Bayonne

Reseguide
Bayonne

En weekendresa till Bayonne tar dig till Franska Baskiens väl bevarade huvudstad som ligger bara några mil från Biarritz och ger ett autentiskt smakprov på baskisk kultur.

En weekend i Bayonne ger dig möjlighet att se traditionella hus med röda tak längs med bergssidorna, köpa ost och kött på livliga marknader, och se på när lokalbefolkningen spelar pelota eller boule på de trädkantade torgen.

Bayonnes läge, fem kilometer inåt land från havet, gör att staden har kunnat behålla sin autentiska atmosfär och passar utmärkt för weekendresor. Största delen av gamla staden har bevarats så att det mesta av Bayonnes ursprungliga arkitektur fortfarande ser ut som den gjort i genom alla tider. På en promenad genom gatorna går du mellan höga korsvirkeshus med vita väggar, röda tak och grönmålade detaljer, vilket är färgerna på den baskiska flaggan.

Du kan lära dig om områdets historia genom ett besök på Musée Basque et de l’Histoire de Bayonne. På det här museet som ligger vid den smala floden Nives strand finns en återuppbyggd gård och en traditionell baskisk bostad. Under din resa till Bayonne kan du även besöka Cathédrale Sainte-Marie de Bayonne som ligger i närheten på en kulle i gamla staden. Katedralen har en fin gotisk fasad och höga spiror som har tornat över staden sedan 1500-talet och är ett perfekt inslag i ditt weekendpaket. Inuti den hittar du Chapelle Saint-Jérome där du kan beundra de vackra målade glasfönstren.

Ta en paus på ett av kaféerna längs floden Adour och provsmaka traditionell baskisk mat som färsk fisk och lammgryta. Vill du ha något sött bör du gå till L’Atelier du Chocolat. Här kan du se hur choklad tillverkas, provsmaka den och få reda på varför det fanns fler chokladmakare i Bayonne 1870 än det fanns i hela Schweiz.

Bayonne är en liten stad och det går utmärkt att ta sig runt till fots. Ta gärna en sväng runt de gamla befästningsverken. Murarna är nu övervuxna och överallt finns små parker.

Vintrarna i Bayonne är milda men kan vara våta. Resten av året får staden en hel del solsken. Under en resa till Bayonne på sommaren är det inte lika mycket folk här som det är i städerna vid havet, och Bayonne är alltid mycket lugnare på våren och hösten.

Hotel Villa KOEGUI Bayonne
Hotel Villa KOEGUI Bayonne
7 rue Frédéric Bastiat, Bayonne, 64100
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 084 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta hotell för affärsresenären ligger i Bayonne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten i ...
4,7/5 Exceptional! (84 recensioner)
"Lovely quiet location but walkable to all your needs . Train station 10 minutes away, buses in all directions. Shops and cafes 5 minutes away. Good standard of service from the staff."

Recension från 5 maj 2022

Hotel Villa KOEGUI Bayonne
Hôtel Côte Basque
Hôtel Côte Basque
2 out of 5
2, rue Maubec, Bayonne, Pyrenees-Atlantiques, 64100
Priset är 817 kr per natt mellan 8 juni och 9 juni
Detta hotell för affärsresenären ligger i Bayonne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om prisvärdheten ...
4/5 Very Good! (301 recensioner)
Great room, service and location
"Great room, really special. The service was excellent, and location great, just by the railway station."

Recension från 12 nov. 2021

Hôtel Côte Basque
OKKO Hotels Bayonne Centre
OKKO Hotels Bayonne Centre
4 out of 5
Boulevard du Bab, Bayonne, Aquitaine, 64100
Priset är 995 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Bayonne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Wonderful! (698 recensioner)
Fantastiskt
"Fantastiskt hotell, fräscht med vänlig personal :-) topp tre på min lista I will be back! Thanks Kristina"

Recension från 8 juli 2017

OKKO Hotels Bayonne Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Temporesidence Cathedrale
Temporesidence Cathedrale
4 out of 5
9 Place Montaut, Bayonne, Pyrenees-Atlantiques, 64100
Priset är 691 kr per natt mellan 20 maj och 21 maj
Detta boende för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Bayonne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, tvättmöjligheter och platt-tv. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (246 recensioner)
Fuskbygge
"Hotellet har ett bra läge och idén som dom har fungerar nästan. Med en reception på ett vanligt hotell brukar dom kunna ordna ifall man kommer tidigt. Här går inte det då de inte öppnar för än man enligt regler ska checka in. Det blir inte så mycket på mina villkor då. Lägenheten/rummet var bra planerat ..."

Recension från 3 juli 2014

Temporesidence Cathedrale
Duplex Typique Centre Bayonne
Duplex Typique Centre Bayonne
3 rue Pannecau, Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, 64100
Denna lägenhet ligger i Bayonne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, dator och biljardbord. De populära sevärdheterna Aquarium de Biarritz och Carreau des ...
Duplex Typique Centre Bayonne
T2 Neuf Dans un Éco-quartier à Bayonne
T2 Neuf Dans un Éco-quartier à Bayonne
Bayonne, Nouvelle-Aquitaine
Denna lägenhet med familjevänlig profil ligger i Bayonne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och grillar. De populära sevärdheterna L'atelier du ...
4/5 Very Good! (1 recension)
Séjour au calme
"L'appartement de 2 pièces est agréable. Situé dans la banlieue nord de Bayonne, il est situé dans une résidence calme style "chalets". Il est indispensable d'utiliser la voiture pour les courses, mais deux centres commerciaux sont proches. Bayonne Centre et ses attraits est à 5 ou 6 km."

Recension från 21 sep. 2021

T2 Neuf Dans un Éco-quartier à Bayonne
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Bayonne

Städer nära Bayonne