Frankrike

Reseguide
Frankrike
I Frankrike kan du välja mellan Medelhavets stränder, slalomåkning i Alperna, utsökta viner och ostar och några av världens mest älskade städer.

Oavsett om du är frankofil eller globetrotter erbjuder en semester i Frankrike något för alla. Utforska snötäckta berg, avkopplande stränder, sofistikerade städer, vinregioner, små bergsbyar och den lugna landsbygden.

Lättast är att ta ett flyg till huvudstaden Paris. När lamporna lyser upp Eiffeltornet, Champs-Élysées, Notre-Dame-katedralen och broarna över floden Seine är det lätt att se hur Paris har fått sitt smeknamn Ljusets stad. Besök berömda konstgallerier som Louvren, Musée d’Orsay och Musée de l’Orangerie.

De franska vinregionerna är välkända och några av dem, som Bourgogne, Bordeaux och Champagne, uppskattas världen över. Stanna till vid stora vingårdar eller små vinkällare där du kan prova viner och köpa nya favoriter.

Under din weekendresa till Frankrike kan du bege dig till Marseille och den franska medelhavskusten för att sola, bada och ta del av det goda livet på Rivieran. Frottera dig med de rika och berömda på Franska rivieran i Nice, Antibes och Saint-Tropez. Besök Cannes i maj när kändisarna deltar i den årliga filmfestivalen. I Menton, Bandol och mindre städer som Cassis och La Ciotat finns stränder och små kaféer som garanterar en avkopplande semester.

Semestra i de franska alperna på sommaren och vandra längs leder med vilda bergsblommor och utsikt över dalarna. Vintertid kan du skida i fantastisk höghöjdsterräng. Frankrike har fler än 200 enskilda berg med skidbackar. Många av dem samarbetar och erbjuder förbindelser mellan backarna. Även om du inte åker skidor kan du ta linbanan uppför Mont Blanc och beundra den hisnande utsikten över tre länder.

Provence och Luberon har många intressanta ”villages perchés”, gamla små byar på mindre berg. På marknaderna som hålls varje vecka i dessa områden erbjuds lokala grödor och färggranna hantverk.

I norra delen av landet finns stränderna som en gång fylldes av tusentals soldater vid landstigningen i Normandie, en viktig händelse under andra världskriget. Se begravningsplatser och monument som rests till minne av de soldater som förlorade sina liv.

Tillbringa en weekend i Frankrike varje år så att du får uppleva landets alla mångskiftande delar. Oavsett vilken stad eller by du befinner dig i ska du förstås prova på den berömda franska maten.

Populära städer i Frankrike

Eiffeltornet presenterar historisk arkitektur, ett monument och en solnedgång
Paris
Kaféer, Museer och Konst
Med allt från en eftermiddagspicknik i Luxembourgträdgården till en kväll på operan erbjuder romantiska Paris både enkla nöjen och extravaganta lyxupplevelser. Weekendresor till Paris är högst populära av många skäl, och här kan du låta dig inspireras.

Saker att besöka

 • Eiffeltornet
 • Notre-Dame
 • La Machine du Moulin Rouge
Lyon presenterar en å eller flod, en staty eller skulptur och en stad
Lyon
Historisk, Affärsresor och Museer
Frankrikes tredje största stad är världsberömd tack vare sina spännande kulturfestivaler, sin underbar gastronomi och en storslagen arkitektur.

Saker att besöka

 • Bellecour-torget
 • Lyons konstmuseum
 • Hôtel de Ville de Lyon
Bordeaux presenterar gatuliv och historiska element
Bordeaux
Shopping, Turer och Affärsresor
Cykla på stadens nätverk av cykelvägar och provsmaka lokalproducerat vin, spana ut över floden Garonne eller koppla av i någon av stadens många trädgårdar och parker.

Saker att besöka

 • La Cité du Vin
 • St. Michael basilikan
 • Place de la Victoire
Vieux Port som inkluderar båtkörning och en marina
Marseille
Hamnar, Affärsresor och Kaféer
En bedövande vacker kust, en levande kafékultur och 26 århundraden av historia gör denna hamnstad i Sydfrankrike till ett perfekt resmål året runt.

Saker att besöka

 • Marseilles hamn
 • Stade Vélodrome
 • Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée
Nice som inkluderar en kuststad och en strand såväl som en stor grupp av människor
Nice
Restauranger, Stränder och Shopping
Färgglad arkitektur, ett varmt klimat och en avslappnad Medelhavsattityd gör denna kuststad till en favorit bland kändisar och turister på weekendresa.

Saker att besöka

 • Musee National Marc Chagall
 • Nice Etoile shoppingcenter
 • Avenue Jean Medecin
Garonne presenterar en å eller flod, en solnedgång och en bro
Toulouse
Affärsresor, Historisk och Kaféer
I hjärtat av sydvästra Frankrike ligger Toulouse – ett perfekt resmål för en weekend. Den ”rosa staden” har en spännande historia och är full av kulturupplevelser.

Saker att besöka

 • Cite de l'Espace
 • Zenith de Toulouse
 • Place du Capitole

Populära sevärdheter att besöka

Frankrike

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: