Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

Blekinge länSverige

Boka en resa till Blekinge och besök hamnstäder, bada i skärgården och upplev underskön natur.

Landskapet Blekinge har ett riktigt fördelaktigt läge när det gäller varierande omgivningar – här finns tätvuxna skogar, glittrande sjöar, små skärgårdsöar och hamnområden vid Östersjön. Karlskrona som är landskapets största stad är listat som världsarv och här finner du Blekinge Museum som ger dig god insyn i landskapets historia. Weekendpaket till Blekinge kan även ta dig till orter som Karlshamn, Ronneby och Sölvesborg, eller till någon mindre pärla vid kusten.

Är det skärgårdsliv du suktar efter när du letar efter weekendresor till Blekinge finns här mycket att välja på. Självklart finns det en massa badplatser, både inne och utomhus. Kring Karlshamn är Kollevik badplats som har sandstrand, klippor såväl som utomhusbassänger med uppvärmt havsvatten populärt. Andra uppskattade badplatser är Stumholmen i Karlskrona, Saxemara utanför Ronneby och Tredenborg i Sölvesborg.

Har du ditt boende i Karlshamn kan du ta en utflykt till Kastellet, en fästning från1600-talet på ön Frisholmen där du under sommaren kan se inte bara fornlämningar utan också teaterföreställningar. Ett annat populärt utflyktsmål är Hanö, där du vid hamnen hittar Hanö Museum, eller Bödeboden som det också kallas, där det hålls utställningar om öns historia. Här finns även Engelska kyrkogården och naturintresserade får inte missa stenarna vid Bönsäcken eller öns hjortar.

Du som vill ha en helg med friluftsliv kan vandra Blekingeleden längs kusten eller ta ett varv runt Hobyleden genom åkermark och skog. Golfentusiaster kan svinga klubban på Sölvesborgs Golfklubb som hyllats för de fina banorna och det vackra läget vid kusten. Ungefär 1 mil österut därifrån finner du naturreservatet Stiby backe som har ett rikt växt- och fågelliv och bjuder på en utsikt över strövområdet Kråkenabben och Listershuvud, ett annat naturreservat.

Barnfamiljer brukar uppskatta ett besök till Barnens Gård i Karlskrona, där det finns djur och lekland. Ungefär 5,5 mil väster om Karlskrona ligger Karlshamn och där på Kreativum kan barn och vuxna experimentera och klura vid någon av de cirka 150 upptäckarstationerna och se på film i MegaDomebiografen Kreanova.

Reser du med flyg är det enklast att åka till Ronneby Airport. Resor med buss och tåg sköts av Blekingetrafiken och Öresundståg.

Populära städer i Blekinge län

Karlskrona presenterar gatuliv
Karlskrona
Kaffe, Museum och Färja

…"

Saker att besöka

  • Fredrikskyrkan
Karlshamn som inkluderar en å eller flod
Karlshamn
Hamn, Jakt och Djurliv

…"

Ronneby
Golf och Naturpark

…"

Torhamn
- Småbåtshamn

…"

Drottningskär
- Småbåtshamn

…"

Tränsum
- Naturpark

…"