du bege dig till Burangang Street, där massor av olika matställen tävlar om din uppmärksamhet. Vill du shoppa fynd ska du satsa på Jalan Cihampelas, som även kallas för Jeans Street, där ligger det en lång rad outlet-butiker. 

Bandung är också en bra utgångspunkt om du vill utforska de omgivande bergen och vulkanerna. Åk på en dagsutflykt till bergsresorten Lembang och besök Sari Aters varma källor på vägen ner. Den två timmar långa vandringen uppför Tangkuban Prahu-vulkanen är en annan höjdpunkt. 

Lokalinvånarna tar sig runt med angkot, det vill säga små minibussar, men det enklaste sättet att ta sig runt i staden är med taxi. Eftersom Bandung är en så stor stad har den goda förbindelser med resten av landet både via vägar och med flyg. Staden är därför ett populärt weekendresmål för invånarna på Jakarta.

Var kan jag bo i Bandung?

ASTON Pasteur Hotel
ASTON Pasteur Hotel
4 out of 5
Jl. Dr. Djunjunan 162, Bandung, West Java, 40162
Priset är 485 kr per natt mellan 11 dec. och 12 dec.
485 kr
per natt
11 dec. - 12 dec.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Bandung. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (181 recensioner)
Så där...
"För mycket ljud, visst ligger det nära gatan men det låter alldeles förmycket. Luktade rök (cigaretter) på baren även den är inomhus och otrevlig. För lite stol runt poolen.."

Recension från 15 apr. 2019

ASTON Pasteur Hotel
Four Points By Sheraton Bandung
Four Points By Sheraton Bandung
4 out of 5
Jl Ir. H Juanda No 46, Bandung, West Java, 40115
Priset är 939 kr per natt mellan 11 dec. och 12 dec.
939 kr
per natt
11 dec. - 12 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Bandung. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar ...
4,5/5 Wonderful! (133 recensioner)
"We had a wonderful stay! We were here to visit some relatives. The breakfast each morning was great! There was a time in the evening where they accommodated our family to sit at the breakfast area just to visit and were able to order some dinner as if it were room service--that was highly appreciated! ..."

Recension från 4 apr. 2022

Four Points By Sheraton Bandung
Courtyard by Marriott Bandung Dago – CHSE Certified
Courtyard by Marriott Bandung Dago – CHSE Certified
4.5 out of 5
Jln. IR. H. Juanda 31-33, Bandung, West Java, 40116
Priset är 737 kr per natt mellan 11 dec. och 12 dec.
737 kr
per natt
11 dec. - 12 dec.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Bandung. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Wonderful! (76 recensioner)
"The staff at every level were fabulous! The Assistant Food and Beverage Manager and Rudy in the restaurant were excellent and made a difference to our stay there m! We will definitely recommend this hotel"

Recension från 3 okt. 2022

Courtyard by Marriott Bandung Dago – CHSE Certified
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Kuldesak Villas
Kuldesak Villas
3 out of 5
Jl. Cipedes Tengah no. 138 B, Bandung, 40163
Denna villa för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Bandung. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och barnpool. Våra gäster brukar ...
3,6/5 Good! (5 recensioner)
Comfortable to stay as a house
"just like a house. Staff is very friendly with smile. But water pressure in shower room is very low."

Recension från 11 mars 2020

Kuldesak Villas
Kencana Villa 7 Bedrooms with a Private Pool
Kencana Villa 7 Bedrooms with a Private Pool
3.5 out of 5
Jl. Bukit Kencana no 30, Bandung, West Java, 40135
Denna villa med golfbana har 3,5 stjärnor och ligger i Bandung. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och privata pooler. De populära sevärdheterna ...
Kencana Villa 7 Bedrooms with a Private Pool
The Suites Metro Apartment - King Property
The Suites Metro Apartment - King Property
2.5 out of 5
Jl. Soekarno Hatta, 698, The Suite Metro, Tower A (In Front of Alfa Express), Bandung, West Java, 40286
Denna lägenhet ligger i Bandung. Här har du tillgång till gratis wi-fi, terrass och trädgård. De populära sevärdheterna Metro Indah Mall och Bandung Supermall ...
3/5 (1 recension)
"The unit needs to be renovated and modernized. The television needs to be replaced. It needs fast wifi and Netflix. Terrible wifi speeds, No fan, loud noise will wake you up at 3am Everyday."

Recension från 2 nov. 2021

The Suites Metro Apartment - King Property
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Bandung