Mexiko och Centralamerika

Reseguide
Playa La Audiencia som inkluderar landskap, tropisk natur och en sandstrand

I den här världsdelen möts du av värme överallt: vackert väder året om, het mat, tropiska stränder och varmhjärtade invånare.

Boka en resa till Mexiko och Centralamerika för att uppleva fantastiska stränder och mycket mer. Omge dig med kontinentens historia, kultur, urgamla ruiner och utsökta mat.

Det är inte svårt att förstå varför Mexikos stränder är så beryktade. På västra kusten vid Stilla havet kan du se klippdykare i Acapulco, bo i bungalow med egen pool i Puerto Vallart och se det rikliga marina djurlivet i Cabo san Lucas. Cozumel och Cancun på östra Yucatánhalvön i Mexikanska golfen erbjuder härliga sandstränder och möjligheter att dyka bland korallrev och mayaruiner.

Fortsätt din resa till Mexiko och Centralamerika söderut till den imponerande storstaden Mexico City. Gå på balett och besök museum med allt från antropologiska fynd till konst, som bland annat det berömda Museo Frida Kahlo. Ät kryddstark mat och köp handtillverkade silversmycken. Se de 2 000 år gamla pyramiderna i Teotihuacan.

Fortsätt söderut från Mexiko till Guatemala. Se storslagna solnedgångar vid mayaindianernas tempel och pyramider. Se vulkaner och blågröna kalkstenspooler i Semuc Champey.

Snorkla, lär dig dyka eller bygg på dykarcertifikatet på Roatan och Utila vid Honduras kust.

Costa Rica är ett relativt litet land, med det har 20 nationalparker. Åk på en ekoturismtur och se djurlivet och de inhemska växterna. Se havssköldpaddors parningsplatser, fiska tarpon och vandra i regnskogen.

Nicaragua är ett smalt land med stränder på både öst- och västkusten. I inlandet kan du gå på upptäcktsfärd bland vulkaner, småöar och spanska katedraler. Stanna till i Granada och paddla kajak på Nicaraguasjön och besök vulkanen Mombacho.

I Panama kan du lära dig om den 77 kilometer långa Panamakanalen och dess långa och komplicerade historia. Se de enorma fartygen köra genom slussarna på den här 100-åriga skeppsgenvägen mellan Atlanten och Stilla havet.

Fantastiskt god exotisk mat är ett ständigt närvarande inslag på resor till Mexiko och Centralamerika. Prova läckerheter som färska skaldjur, fyllda empanadas, heta såser och efterrätter gjorda på kondenserad mjölk.

Om du ska stanna i Centralamerika en längre period är en intensivkurs i spanska språket i början av resan att rekommendera. De pratar spanska i hela regionen, så du kommer att kunna samtala med de trevliga lokalinvånarna på din resa mellan länderna.

Populära städer i Mexiko och Centralamerika

Palacio de Bellas Artes presenterar en staty eller skulptur, nattliv och historisk arkitektur
Mexico City
Historisk, Museer och Katedraler
Denna kulturella metropol erbjuder dramatiska väggmålningar, antika ruiner och klassisk arkitektur.

Saker att besöka

 • Zocalo
 • Alameda Central
 • Palacio de Bellas Artes
Palacio de Gobierno presenterar ett torg, gatuliv och en stad
Guadalajara
Shopping, Katedraler och Museer
Intressant arkitektur, mariachimusik och mat som får det att vattnas i munnen gör att du lätt förälskar dig i en av Mexikos största städer.

Saker att besöka

 • Guadalajaras katedral
 • Plaza de Armas
 • Teatro Degollado
Zocalo-torget presenterar nattliv
Puebla
Historisk, Katedraler och Kyrkor
En av Mexikos äldsta städer fascinerar besökare med sina spanska kolonialbyggnader, sin kreativa matlagning och sin konstnärliga ådra.

Saker att besöka

 • Pueblakatedralen
 • Zocalo-torget
 • Africam-safari
Paseo de Montejo som visar nattliv och ett monument
Mérida
Historisk, Ruiner och Museer
Mérida väntar: ruiner, museer, kultur och mycket mer!

Saker att besöka

 • Antropologiska och historiska museet
 • Casa Montes Molina-museet
 • Paseo de Montejo
San Jose presenterar kustutsikter
San Jose
Shopping, Museer och Vulkan
Förkovra dig i det spanska språket, latinamerikansk mat och kultur samt europeisk arkitektur i Costa Ricas välkomnande huvudstad.

Saker att besöka

 • Parque Central
 • La Paz-vattenfallen
Cancun presenterar tropisk natur, landskap och en strand
Cancun
Restauranger, Utsikt mot stranden och Hav
Utforska de urgamla Maya-pyramiderna, världens näst längsta korallrev, ändlösa stränder och ännu längre nätter i denna party-vänliga stad i Yucatán.