Belize

Reseguide
Belize presenterar färggranna rev

Sagolik natur, korallrev, skyddade djur och urgamla mayaruiner möter turister och friluftsälskare på resor till Belize.

Belize är fullt av spektakulära vyer och en perfekt plats för en utomhusorienterad semester. Simma med färgglada och exotiska fiskar bland orörda korallrev i Karibiska havet. Korsa nationalparker och skyddade regnskogar för att se det fascinerande beliziska djurlivet. Upptäck arkeologiska lämningar som ger prov på landets ursprung i mayakulturen.

Bland det bästa med en resa till Belize är den knappt 40 mil långa karibiska kusten. Här hittar du Belize Reef – en makalös samling öar och rev som lokalbefolkningen kallar "cayes". Snorkla i miljöer du bara kan drömma om utanför Ambergris Caye Beach. Simma med sköterskehajar och stingrockor i Hol Chan Marine Reserve. Prova vindsurfing och kitesurfing på Caye Caulker. Dyk ner i ett 124 meter djupt slukhål på en guidad dykning i Blue Hole National Park.

Belize har ett nationstäckande naturskyddsprogram som innebär att det landskap du möts av på en resa i Belize är nästan helt orört. I Cayo District hittar du regnskogar, grottsystem och lämningar efter mayaindianer, som Mountain Pine Ridge Forest Reserve, Actun Tunichil Maknal och Caracol. Beskåda det rikliga fågellivet i Crooked Tree Wildlife Sanctuary och se jaguarer i Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Paddla kanot eller åk forsränning på Macal River och Mopan River.

Boka flyg och hotell i Belize City och möts av en historisk och sprudlande stad som utgör en kontrast mot landets många natursevärdheter. Beundra de solblekta husen från kolonialtiden, gå på museum och upplev en kultur som blandar afrikanska, asiatiska, europeiska och latinamerikanska influenser. Besök den konstnärliga staden Dangriga där den afrokaribiska stammen Garífuna lever.

I landets södra del ligger Placencia Peninsula med sina vita finkorniga sandstränder och avslappnade resorthotell. Prova snorkling vid Tobacco Cayes och simma med valhajar vid Gladden Spit mellan april och juni varje år.

Belize är dyrare än många andra centralamerikanska länder, men om du bokar en paketresa till Belize kan du spara några slantar, och väl framme går det bra att ta sig runt billigt med den pålitliga kollektivtrafiken. Belizes officiella språk är engelska, men många här talar även spanska. Det natursköna landskapet, det alltid varma klimatet och de gästvänliga och trevliga invånarna gör Belize till en förstklassig semesterdestination året om.

Populära städer i Belize

Placencia Beach presenterar en strand och kustutsikter
Placencia
Utsikt mot stranden, Turer och Avkoppling
Dags att resa! Upptäck snorklingen, korallreven och stränderna i avslappnande Placencia.

Saker att besöka

  • Placencia Beach
  • Maya-stranden
  • Placencia Peninsula
Blue Hole National Park som visar regnskog och en sjö eller ett vattenhål
Belmopan
Djungler, Turer och Utsikt mot floden
Upplev avslappnande Belmopan: djungel, flodstranden och mycket mer!

Saker att besöka

  • Blue Hole National Park
San Pedro som inkluderar tropisk natur, bad och kustutsikter
San Pedro
Utsikt mot stranden, Snorkling och Öar
Upplev tropiska San Pedro: snorkling, stränder, barer och mycket mer!
Belize City
Belize City
Utflykter, Historisk och Öar
Kom iväg till Belize City! Upplev båtutflykterna, ruinerna och kulturen.
San Ignacio
San Ignacio
Turer, Djungler och Historisk
Kom iväg till San Ignacio! Upplev ruinerna, de historiska sevärdheterna och grottexpeditionerna.
Caye Caulker som visar en strand
Caye Caulker
Öar, Turer och Snorkling
Kan du inte få nog av snorkling, korallrev och stränder? Kom iväg till Caye Caulker!

Belize

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: